Хитринки за всякакъв случай - 23

• 47 349
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Не. Защо да го забраняват? Той е основното вещество във фронтлайна и фиприста.

# 121
  • София
По въпроса за кецовете от предната тема- последния път чистих бели подметки със сода и станаха перфектни. Търкам с четка за зъби

Пробвайте с паста за зъби. Стават като нови.

# 122
По препоръки от тук аз ги изчистих със сода, като нови са 😁

# 123
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...

Фипронил-а е забранен за употреба, под формата на инсектицид за растителна защита, защото е опасен за пчелите и водните организми. Във ветеринарно-медицинските продукти е със специфично - кожно приложение, като по този начин се предполага, че се минимизира риска от замърсяване на околната среда с него.

Още преди време, когато в темата се обсъждаше пръскането с разреден Фронтлайн, съм писала, да се ползва само на закрито и много внимателно.

# 124

Фипронил-а е забранен за употреба, под формата на инсектицид за растителна защита, защото е опасен за пчелите и водните организми. Във ветеринарно-медицинските продукти е със специфично - кожно приложение, като по този начин се предполага, че се минимизира риска от замърсяване на околната среда с него.

Още преди време, когато в темата се обсъждаше пръскането с разреден Фронтлайн, съм писала, да се ползва само на закрито и много внимателно.
Ох, да! Аз съм в растениевъдството, за това знам, че е забранен.
Вярно, че за ветеринарни цели е останал в употреба, но само при животни, които не се консумират от хора или техни продукти.
Явно за кучета и котки може...

# 125
Точно. Преди година, две, някаква птицеферма имаше проблем, заради остатъчни количества Фипронил, които се бяха появили в яйцата (от фуража). Но за домашни любимци е перфектен, както и за отърваване от хлебарки и други домашни гадости. От поне седем години не съм виждала хлебарка в апартамента.

# 126
  • Пловдив
Преди около 3 години и аз търсих Фронтлайн, точно заради хлебарки в новозакупено жилище...
Нямаше го наличен в 4 ветеринарни аптеки и ми препоръчаха Фендона (3 шишенца в 5 литра вода, общо 15 лева). Взех ги с идеята, ако не помогне, да продължа да търся Фронтлайн - 3 години гад не съм видяла вкъщи, а бре като да нямаше!
Та така де - имайте го предвид и това Simple Smile

# 127
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Преди около 3 години и аз търсих Фронтлайн, точно заради хлебарки в новозакупено жилище...
Нямаше го наличен в 4 ветеринарни аптеки и ми препоръчаха Фендона (3 шишенца в 5 литра вода, общо 15 лева). Взех ги с идеята, ако не помогне, да продължа да търся Фронтлайн - 3 години гад не съм видяла вкъщи, а бре като да нямаше!
Та така де - имайте го предвид и това Simple Smile
Потвърждавам - Фендона-та се продава по Ветеринарните клиники с тази цел. Има и Неостомозан - ампули, за пръскане навън - против бълхи и кърлежи. И също беше нещо дребно като пари - 2-4лв...

# 128
  • София
Здравейте на всички ☺️ Имам проблем с едни велурени маратонки на мъжа ми. Оше след първото пране черния велур побеля 😭 Някой има ли идея как да го оправя? Боя за велур или нещо такова съществува ли? Благодаря предварително 💐

# 129
https://www.sportdepot.bg/product/salamander_techna_boya_za_nabu … 281009-basic.html

И още много други, във всеки магазин за обувки ги има.

# 130
От доста време се каня да подредя "майсторския" шкаф на моите мъже.
Има ли проблем дребните метални джаджи - видии, гвоздеи и подобни да се приберат в пластмасови кутии с капак? Имам излишни много хубави, от плътна пластмаса и плътно затварящ се капак?

# 131
И какъв проблем би могло да има?

# 132
мъжете предпочитат такива.... Искат отгоре да се вижда какво има в кутията.

# 133
Делиа, татко беше заковал за долната страна на един рафт десетина капачки от бурканчета бебешко пюре. В бурканчетата имаше различни по размер пирони, видии и други чаркалаци. Така всичко беше видимо и лесно - само развиваше висящото бурканче, вземаше нужното и завинтваше обратно за капачката.
Подозирам обаче, че майсторите ти хич няма да са щастливи от подредбата, която се каниш да направиш Joy

# 134
Притеснявам се, че като са затворени в пластмасови кутии може да се задържа влага и да вземат да ръждясват.
Моите кутии са с прозрачни капаци и пак ще се вижда какво има вътре.
Майсторите са пишман майстори и сигурно даже няма да забележат, че съм подреждала.

Общи условия

Активация на акаунт