Хитринки за всякакъв случай - 23

• 47 328
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Восък се маха със салфетка и гореща ютия. Но за велур се съмнявам, че ще стане. Една част ще попие в салфетката, но друга ще попие по-дълбоко. Ама не знам друг начин, та пробвай, ако нямаш избор. Може пък което попие в дълбочина да не се вижда, а горният слой да се изчисти. Иначе съм правила друго - лъскане с боя за лицева кожа (не водица, плътна) и вече нямаш велурени обувки, но и петното няма да го има.

Блажна боя се маха само с разтворител или с много висока температура. Ако е обработена лицева кожа може и да стане и да се махне боята без да развали покритието на кожата, особено ако е прясна. Ако е гола кожа - тя носи на топлина, може с пистолет за топъл въздух, но е само мое разсъждение, не съм пробвала. Но щом дърво издържа и добра истинска кожа ще издържи.

# 151
  • софия
Восък от плат се маха с ютия през парче друг плат или хартия.
Восък от чашките на свещите махам лесно като сложа чашката да престои във фризера, за да стегне здраво восъкът. Може да пробваш да сложиш обувката в пликче, да стегне здраво восъкът и да го изчегърташ.

# 152
  • София
Здравейте! Аз пак съм с въпроси😁. Имате ли идея дали мога да махна блажна  боя от кожени маратонки(ест. Кожа) и още нещо чудя се пералнята, която също не е ползвана 3 години с белина ли да я почистя, смисъл да я пусна да върти белина или има някакъв специален препарат. То е ясно, че първите пъти ще върти без пране или с някакъв прцал. Благодаря предварително!
За боята от маратонките можеш да пробваш с тампонче напоено с олио, ако е прясна 😊

# 153
Чувала съм за дезинфекция на пералня дълга програма на високи градуси без предпране, с две таблетки за съдомиялна.

# 154
  • София
Вземи си специален препарат за почистване на перални.
Пускаш на 60С, може и 90, празна, програма за памук.

После може и една празна с дезинфектант за пране.
Аз лично не смея да сложа белина в пералнята, макар в упътването на моята да е дадено като съвет.

# 155
За пердетата с мухъл. Аз махам по текстилните щори мухъл, като ги пръскам обилно с препарат против мухъл на Astonish. Те са жълти и не се променя цвета.

# 156
Може да пуснете и пералнята с 1/2 доза прах за бяло пране на 90 градуса,пак върши работа.

# 157
Щом пералнята не е позвала няколко години, първия път бих я пуснала на 40 градуса (някаква не много дълга програма) да разкисне мръсотията и да поработи малко. Втори път бих я пуснала на 60 градуса с препарат за почистване или прах за бяло, на най-дългата програма.

# 158
Може да пуснете и пералнята с 1/2 доза прах за бяло пране на 90 градуса,пак върши работа.
Така правя след пране на обувки.
Моля, не ме анатемосвайте, нямам желание да търкам обувки при наличието на пералня 🤣

# 159
Че защо да те анатемосват? Аз също пера обувки в пералнята, а тя самата си има специална програма за обувките Simple Smile

# 160
Аз накисвам за малко обувките в кофа и слагам прах за пране. След като се накиснат. хубаво с една четка махам калта, ако има. Пера в пералнята, а след това пускам програма за чистене на пералнята. При мен се казва eco drum clean.

# 161
Здравейте, с какво да почистя тоалетна, която не е ползвана около две години. От водата има доста котлен камък и не може да се измие, стои много грозно.

# 162
Няколко поста по-нагоре писах, че всичко, което е в банята или тоалетната почиствам с белина и след това изплаквам. Няма търкане, няма губене на време. Заливам вечер, измивам сутринта и готово.

# 163
  • София
Тоалетни чинии и мивки в банята почиствам с абразивен препарат. Няма голямо търкане, пада лесно каквото и да било. Роли ми е фаворит.

# 164
  • Пловдив
Няколко поста по-нагоре писах, че всичко, което е в банята или тоалетната почиствам с белина и след това изплаквам. Няма търкане, няма губене на време. Заливам вечер, измивам сутринта и готово.
Беки, а миризмата...? И цяла вечер залято с белина не се ли похабява фаянса?

Общи условия

Активация на акаунт