Хитринки за всякакъв случай - 23

• 46 674
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Аз искам да попитам има ли начин да се избелят бели дрехи? Имам доста бели панталони и блузки. Като са купувани, бяха бели. Вадя ги сега лятото и какво да видя - някои от тях са пожълтели. Не са на петна, а цялостно дрехата е с жълт оттенък. Защо става така и може ли да се направи нещо? Или има ли нещо което а направя с новите бели? Единствено имам една бяла рокля на 16 години купена от БГ, която си е все така бяла. Всичко ново накупено обаче е пожълтяло.

# 586
# 587
А има ли някакъв друг вариянт на тези прахчета, че не живея в БГ. Имат ли някакво универсално име, по което да намеря местния им аналог?

# 588
Предполагам, че има, но не знам под какво име/ марка.
Ако пуснеш пералня на най-висок градус с прах за бяло сигурно ще светнат.

# 589
  • София
Нарязах си краставицата за таратор в чопъра. Стана един път!!
На 2 пъти я направих. За по-малко от минута стана, много съм щастлива.

# 590
Аз искам да попитам има ли начин да се избелят бели дрехи? Имам доста бели панталони и блузки. Като са купувани, бяха бели. Вадя ги сега лятото и какво да видя - някои от тях са пожълтели. Не са на петна, а цялостно дрехата е с жълт оттенък. Защо става така и може ли да се направи нещо? Или има ли нещо което а направя с новите бели? Единствено имам една бяла рокля на 16 години купена от БГ, която си е все така бяла. Всичко ново накупено обаче е пожълтяло.

Има, стар и изпитан начин - белина. Има по-щадящи белини, които на мен не са ми съсипали никаква тъкан.

# 591
В магазините на DM има разни дозички на прах за избелване.
Аз съм купувала за пране на бели пердета. Добре се получи.
За дрехи не съм търсила, но е възможно и да има нещо за освежаване на бели тъкани.

# 592
Белите блузи, ризи и панталони пожълтяват, когато се приберат в гардероба изгладени, да чакат за следващия сезон. На края на лятото пера всичко отново и тогава прибирам. Само сгънати. Даже избягвам да гладя чаршафи, които не ги ползвам непрекъснато, защото се получава същото.

# 593
Пробвай с прахта за пране да сложиш и 1-2 лъжици сода за хляб в пералнята.

# 594
  • София
Нарязах си краставицата за таратор в чопъра. Стана един път!!
На 2 пъти я направих. За по-малко от минута стана, много съм щастлива.
Това и аз мисля да го пробвам днес, че съм с шина на едната ръка. Настъргани не понасям, а ако накарам ММ той ще фир нареже на големи парчета. Simple Smile
Я кажете, имам малки хавлиени кърпи, които си ползвам на мивката, но понеже попивам и забурсвам разни покапали неща от готвено и са се вмирисали на гранясало. Понеже са черни ги пера макс на 50гр. Ако ги изпера на по-висока темп ще се отмиришат ли?

# 595
Дидка, кухненските кърпи, всичките цветни, пера на 90°.

# 596
  • софия
за чопъра да споделя - правя си изцяло таратора в него - краставицата, кис.мляко и вода, орехи, чесън, копър олио - натискам 3 пъти и е готов.

# 597
И не става ли някакво смути?

# 598
Кухненските кърпи пера на дълга програма на 60°, досега не ми се е случвало да миришат след изпиране. Не са хавлиени, а от обикновен памучен плат, но това едва ли има значение.

# 599
  • София
И не става ли някакво смути?

Старият ми беше Филипс и пюрираше.
Сегашният ми е на Бош и реже страхотни малки парченца.

Общи условия

Активация на акаунт