Хитринки за всякакъв случай - 23

• 46 656
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Аз избелих дрехи с Ариел за бяло пране + Вениш + 2-3 лъжици сода бикарбонат. Няколко ризи направо светнаха. Отдавам го най-вече на содата, т.к. само комбинацията на първите две или само Ариел не е постигал такъв резултат.

Аз искам да попитам има ли начин да се избелят бели дрехи? Имам доста бели панталони и блузки. Като са купувани, бяха бели. Вадя ги сега лятото и какво да видя - някои от тях са пожълтели. Не са на петна, а цялостно дрехата е с жълт оттенък. Защо става така и може ли да се направи нещо? Или има ли нещо което а направя с новите бели? Единствено имам една бяла рокля на 16 години купена от БГ, която си е все така бяла. Всичко ново накупено обаче е пожълтяло.

# 601
И никой ли не е махал кръв от естествена кожа?

# 602
  • В страната на мечтите
Защо не опитате с обезмаслител за кърпите? Преди прането в пералнята на каквито и да е градуси...

# 603
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
От жива кожа и козина се маха хубаво с кислородна вода, но не поемам отговорност на обувка как ще се отрази.

# 604

Ако кожата е бяла, опитай с кислородна вода. От дреха кръв ми се е махала в перлнята с вениш за петна. Можеш да попиташ и в някое студио за химическо чистене.

По принцип кожата е трудна за почистване от петна.

# 605
Миналата седмица писах за нацапани панталонки от настилка в яслата. Да кажа, че се изпраха без проблем като:
Напръсках със Спот за петна  престояха 1 ден
След това ги напръсках отново и отгоре сложих прах за пране, с четка с твърд косъм ги търках известно време, плакнех и пак ръси с прах и търкам. Останаха няколко малки петна, които накиснах в малко вода и отгоре прах за пране, оставих ги така няколко дни, после в пералнята на 60° и накрая излязоха чисти Simple Smile

# 606
  • Пловдив
Моля за идея с какво мога да премахна петна от цвета на петунии на терасата, пробвах с меглио и циф, но си стоят....

# 607
Камък ли е настилката? Опитай с препарат против мухъл, той избелва.

# 608
При мен на плояи на двора са се отмвали, о за дълго време. Аз бих направила от дефекта, ефект. Можеш да сложиш цветове от петуния и други зветя и ра ги покриеш със смола.

# 609
Леко намажи с Доместос за малко и после избърши хубаво. Ама измий добре и първо пробвай някъде внимателно дали не уврежда настилката.  При мен действаше без проблем, ама от гранитогрес, хем само с разтворен във вода Доместос и моп.

Като го измиеш си намери нещо за импрегниране на камъка, да не е порьозен и да не попива мръсното.

# 610
  • Пловдив
Камък е, благодаря момичета ще пробвам и с вашите варианти, дано се махне.

# 611
Здравейте,
Сушилника ни за дрехи стои на терасата целогодишно и за първи път реших да го измия в банята и започна да пуска бяла боя. С какво трябва да се боядиса или друго да се направи за да спре да пуска боя и да не ми остават бели ленти по дрехите след сушене ?

Или да купувам нов направо хахаха, видяла съм се в чудо какво направих

# 612
Най-лесно е нов, но ако нямате възможност, измийте го добре и от някоя железария си купете бял спрей с боя за 5-6 лв. Кажете, че ви трябва за боядисване на метал. Изнасяте го на открито и пръскате хубаво с него. Поне още един сезон ще изкара.

# 613
Няма. Спрейовете не захващат добре. Боядисвала съм хладилник и разните магнитчета по него вдигнаха боята. Още повече основата явно е увредена, щом цапа, и съвсем няма да държи. Ако искате боядисайте с някаква бяла боя (емайллак например), но първо трябва да изшкурите развалената боя да се надраска и да падне цапащото. Не мисля, че си струва екшъна обаче.

# 614
Боже, Боже... Както ти казах, никът ти е точно на място и само объркваш хората където и да се включиш!
С такъв спрей съм боядисвала вътрешността на микровълнова фурна и си работѝ години наред след това! Не лъжи хората, има спрейове за различни повърхности. Хората колите си боядисват с такъв спрей където има драскотини, та един сушилник няма да издържи!

Общи условия

Активация на акаунт