Хитринки за всякакъв случай - 23

• 46 632
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Аз питам за такава кана https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D0%B7%D … rc=DOugLDZ6WBfDqM. Тази скаричка на капака се замърсява от водата при пълнене  и трудно се почиства.

# 631
Капакът не се ли вдига, за да се сипе водата?

# 632
За пералнята - първо пусни празен цикъл за дезинфекция на пералнята със специален препарат или с прах (не течен) за бяло на най-високи възможни градуси пълна програма. После сложи за пране миришещите дрехи на 60 градуса с прах за бяло, дори и да са цветни. И не хвърляй повече в пералнята сода за хляб, бакпулвер...и други неща, които не са предназначени за перални. Не само, че не е нужно, но е и вредно, както вече знаеш и сама.

# 633
Мисля,че има модели на които капака се вдига нагоре,май са по-практични и не се цапат така.Тази не е такава,при нея тази "скаричка" се превръща в отвор и се пълни водата,за да не си усложняваш живота всеки път да и махаш и слагаш капака при пълнене.

# 634
Момичета, с втори чифт бански ми се случва нещо много дразнещо. Ползвам го лятото на море, изпирам го на 40 градуса и го прибирам. Вадя го за следващия сезон и гледам, че презрамките на сутиена лепнат... Какво му е станало и има ли почистване??
И при мен се случи.Предполагам е от слънцето амортизират се ластиците бързо.Но мисля,че има значение дали ги съхранявате в найлонов плик.Аз правех така ,но вече махнах пликчето и тази година нищо им няма,но пак си купувам нови.А старите с разпаднати презрамки са за изхвърляне.

# 635
Мисля,че има модели на които капака се вдига нагоре,май са по-практични и не се цапат така.Тази не е такава,при нея тази "скаричка" се превръща в отвор и се пълни водата,за да не си усложняваш живота всеки път да и махаш и слагаш капака при пълнене.
Нещо си се объркала... Не виждам нищо сложно да вдигнеш капака и да си напълниш каната. Освен, ако специално не държиш да изглежда зле този капак от налепи, които се чистят трудно.

# 636
Благодаря, Амбър. Да, в найлонов плик ги съхранявах. Много се учудих, понеже в края на сезона бяха в идеално състояние и при изваждане за следващото лято да ги намеря повредени ми се видя извънредно странно. И двата чифта бяха бански от висок клас. В същото време един евтин бански оцеля поне 5 години преди да стане за подмяна. Но сега се замислям, че той не стоеше в опаковка.

# 637
Ако си ползвала банския в басейн с хлор, просто го изхвърляш. Няма спасение.

Аз си купувам евтини бански, защото лятото са като кансуматив.

За каните с вода - Пресипвайте водата в стъклени бутилки. Така по-малко се замърсява каната, а и водата е по-приятна, поне на мен, ако е студена.

# 638
За содата - по-скоро се чудех дали на друг му замирисва прането. Като на стерилизирано. Не знам дали не е от един омекотител конкретно и в съчетание с нея и памучни дрехи, знам ли и аз...

# 639
Благодаря за съвета за кислородна вода за петна от кръв на кожа, наистина помогна.
Здравейте, имам проблем с верижката на едни часовници. От долната й страна се образува някакво покритие, което често се опитвам да премахна с фина шкурка, но не успявам навсякъде да го изчистя. Дали има начин да го махна трайно това нещо? Благодаря! Слагам в скрит текст и снимки.
Скрит текст:
Скрит текст:
Пробвай с паста за зъби и стара четка за зъби. Simple Smile

# 640
Няма да успееш да почистиш часовниците. Това е евтино покритие, което с времето ерозира от изпотяването на ръката. PVD покритието не ерозира по този начин, но то се полага на верижките на по-скъпи часовници.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 12:34 от Анонимен

# 641
Вики, радвам се, че е помогнало.

Мари, тези верижки са от някаквасплав, която не бих си играла да чистя. Просто ги смени, защото и алергии се получават. Окислени са, а не са сребро, доколкото виждам.

# 642
  • Асеновград
Да ви кажа за белия чаршаф, с нищо не се маха, пробвах каквото ми казахте, на фдт пише че не е на маслена основа и трябва да се махне с крем за бръснене но пак не се махна, и сега май ще пробвам с белина.

# 643
За содата бикарбонат в пералнята - не мисля, че е вредно, дори напротив - омекотява водата. Моят майстор на перални ми го е казвал. Слагала съм в старата пералня няколко пъти, не ми е миришело странно прането, нито пък е изчезвала миризмата на праха/омекотителя.

За часовниковата каишка - некачествен материал, който се разгражда от потта. Пробвай да намажеш обилно с безцветен лак за нокти частта, която прави контакт с кожата, след като си премахнала механично колкото може повече от мизериите.

За банските - разпадат се ластиците, няма спасение.

За каните Аквафор - доста трудно се слага и маха капака, за това аз си я пълня през серпентинката. Освен това отваряйки и затваряйки серпентинката се задвижва датчика/брояча, който отчита литрите и съответно годността на филтъра. Ако на всяко пълнене махам и слагам капака как ще разбера кога е изчерпан филтъра, нали така се шунтира брояча? Чистя с четка за зъби и оцет колкото може. На следващата смяна на филтъра съм решила да сложа капака в миялната.

# 644
Момичета помагайте,с какво да си изчистя белите маратонки?

Общи условия

Активация на акаунт