Лидл 139 - Майски вълнения

• 120 855
  • 2 071
  •   1
Отговори
# 1 770
Странна работа това с разбиването. Буквално общо няколко пъти съм разбивала сметана в живота си, двата пъти когато беше такава от Лидл си се разби много добре. И много бързо, аз както го правя рядко май че повече време й се чудих отколкото я разбивах. А сестра ми дето по-често прави такива работи е точно на обратното - два пъти е пробвала и каза че и двата пъти нищо не станало с тази сметана и повече не иска да се опитва да я разбива...

# 1 771
Аз намерих най-удачния начин за разбиване на тази сметана. Преди да я разбия я слагам за около 20  минути във фризера. След това я изсипвам във висок  и тесен съд и я разбивам с единичната бъркалка, която върви в комплект към пасатора. Пробвала съм и с миксер, но не ми се получава.

# 1 772
  • В градината...
Някой успя ли да си купи от големите железни тигани? Аз ходих във вторник и казаха, че били до изчерпване на количествата.... Дали няма начин да пратят от друг магазин?
/железните тигани са най-добрите съдове, които ползвам напоследък/.

# 1 773
Аз тая червената сметана един път успявам да я разбия много добре, следващия път не става. Не знам къде е проблема, винаги е току що извадена от хладилника .

# 1 774
За червената сметана- с единична бъркалка на робот (стар е, с не прекалено голяма мощност-) я разбивам на турбо скорост (макс) буквално за минута. Но добре охладена и задължително в тесен висок съд.

# 1 775
Железни тигани и от трите вида имаше вчера в Борово (София).

# 1 776
  • Пловдив
Кои са тия тигани?

# 1 777
  • В градината...
А дали изпращат до друг филиал?

# 1 778
  • Пловдив
Аз успях да си взема най-големия 30см диаметър, обаче не знам струва ли ми се или му излезе ръжда?!

# 1 779
Опитът ми със сметаната показва по-горе споделеното - охладена добре, също понякога я слагам за 10-15 мин. във фризера (дори и да е била в хладилника) във висок съд! В тази връзка - много съм доволна от пасатора, който пуснаха последно! Пробвах всички приставки и се справя прекрасно!

Ходих за пита кашкавал основно, че нямахме, но взех специално и от "фантастичните" бисквити - и от 3-те вида, обаче ги скрих засега. Simple Smile Като ги опитатат децата някой ден като примират за сладко, ще кажа дали са ги харесали. Купих и намален айсберг, от скумрията с подправки и черен пипер, пак детски кренвирши и някакви меса.

Чудех се дали да купувам кубинска кафеварка, още като я видях в брошурата, но в крайна сметка реших, че засега не ми трябва и въобще не ги бях търсила. Обаче днес случайно минах покрай тях, бяха останали само няколко броя - само червени, една метална и една черна. Та - взех черната (както миналата седмица не исках пасатор, но имаше само един ментов и го взех, и сега така го приех за знак Simple Smile)..

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 13:17 от Сиси ♥♥

# 1 780
Пасаторът, ако е уреда 3 в 1, е най- ползваният уред у нас, препоръчала съм го  на поне 10 човека и доста съм подарила. Много удобен, практичен и компактен. Рендето също е една от любимите ми придобивки, но го ползвам само зимата, не знам защо го пуснаха сега по скоро, в нашия магазин имаше бая бройки.
Още не съм ходила за кафемашината, дано ме чака някоя

# 1 781
Това по тигана прилича на ръжда. Колко време си го ползвала?

# 1 782
  • Пловдив
Веднъж 😁. Направих инструкциите от клипа за поддръжка на такъв тиган и вчера като го чистих след готвеното и го обърнах я видях. Само от външната страна по стените е..

Аз си купих рендето и съм очарована, не очаквах да ми върши толкова работа. За секунди ми става салатата с краставици и репички. Ползвам я за настъргване на орехи за разни сладкиши, за рендосване на кашкавал за принцеси. Ще си я ползвам целогодишно като цяло.

# 1 783
На мен една форма за кекс така ми ръждяса и сега трябва да я хвърля..

# 1 784
  • София
...............
Има такава сметана
Скрит текст:
В руските магазини(сливки пише на нея).Само стерилизирана,без консерванти.
Редовен клиент съм в руските магазини най-вече за сметаната, няма такова удоволствие, освен това е и 250 мл. Врътваш два пъти и се получава огромна купа с твърда, на сняг,  бухнала сметана. Жестока е!

На мен една форма за кекс така ми ръждяса и сега трябва да я хвърля..
Повечето форми често ръждясват, това не е толкова проблем, и след като са почистени , но още мокри се поставят във фурната на 30 градуса,  колкото да изсъхнат, ръжда няма да има, защото е важно да се подсушат веднага. Не става само подсушаване с дом. хартия, винаги по ъглите остава влага , а така във фурната напълно стават сухи, това е важно, да са напълно сухи.

Общи условия

Активация на акаунт