Лидл 139 - Майски вълнения

• 119 644
  • 2 071
  •   1
Отговори
# 1 755
Да, сметаната 30 процента е много хубава
Нея не успявам да ям с лъжица Joy , но се разбива добре. Трябва да е охладена. Ползвам я и за готвене доста. Винаги гледам да имам.

# 1 756
Нея не успявам да ям с лъжица Joy
Аз пък успявам! Охлаждам си я в хладилника (държа си охладена да имам), отварям и обирам с лъжицата сгъстеното кремче. С 22% е по-добре, цялата става на крем за 24 часа.

# 1 757
  • Пловдив
Аз пък я разбивам доста трудно...бая бъркане с миксер, докато се сгъсти и то я подържах малко в камерата.

Сега по повод кофата...ще ме карате да купувам и утре да майсторя чийзкейк Laughing

# 1 758
И аз винаги имам в хладилника от червената сметана, ползвам я и за сладкиши и за солени ястия.

# 1 759
Да, стига вече с хвалбите Wink че ще я урочасаме Wink

# 1 760
Червената сметана никак не ми се разбива. В хладилнка си имам винаги от нея, даже в камера съм я държала.. ми става си като боза, по-гъста, да не говорим за бухнала - никога.
Ама и така си я ползвам.

# 1 761
Да, студена я разбивам, разбира се, но никога не ми се получава. За ганаш и смесване с маскарпоне и кондензирано мляко е чудна.
Изварата въобще не ми хареса на мен, май съм единствена, огромна е, едва и намерих приложение

# 1 762
Не си единствена. Не съм чак вманиачена по изварата. Предпочитам цедено кисело мляко, заквасена сметана или маскарпоне. Все пак се надявам да не я спрат или пък да поскъпне.

# 1 763
Както писах вчера, и на мен не ми харесва изварата в кофа. Харесвам другите извари от 1 и от 4,5 процента, в кутийки от 200 гр.
Червената сметана винаги ми се разбива, съда трябва да е сух, чист, сметаната студена, може щипка сол.

# 1 764
Ако е в малки разфасовки бих вземала за определени неща, но тази кофа.....много ни дойде. Пробвахме със замразените горски плодове, ужасна комбинация ми беше на мен, киселееше, горчеше, и те заминаха за друго

# 1 765
  • София
Щеше да е пълно щастие, ако нямаше карагенан (E407), но не съм открила такава без, дори и в President има.
Има такава сметана
Скрит текст:
В руските магазини(сливки пише на нея).Само стерилизирана,без консерванти.

# 1 766
Мислех си, че само аз не успявам да я разбия тая сметана..

# 1 767
За разбиването на червената сметана се чудя дали нямат значение и оборотите на миксера, последно я разбивах заедно с маскарпоне на най-ниската степен  и се получи много добре.

# 1 768
За мен, при тези в малките разфасовки най не се усеща извареното, може би затова ми харесват.

# 1 769
С маскарпоне няма проблем, аз говоря да стане твърда като белтъци например, не разбивам сметана за пръв път, знам правилата

Общи условия

Активация на акаунт