Лидл 139 - Майски вълнения

• 119 603
  • 2 071
  •   1
Отговори
# 1 845
В нашия Лидл за съжаление много, много рядко има намаления./единствен е в града ни/.Чак пък животът ни не зависи от пудинга, а и никога не съм го твърдяла.Не исках да изброявам продуктите, които купувах с увеличение на принципа" хайде и това да преглътнем".Мисля, че ако има отговорно, гражданско отношение към политиката на веригите няма начин да не се съобразят.Все пак почти всички от нас си изкарват с труд парите.

# 1 846
MEERA, какво го правиш брашното от нахут? Моето застоява, не знам какво съм си мислела да го правя като съм го купувала. 😃
Например "кюфтенца" от кореноплодни. Трябват само няколко лъжици от брашното за тях. За разни тестени също.
 Нахут ползвам иначе  - за фалафели, салати, хумус. Но Лидл нямат и нахут. Или греша? За такива неща ходя в Билла.

Овесените ядки ползвам също за рецепти. Ще видя дали ще ми харесат техните.

От Лидл, както споменах определени неща купувам, всеки път авокадото и домакинска хартия, огромната. Сладолед - един определен вид, към който съм пристрастена, замразени зеленчуци и плодове... Инструменти на Парксайд, ако нещо нямам, но то почти не остана...
В общи линии.. предпочитам там да ходя, но както се оказа много неща не съм и знаела, че продават.

# 1 847
О, аз си оставам фен на Лидл, все още има с какво да ми държат вниманието. Само някои примери: Шоколади с такъв вкус, с какаово масло, а не с палмово, на тяхната цена не съм намерила. Изварата им е много вкусна (не от кофа), изобщо не й гледам цената, не изяждам огромни количества, че да подменям количество за качество. Разните специфични тематични продукти. Някои неща, които уж са същите...ама не съвсем: замразените багети с масло, примерно - взех от К, понеже изпуснах намалението на Л, нямах място в камерата - ами тези на К миришеха на нещо лошо, това с Л никога не ми се е случвало. От съхранение ли беше, от състав ли...повече няма да взема от К. Иначе често пъти в К има по-ниски цени на много неща. Относно обувките - имам боти, 2 чифта мокасини, еспадрили, кецове и балеринки. Всичко е здраво, с изключение на един чифт кецове, които върнах. Но си признавам, че доста пируети направих с тях, не вървях като нормален човек. Многократно е споделяно за лошо качество на обувки, така че явно не всичко е сполучливо. На касата ми обърнаха внимание, че ако до 3 години (!) имам проблем с обувки, да им ги върна. Гаранционните им условия за всичко са впечатляващи. Дрехи имам доста от Лидл, обаче ако така стремглаво гонят цените от моловете, няма да ми представляват интерес скоро. Вече разликата в цената е от порядъка на 5-6 лв., а тази в качеството не оправдава икономията.

# 1 848
Има нахут в консерва
Доста шоколадови изделия има без соев лецитин. И въобще с добър състав

# 1 849
В Младост 2 се е завърнала сухата мая (и прясна имаше, напоследък вземам от нея - харесва ми). Все още се намира и босилек в пакетчета, имаше и свеж в саксийка.

# 1 850
  • Пловдив
Фините овесени ядки също са много добри, никога не оставам без тях, хем мразя овесени ядки
Чудни бисквити с банани и орехи стават с тях
давай рецептата Simple Smile

# 1 851
От консервирания нахут вземам, да. Сух не съм виждала там.
Пастата им харесвам, корите за лазаня...
Дрехи и обувки не съм вземала.
Добра им е политиката. Купих си виброшлайф, а на другия ден видях изостанал мултитул - замених си машинката без обяснения, тя не беше и отворена, де.

Суха мая имаше и при нас.

# 1 852
Сирене Пекорино - много ми харесва като аромат, обаче ми идва твърде солено, чак ми горчи. Чудя се, ако го сложа във вода да се обезсоли малко дали няма да го съсипя. 🤔
Абсолютно не. То идеята си му е да е силен концентриран вкус, с вода ще се съсипе въобще. Слагай го по малко на нещо с по-мек и неутрален вкус, примерно сметанов сос за паста или по-леко месо, ризото, разни такива неща. И полека със солта, съответно.
Дами, как приготвяте пуешките крачета? С много варене? Че веднъж вземах и само ги позапекох, но отвътре жилките бяха мноооого твърди...

# 1 853
  • Пловдив
Да ви черпя следобедно...? Simple Smile всичко е лидълско, без ягодките.

# 1 854
  • София
Да ви черпя следобедно...? Simple Smile всичко е лидълско, без ягодките.

Чудесно изглежда. Може ли рецептата?

# 1 855
  • Пловдив
От обикн.бисвити смлени и объркани с пак.масло Пилос, 125гр. Около 700-800гр.от изварата в кофа + една Голдеса и малко захар. Реших да сложа желатин...пакетче и 1/2, две ванилии. Пресни ягоди с 2 с.л. захар на котлона да поизври водата и пак пакет желатин. Обаче ягодите се заливат охладени и след като белият пласт е стегнал в хладилника.
Това е...снощи правих, днес само с ягодите залях, час да охлади и ядеш Wink
Донесох за почерпка, та народа е доволен...

# 1 856
  • София
И аз искам, пускай бързо, докато не са ни са се скарали.
И ММ отначало мрънкаше, че Лидл е скъп и упорито обиаляше Била и Кауфланд да дебне промоции. Но покрай ИП драстично намалихме ходенето по магазини до 1 седмично и то обикновено е ЛИдл. Сега казва, че Лидл му е любим, купува си инструменти от там, дънки, бельо, че и бира се пречупи да си взима от там.. Grin

# 1 857
  • Варна
Скрит текст:
Сирники се правят лесно. Нямам точна рецепта, правя на око. Ползвам както кръглата извара Пилос, така и вчера правих с кашкавалената на Родна стряха. На една кофичка сложих само 1 яйце, 1 супена лъжица захар (който обича по-сладко да увеличи захарта), щипка сол и около 4 супени лъжици брашно (някои слагат грис). Всичко разбърквам с вилица, после с лопатка, няма нужда от миксери. Общо взето, сместа се забърква за няма и пет минути. Загрявам тигана, сипвам олио и пържа. Оформям сирниките като кюфтета. Преди всяко оформяне навлажнявам ръцете с вода - държа една купа студена вода на плота.
Може да се ядат със заквасвна сметана (ние обичаме с лидълски йогурт по гръцки), със сладко, с каквото решите.
Боровинките са от Лидл, но са киселички 😊

# 1 858
Кой магазин и по-евтин, нито Била, нито Фантастико, дори и К. Не са по-евтини, изключвам стоките на промо. Не бях ходила в Метро години, доста скъп ми се видя, да не говорим, че и 2или 3бр трябва да вземеш. Разбира се всеки пазарува там където му е удобно и му е изгодно. Не разбирам защо се ходи в Лидл щом ви е скъпо! За мен това е най-добрия от веригите, още повече и с обслужване, и с политиката за връщане на стоки!
Днес взех кафе, олио, много пресни тиквички на 1,49 лв, на пазара бяха 2,50.

# 1 859
  • София
Имате ли спомен кога пускаха банските? Все си мисля, че предходни години беше май месец. Гледах, че и другата седмица няма, дори в немския.

Общи условия

Активация на акаунт