Лидл 139 - Майски вълнения

• 119 632
  • 2 071
  •   1
Отговори
# 1 935
  • софия
Черешите ги продават с доставка на няколко места или на адрес за по-големи количества, не на сергията. Така предпочитат от 2 години. Понякога, не всяка година, има и бели череши. Като приключи сезонът продават на сергия на КС сезонни продукти. Не я държат целогодишно. От тях съм купувала най-хубавите домати, които помня - неугледни, червени, ароматни.
Хората са изключително работливи и коректни и ги знам от около 5 години. С времето имат все повече клиенти, което е хубаво. В началото бяхме една шепа. Постоянно има снимки от мястото, което работят.
Няма да пиша кои са, защото обявяйки, направихме мечешка услуга на друг производител.
Има производители на пазара, има коректни, но няма как да ги знаеш от 1-2 ходения.
В сезон предпочитам да се доверя на тях. Лидл ми е за краен случай. В началото не беше така.

Последна редакция: нд, 31 май 2020, 14:56 от zvаnchе

# 1 936
  • In transit
Някой сеща ли се кога за последно пускаха месомелачки? Да знам дали да очаквам скоро?

# 1 937
Факличките станаха чудесни, няма да ги хваля (има какво да се коментира откъм състава на маринатата), но много ги харесвам. Както и соса Пири-пири, от испанската седмица си взех само 2 бутилчици, сега им търся аналог, но не мога да попадна на такъв все още. И за да не е само хвалба на лидълски покупки, да кажа за ленения шарен панталон, че и след пране (+омекотител) го усещам леко боцкащ.

# 1 938
Много, много рядко пазарувам от малък квартален магазин.
Например, маргарин там е 3.50. същия намален го вземам на 2 лв от К. Или Лидл.

# 1 939
  • София
Здравейте, някой има ли въздушното легло, което ще пуснат в четвъртък? Лесно ли се надува и заслужава ли си?

Намерих една група във фейсбук за стоки от Лидл и Кауфланд, но явно е нова защото няма споделена информация за почти нищо.

# 1 940
Честно казано поръчка на череши ми идва в повече Wink
Взимам плодове и зеленчуци и от сергии, но понякога взимам и от Лидл. Пресния спанак в кутия, ами нямам на сергия. Ей такива неща. Всеки си преценява Simple Smile добре е да има избор.

# 1 941
  • София
Взех суха мая,най-после заредиха.
И аз вземам каквото харесам.

# 1 942
О, чудо, маята се върнала Simple Smile
Ще проверя другата седмица.

# 1 943
Въздушното легло за мен е пълна глупост. Имам и две години само го мъкнахме на море да се разходи.

И аз предпочитам да пазарувам от малки специализирани магазини, но в моя квартал Лидл и Кауфланд са ми кварталните магазини. Чакам с нетърпение да се преместим в другия апартамент и да си пазарувам от кварталните. Под блока имам търговвийка за сладко/солено, плод зеленчук (даже два), месарницата е отсреща, май и рибен магазин има. Общо взето почти изцяло мога да заместя лидл.

# 1 944
Въздушното легло се пукна по шевовете след 3 надувания Simple Smile
За мен е голяма тъпня, децата се катериха 1-2 пъти.. Хамак е по-яко.

# 1 945
Имаме няколко, но не от Лидл, вкл. и оригинални, здрави са, но няма ли вятър - трудно се надуват. И аз общо взето ги разнасям в колата лятото, но имаме и две на вилата - чат-пат се ползват. Като всяко нещо - бяха на мода, но не така удобни и лесни за употреба с няколко движения, както се рекламираха. Но все пак мога да кажа, че оригиналните ламзаци са най-качествени като изработка и лесни за употреба, но бяха и най-скъпи. След това почнаха да се предлагат най-различни..

# 1 946
  • на Мелмак
Взимам си доста неща от Лидъл. То на всичко има увеличение, не мога да ги мисля нещата. Нямам и времето да обикалям за промоции, а и не искам. Единствено си ходя за месо в друг магазин. Нямам пазар в квартала, кварталния магазин става само за пазаруване на пакетирани храни, всичко друго е със съмнително качество. Не купувам, независимо от цената, която често е доста ниска.
Превръзките и на мен не ми харесват.
Сиренца купувам, разни други нещица.

# 1 947
Аз избягвам да купувам плодове и зеленчуци от Лидъл. Останала съм с впечатлението, че са пълни с нитрати от прекалено използване на торове и пестициди.

Специално доматите им са като пластмасови (и на вкус, и на допир). Миналото лято ни се развали хладилника в най-големите жеги - за 4 дена Лидълските домати грам не омекнаха и не тръгнаха да се развалят. Не, мерси. Предпочитам от зеленчуков пазар да купувам.

Освен това най-редовно плодове и зеленчуци които се отглеждат масово в България като краставици, чушки, ябълки и т.н., в Лидъл са вносни - я от Гърция, я от Румъния ... идва въпросът как се съхраняват, доставят и т.н.

Иначе днес направих зеленчукова курбан чорба с пуешката подбедрица от Лидъл - много добре се получи.

# 1 948
  • Mediterraneo
И аз избягвам техните плодове и зеленчуци. Качеството им е доста по- ниско от тези в местната голяма верига магазини. Купувам само с големи промоции( например 5 кг картофи за 3 евро, когато нормално са над 5 евро) или в минимални количества. Сега покрай карантината, за да не обикалям двата магазина, купувах няколко пъти банани и домати от Лидл, ами не са хубави! Не знам на какво се дължи. По- скоро знам, че другата верига залагат на местни производители, може и това да е причината.

# 1 949
  • Мадрид / София
От Лидл купувам плодове. Но не всички. Като цена и качество са по-добри от предлаганото в другите магазини.
Домати тип "pera", често са хубави и вкусни. Рядко са дървени. Напоследък обаче май няма и бях купила от друг магазин. Най - избягвам от арабските ПиЗ да взимам заради качеството. Обаче само там има люти чушки на сносна цена.

Общи условия

Активация на акаунт