Майското човече стана на годинка вече - Тема 4

• 25 993
  • 808
  •   1
Отговори
# 630
На мен тези новини ми звучат много окуражително! Според мен беба се справя чудесно, щом вече не е на ЕКМО и все повече намаляват кабелите около нея. Дано продължи все така да се подобрява и дай Боже скоро да си я приберете у дома.
Надявам се всичко с прегледа на мозъка да е наред и да няма никакви последствия от целия този кошмар. Всичко ще бъде наред! Моля те пиши пак, когато имаш инфо! Стискам палци 🤞🏻🙏🏻

# 631
Извинявам се, че отклонявам темата за второто бебче на АнГ (Дай боже всичко скоро да е наред)
Да попитам - моята бебка има проблем с взимането на вана - ужасен страх от водата. Трудно я мием дори на мивката - във ваната е абсурд от известно време. Някой сблъсквал ли се е и моля за решение на пеоблема 🙏, (тоо скоро на по 2 години ще станат. Аз още на бебка я карам 😁)

# 632
Здравей, ние имахме такъв проблем лятото.
Слагах я с дрехите да си играе във ваничката няколко дни. После през деня напълних съвсем малко вода и беше нещо като къпане. Отделно и пусках да гледа Маргаритка, има клип за къпането, и я насърчах колко хубаво и т.н и просто премина. Пусках песента докато беше във ваната,бях сложила като техните патета и други принадлежности.

# 633
И моят почна да го е страх , къпим го в корито , неиска да ляга , за да му изплакна косата започва да плаче а не става седнал защото всичко се излива в лицето му и пак не му харесва , всичко ще мине Hug

# 634
  • София
Малкия няма никакви проблеми с къпането, но аз много внимавам с него. С баткото, когато беше около 5 месечен се задави, докато му поливах главата и от тогава писъци неземни в банята. Това продължи няколко месеца, докато отидохме на морето и някак си свикна с ежедневното мокрене и сега не мога да го извадя от банята.

# 635
  • Бургас
Ние, откак е навършил една година, го къпем под душа. В началото го беше страх от течащата вода, но за два дни свикна.

# 636
Моята госпожица много обичаше да се къпе и изведнъж започна да не й харесва. Особено с косата е някакъв кошмар. Отдавна не иска да седне в коритото и я къпя права под душа. Помогна къпането с играчка, сега като цяло е добре, тя къпе едно пластмасово бебе, а ние - нея. Но за косата винаги се сърди.

# 637
  • София
Аз проблеми с къпането нямам, но имам голяма драма с вървенето. Гледам по улицата майки хванали за ръчичка малки мишоци и се чудя някой ден дали и моят ще пожелае да върви. Още от вратата започва рев Да го гушна. Даже и сега на снега не пожела да играе, да седне в шейната, направо се прибрахме- за Кво да студувам и той да ми седи в ръцете. Цялата улица ни знае като се прибираме и ми натежи и го оставя да ходи надува гайдата. Само да кажа, че вкъщи не е така. Въобще не е залепен за мен, ходи си на ясла без проблем, с баща си върви. Направо едвам се въздържам да не го оплескам на улицата

# 638
Относно косата и при нас беше драма, но я караме да си дава главичката назад и аз слагам кърпа на челото като за компрес, за да не и се стича водата, когато я върне в нормарно положение, през това време, ММ полива 😂 и тя си знае и свикна с този "метод".

# 639
Виждала съм едни шапки, които се продават за тази цел. Да не им влиза вода в очите и да ги стряска. Аз не съм внимавала никога кой знае колко и детето явно свикна, че има такава майка.
Като по-нестандартно решение предлагам да я заведете на плуване.

# 640
Ползваме такава шапка от много време, за да не й влиза вода в очите, защото с много зор я карахме да се наведе или легне да я изплакнем. Сега я обожава и с кеф я слага и гледа как се стича водата. Решение е на проблема, но първоначално си бяха уговорки да й свикне. Бих я къпала и аз в банята вече, но в стаята е по-топличко, а и се забавлява в коритото все още.

# 641
  • Sofia
И ние имахме драма с ваната лятото. Не искаше да влиза изобщо и само писъци, но в един моме т и мина и сега е пак жабка както преди и мн обича да се къпе 🤗. Остана ни само проблема с миенето на косата, като и падне вода на лицето и рев та рев. Моята госпожица има много коса и си трябва време да се сапуниса и изплакне после та си става драма. И аз съм мислила да взема такава шапка или козирка , но все забравям, май ще ги пробвам и аз.

# 642
Аз може да ставам досадна, но An G-E, как е малката?

# 643
Спокойно, не си Simple Smile Аз даже се притеснявам да пиша по темата ,за да не товаря излишно!
Дъщеря ми слава Богу е добре 🙏 вече няма нищо по нея и не и се вливат никакви медикаменти. Единственно сондата на носа и стои . Тя пие от шише ,но не винаги иска или и да пие половината примерно изпива и останъка се дава през сондата. Трябва да започне да пие всичко от шишето за да се приберем вкъщи. Също така и връща след като пие,понякога малко понякога много,не винаги но 🤷♀ Надявам се скоро да сме си вкъщи !

# 644
An G E,  това са хубави новини! Радвам се, че палечка е вече по-добре! Пиши пак как сте! А ти можеш ли да изцеждаш, малко кърма да й даваш? Много добре ще й се отрази, ако има начин.

Общи условия

Активация на акаунт