СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 19

• 27 810
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Ромб не се ли учеше и в шести клас? Квадрат също. Те не би трябвало да отпадат.
Не отпадат самите фигури. Отпада материалът от раздел " Успоредник", изучаван в седми клас.

# 166
  • sofia
Аз съжалявам за отпадащите произведения по литература, бяха много благодатни за писане на тези и за разпознаване на цитати и литературни похвати. "Немили- недраги" и "Една българка" с многото си глави или части...

# 167
Аз съжалявам за отпадащите произведения по литература, бяха много благодатни за писане на тези и за разпознаване на цитати и литературни похвати. "Немили- недраги" и "Една българка" с многото си глави или части...

И аз това си мислех. Двете стихотворения, разказите - те са си много по-разбираеми за децата от Вазов и Ботев. Жалко!
Както и по математика за неравенствата и материята от успоредник, които не са никак сложни, за разликата от геометрията, вкл. триъгълник, които доста мъчат децата по думи на редица учители, с които говоря. Сега акцентът ще е на тях и на материал от 6-ти клас.

Доволна съм и аз от МОН.

съобщих новините на дъщеря ми и...  "ок, мамо, но така се гарантира лесен изпит"...  и аз пак в шок...
Малка и не осъзнава, че по-малко като обем материал предимно може да означава точно по-сложни задачи.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 10:11 от Judy

# 168
  • София
А какъв е материалът от 6 клас по математика? И върху какво да набляга дете с проблеми по този предмет?
Какви задачи да решава повече?
Благодаря!

# 169
  • Велико Търново
Ама нали "Немили недраги" и "Една българка" са преди Ал.Константинов, и ги учиха първия срок, т.е. те би следвало да бъдат включени в изпитния материал.
Аз съм доволна от отпадането на сложните изречения, че точно там дъщеря ми има затруднения.

# 170
  • София
Имаше такъв въпрос към края пак за олимпиадите и кандидатстването. Тогава каза, че на една дата -28-ми (предполагам май) ще се проведат националните кръгове по математика. Та се чудя с БЕЛ какво се случва, а и останалите предмети.

# 171
Имаше такъв въпрос към края пак за олимпиадите и кандидатстването. Тогава каза, че на една дата -28-ми (предполагам май) ще се проведат националните кръгове по математика. Та се чудя с БЕЛ какво се случва, а и останалите предмети.
Все повече си мисля, че тази математика, която коментира е за 4 клас. После пък спомена за отборите по национални състезания. И на мен олимпиадите ми остана основна неяснота, но ще чакаме официално инфо.

Да ви кажа, обявяваме ston като победител в залозите. Много от нас сме познали за ДО, но само тя и двете предположения (вярно без конкретика в датите, но това е положението). Сега чакаме да ни каже от кое произведение ще е тезата Simple Smile

Fifiana: Струва ми се, че няма да ходят повече на училище в присъствена форма за тая учебна година. В началото на юли ще им спретнат едно НВО, все едно какво.

грейпфрут: ще се върнат в училище в началото на юни, изпитите ще са на 13 и 15

maria77bg: връщат се на училище за новата учебна година, НВО края на юни, примерно 24.06 и 26.06.

Red: Връщат ги в училище на 26 май. НВО остава както последно го обявиха - на 13 и 15 юни.

Biserka_a: връщане в училище в края на май, началото на юни, а НВО ще се проведе на новите дати, които МОН определи преди време ( за 13 и 15 юни мой бяха).

Дикси: по класните стаи на 26.05., НВО на 13.06 и 15.06.

ston: Завършват учебната година дистанционно. Провеждат им НВО при засилени мерки за сигурност през втората половина на юни.

blanc: НВО на 1  септември и по-късно започване на новата учебна година.
И аз очаквам да си завършат годината с ДО.

Просто_майка: На първи юни ги връщат на училище. Матури - на 20 и 22 юни.

Алиена: Според мен изобщо няма да ги върнат на училище, НВО на 13 и 15 юни.

gadamer: Според мен ще се върнат в училище на 14 май и НВО ще е през юни, както е обявено.

Mimi75: Залагам на датите, които вече обявиха - 13 и 15ти юни.

zazu1: ще върнат децата в училище на 14 май. НВО ще се проведе присъствено на 13 и 15 юни.

svetlaem: до 6 кл вкл ще си завършат онлайн Нашите  и по-големите ще се върнат за обявените даги за НВО 13 и 15 юни, които съвпадат със завършването на уч година.

мама Мони: Няма да ги върнат в училище присъствено. НВО на 13 и 15 юни по 5 деца в стая.

MollyBy: Моята прогноза е, че на 1 юни ще са в училищата, а матурите ще са на 13 и 15 юни.

mumble-bumble: на 14 май на училище, НВО на 13 и 15 юни

rummi_pl: За протокола 25 май на училище, НВО на новите дати, както ги обявиха

AIR: На училище на първи юни и трета седмица на юни – НВО

milasara: на училище от 18.05, НВО - 22 и 24.06

BFF_: Училище започват на 1-2 юни, НВО - 13 и 15 юни.

Betty L.: до 1 юни ще ги върнат на училище, а НВО вероятно както е по план сега.

Dodiela: Според мен изобщо няма да ги върнат на училище, НВО на 13 и 15 юни.

green_dawn: ще ги върнат в училище на 18 май и изпитите ще са както са оказани сега 13 и 15 юни.

*Biskvitka*: връщат се на училище за новата учебна година, НВО края на юни, примерно 24.06 и 26.06.

slonichka: залагам за старт около средата на май. И матури на 13 и 15 юни.

# 172
  • София
Пфу, останах си без торта! Joy

# 173
  • София
А знаете ли началния час на матурите?

# 174
  • Велико Търново
В 9.00ч.

# 175
Ама нали "Немили недраги" и "Една българка" са преди Ал.Константинов, и ги учиха първия срок, т.е. те би следвало да бъдат включени в изпитния материал.
Те си остават в изпитния материал.

Значи тортата отива при ston.  И бутилка по избор Simple Smile

За тезата да обявим нов залог Joy

# 176
  • София
Според мен не е само за 4 клас, защото спомена и 12, после ,че и за другите класове била важна за някакви стипендии.

# 177
  • sofia

Точно така, остават, но са дълги и по- сложни.

# 178
  • у дома...
Теза от "Опълченците на Шипка" или от "Серафим".

# 179
  • София
Теза от "Немили-недраги"

Общи условия

Активация на акаунт