СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 19

• 27 809
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
  • Някъде в Европа...
Много съм доволна от Министъра!
Супер! И датите не са късно и материала е реално от преди ДО! И ще има вариант за карантинираните!
Адекватни решения!

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 09:35 от AIR

# 151
съобщих новините на дъщеря ми и...  "ок, мамо, но така се гарантира лесен изпит"...  и аз пак в шок...
Не съм писала до сега в  темата, но я следя заради племенника. Ще видим колко ще е лесен този изпит. Аз не смятам, че има лесни изпити - винаги има по едно "дребно" препъни камъче.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 10:15 от petiaivanov

# 152
  • Sofia
Това с PCR от предишния ден не знам как точно ще стане, дано няма проблем. Лабораториите в страната не са толкова много, пробите се транспортират до най-близката такава, по няколко дни се чака за резултат.
Иначе и аз съм доволна, разумни решения са взели.

Вълчев каза тест 36 часа преди датата, с цел резултатът бъде готов предходния ден.

# 153
  • Sofia
съобщих новините на дъщеря ми и...  "ок, мамо, но така се гарантира лесен изпит"...  и аз пак в шок...
Не съм писала до сега в  темата, но я следя заради племенникът. Ще видим колко ще е лесен този изпит. Аз не смятам, че има лесни изпити - винаги има по едно "дребно" препъни камъче.

изобщо не подценявам изпита! дори напротив, лично аз умирам от притеснение!
в допълнение - щерката е супер в глупавите грешки и за нея всичко с отговор "а, б, в" е проблем! знанията й нямат единствената тежест в изпитите, а прецизността й е определяща.

имаме предвид "лесен" в посока изравняване на нивата на учениците и по-сложно класиране...

# 154
Правилно ли разбирам за МАТЕМАТИКАТА - без неравенства и без успоредник, но говорим за раздел УСПОРЕДНИК , в който влиза ПРАВОЪГЪЛНИК, УСПОРЕДНИК, КВАДРАТ

# 155
  • София
А ще има ли промяна в графика за обявяване на резултати и т.н.? Трябваше да тръгна на работа и не чух. Не чух и да се коментират дати за изпитите към МК, само че изпитите за проверка на способности не се променят, но те са към МОН.

# 156
  • София
Няма да има промяна в графика за кандидатстване.

Колко задачи от неравенства има обикновено в един тест? С какво ли ще ги заменят?

От Алеко остава "до Чикаго и назад", нали?

# 157
Остава, да.

# 158
Правилно ли разбирам за МАТЕМАТИКАТА - без неравенства и без успоредник, но говорим за раздел УСПОРЕДНИК , в който влиза ПРАВОЪГЪЛНИК, УСПОРЕДНИК, КВАДРАТ

Тия последните, заедно с ромба, са успоредници и те.

# 159
  • София
Ако трябва да бъдем обективни, напълно справедливи и адекватни решения.
Въобще колкото и да мрънкахме, от министерството направиха всичко възможно и за ДО.
В крайна сметка мисля, че МОН начело с точно този министър, си върши работата добре. Simple Smile

# 160
  • София
Ромб не се ли учеше и в шести клас? Квадрат също. Те не би трябвало да отпадат.

# 161
  • София
Няма да има промяна в графика за кандидатстване.

Колко задачи от неравенства има обикновено в един тест? С какво ли ще ги заменят?

Рени, една задача съм виждала, че има от неравенства.
За Бел - явно ще трябва хубаво да се преговори 6 клас, защото всичките тези отпадащи произведения, ще ги заменят с произведения от 6 клас.

# 162
Рени, то за мен по математика нищо не отпада. Все едно да кажат учим събиране, без изваждане.
Няма да има задача, която започва с "в успоредника ABCD еди-си-какво...", но това не значи, че няма да има задача с триъгълник, чието решение да ползва тези знания или поне с тях да се улеснява решаването.
Казах на моето дете, че екстрата е литературата (която и без това не борим), другото си стои.
По български сложно съчинено остава, т.е. и там може да има разпознаване на вида изречения, което значи, че този материал трябва да си се научи.

# 163
Гледах и аз. Министърът беше достатъчно изчерпателен, поне в тази част, която мен ме интересува. Журналистите за пореден път ми правят лошо впечатление с абсолютно малоумни въпроси.
Относно материала, лично на мен ми е все тая. Моят си решава комбинирани тестове и ще продължи да решава такива и с по-сложни неравенства и геометрични задачи от успоредници. Линейните неравенства пък като цяло са едни от най-лесните задачи, можеш ли да решаваш уравнения, ще можеш да решаваш и неравенства. Има да се следи за едно обръщане на знака. Успоредниците пък стъпват изцяло върху успоредните прави, пресечени с трета, и върху триъгълниците. Изучил си добре тях, ще решиш и задача от успоредник.

# 164
  • София
Сега остава да стискаме палци да не се усложни отново обстановката с вируса, за да не се налагат отново други спешни решения.

Общи условия

Активация на акаунт