СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 19

• 27 437
  • 757
  •   1
Отговори
# 30
То почна още в някоя от предходните теми.

# 31
Мерси за темата!
Има ли някъде общият брой точки за класиране в паралелките?

Търсиш класиранията за миналата година ли?
ако са валидни, да.
Мислих, че в таблицата на Руо ще ги има в някоя колона, да се ориентира човек...ама явно излизат късно. Нямам идея.

Няма "валидни". Просто всяка година всяка паралелка е приела хора с различен минимален, максимален и среден бал. Което не означава, че следващата година ще се случи същото. И ще може да се влезе там със същия брой точки.
Такава информация може да е просто поглед за тенденция и някаква насока, но не и правило, изискващо определен брой точки, за да те приемат някъде.
Примерно, само:

http://u4avplovdiv.com/%D1%85%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8 … D0%B0%D1%82%D0%B0

https://trafficnews.bg/politika/top-5-gimnaziite-plovdiv-angliis … maticheska-51251/

http://rioplovdiv.com/documents/min_max_bal_2016_1.pdf

# 32
  • Пловдив
Джуди, мерси!

# 33
Няма предварително определени балове. Никой не може да каже какъв ще е минималният бал за всяка паралелка. Той зависи от резултатите на учениците и от техните желания и е различен всяка година.

# 34
Испанския е лесен език, и не е излишен. Реализация само с език не мисля, че е възможна, ако ще и немски да е Simple Smile

# 35
Ехо, да не съм проспала 2 месеца? Включвам се с много пропуснати мнения и нова тема на 3-та страница. Коментира се записване, кодове, балове и се шашнах, че е юли вече Simple Smile)))

# 36
Бети, би ли добавила в първия пост ДПП, който е утвърден за съответните градове?
Разбира се, само да се прибера от работа, че през телефона не е удобно. Ако някой има под ръка линкове за отделните градове, моля пратете ми ги на ЛС.

# 37
Тук съм събрала цялата налична информация за план-приема, включително училищата по изкуствата и културата и тези с национално значение.

# 38
  • София
Ама много добре ми действате.Вчера и ние седнахме да обсъждаме  паралелките с ДПП.Мислех че бързаме,но се оказа че и вие сте на такава вълна.
Аз имам следното питане във връзка с езиковите гимназии- след като не  е много сигурно какви ще са 3и4 профилиращи предмети,дали автоматично да изключваме някои паралелки...При нас има желание за определени езици,но заради зададените или очаквани прогнозно 3и4 предмет сме склонни да пропуснем изобщо да пишем съответната паралелка....Водя преговори да направи компромис с втори език...Абе-сложно е.Някой има ли събрана информация относно изучаваните на съответния език предмети в отделните ЕГ?Знам че е според наличните преподаватели,но все пак.... @sanaka, Happy....Споделете моля инфо

# 39
  • sofia
По повод реализацията след Испанската:
  Аз съм завършила МГ и не съм математичка като талант, записах профил биология и химия в 11 клас с цел да уча медицина, бях много силна по БЕЛ и като резерва кандидатствах за специалност, на която единият изпит е БЕЛ. Приеха ме първа по успех в третата специалност, която уж кандидаствах за всеки случай. Нищо общо с МАТ , нито с биология и химия. Тогава се обадих на учителя си по литература и той ми каза, че това си е моето призвание, там съм най- силна и да не се отклонявам. Благодарна съм му. МАТ ме научи на логическо мислене, което ми е полезно във всичко и бях в много хубаво училище, макар да не съм продължила с точни науки. Гледам на нещата по-обобщено, към момента детето няма конкретни планове за професионална ориентация. Тайно завиждам на родители с  деца, които вече са избрали и професия.

# 40
Момичета, дали ви се намира Книга за учителя на ,,Анубис,, по БЕ?

# 41
  • София
Толкова много мнения и нова тема (Бети благодаря) , и реших, че вече датите и материала са ясни, а вие вече обсъждате класирането 😄

# 42
Тук съм събрала цялата налична информация за план-приема, включително училищата по изкуствата и културата и тези с национално значение.

Дидева, златна си, благодаря Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose

# 43
  • Велико Търново
Да се включа и аз в новата тема Simple Smile
Моята дъщеря другата седмица е на изпити в АК, а още не е сигурна какво иска /като сте започнали да коментирате подредба на желания/ - първо, чужди езици бяха - английски и немски, и ще кандидатства в АК и ЕГ. После, друго реши - СХН - в АК и МГ, щото можело да не й излишно, а и език пак се учи...Нямам нерви вече да се разправям с нея, накрая - каквото я приемат; тъй като гледам, не си го слага на сърце, нито се е стреснала.
А аз сериозно съм го подкарала на розе, и тихо вечер си пиянствам на терасата.

# 44
Довечера в 8 ч родителска среща, онлайн Joy
Това ще е цирк.

Общи условия

Активация на акаунт