СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 19

• 27 723
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
Знаете, аз и за 1/ 2 отсъствие разговарях с учителка. Когато отсъствието е неправомерно нанесено, не мирясвам. Ако е реално е друг въпрос, но случаят не е такъв.

# 466
Бисе, аз нали се обадих, получи още едно отсъствие (щото много знам) hahaha

# 467
Във връзка с писмо на заместник-министъра на образованието и науката с № 9105-146/28.04.2020 г., вх. № РУО1-9058/28.04.2020 г., Ви уведомявам, че във връзка с чл.12, ал.2 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и осъществяващия се дистанционно образователен процес, отсъствията на децата и учениците не следва да се подават до края на срока на извънредното положение.

В посочената алинея е регламентирано, че изискванията за получаване на месечни семейни помощи по чл.7, ал. 1, т.2-5 от Закона за семейни помощи за деца не се прилагат по време на извънредното положение на територията на Република България.

Източник: РУО - София-град
Какво ще стане след отпадане на извънредното положение, предстои да разберем.

# 468
Нямам си и идея дали пишат отсъствия при нас. За всеки час учителите ги виждат дали са логнати в Moodle, предполагам, че те си виждат и някаква статистика по дни. Вчера малкият прави класно по БЕЛ, виртуалната класна стая беше също активна. Понеже той свърши бързо, взех слушалките от него да чуя какво става. Така разбрах, че учителката им в реално време вижда всеки един до къде е стигнал с теста и какви отговори дава.
Физическо не карат. По музика и ИИ влизат в часовете, но и двамата ги виждам, че присъстват само проформа. Малкият си играе на телефона, големият си гледа нещо друго на лаптопа.

# 469
  • София
79 точки на ПИ по БЕЛ в Междучасие. Най-ниският досега. Надявам се да се дължи на това, че е онлайн, а не на падане на нивото. Въпреки, че не съм много убедена, ДО е доста хаотично и натоварващо и губят мотивация.

# 470
И аз се записвам с момиче с главоболие. Вчера отново се оплака. Sad
Пишат ли при вас отсъствия? При наборката не пишат, въпреки че повече от 19-29 деца не влизат в час. В Школо пък са регистрирани 25 от 29. При големия обаче явно пишат. Вчера се появиха две отсъствия по физика. Забравил да си напише номера, тя така искала. Тези отсъствия дали насериозно ще ги взимат?

При нас, ако ученикът не е бил в час или е без домашна, пишат забележка!

# 471
На набора е 75, той се върти между 70 и 80 на трите пробни. Мен математиката ме притеснява, въпреки че предишните НВО ги решава с доста добри резултати, на пробните какво точно се случва незнам.

# 472
А където не са предадени всички произведения, продължават ли по план или започват с преговор и непредадените произведения ги отлагат за след 15.06?

# 473
При нас се продължава по план.

# 474
  • София
И при нас продължават.Дори днес имаха тест върху неравенства,защото приключили раздела.Комемтирали са преговора на 6 клас,но пък госпожата се притеснява ,че трябва да си мине седмокласния материал,тъй като в началото на идната година ще трябвало да го знаят заради входни нива.... Отказвам да се ядосвам.Няма какво да направя.Каквото-такова

# 475
Алиена, при нас е същото положение с математиката- стари НВО решава без проблем, а на ПИ се излага. Вчера му дадох от 2016, решава пред мен, нямаше откъде да препише, за час и нещо реши всичко. А на ПИ по математика максимум 75 т. е докарвал. По БЕЛ са му 80 и над 80, веднъж и 88 изкара, което за мен е ок. Само на първия в Междучасие изкара 74 , ако си спомням добре Но дотогава никога не се беше явявал на ПИ, даже не знаеше как да огражда и пр.технически подробности.

# 476
Техническите подробности могат да " изядат" време.
Дали да не  сложим в първи пост инструкциите от миналата година, а ако има промяна, ще коригираме .

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 11:47 от Biserka_a

# 477
Има актуални инструктажи и правила за сигурност за тази учебна година. В първото мнение от темата има линк към тях.
Да се допълня. Това е миналогодишният разяснителен клип за бланките и пликовете, но все пак е възможно да има някакви промени.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 11:50 от Анонимен

# 478
Да, аз тъкмо тръгнах  да пиша за попълване на бланките. Simple Smile Важно е децата да знаят, че дори да маркират грешен отговор, по6ле могат да коригират.

# 479
  • София
Здравейте, когато детето има повече от 60% на областния кръг по география, трябва ли да вземе бележка от училището, в което се е явило, за да му послужи за кандидатстване в НПМГ или те си получават резултата?

Общи условия

Активация на акаунт