СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 19

• 27 730
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
Руми, ние с теб сме на лимонада с бъз, нали така?
Ред, дека са французите? ( от тризначките в ББ" Дека са ми пръстените, ?)
Щото френски тарт, без  сервитьор французин  е като седми клас без НВО- не става:)

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 23:13 от Biserka_a

# 451
Оооо, да🍹

# 452
  • у дома
Кега видях в школо съобщение,че на 19 май от 13 до 13 и 30 в час на класа във виртуалната класна стая в школо ще имаме онлайн родителска среща.На мен гози час ми е изключително неудобен,защото работя,ама ще го преживея.

# 453
  • София
Смейте се вие, ама аз наистина познавах в ученическите си години един Гизделин. Гиздьо му викахме. Smiley

Днес една позната (майка не на седмокласник, но от нашето училище) беше публикувала гневен пост как "МОН плюе на учителите" и на техния труд като равнява материала за НВО до нивото на малцинствата и включва материал, взет до началото на ДО, защото до там са стигнали гореспоменатите, а пък те гласуват на изборите.
Обаче в училището, в което учат нейното и моето дете, няма малцинства, а в края на април в 7-ми клас бяха стигнали до Бай Ганьо, докъдето всъщност е отрязан материала. Но тя това не го знае и си плюе по "нейното" училище, защото приятелка с ощетено дете й се оплакала, че полагало усилия два месеца "напразно". Та много други са така "информирани".

# 454
  • Някъде в Европа...
Кега видях в школо съобщение,че на 19 май от 13 до 13 и 30 в час на класа във виртуалната класна стая в школо ще имаме онлайн родителска среща.На мен гози час ми е изключително неудобен,защото работя,ама ще го преживея.
Нашата ще е на 20.05 от 18 ч.

Вижте какво пише в едно от училищата, в които ще кандидатстваме: (може да е полезно при планиране на почивки):
Подаване на заявления за явяване на изпит за проверка на способностите: 27-29.05.2020
Обявяване на списъци с разпределението на учениците по зали за полагане на изпити за проверка на способностите: 08.06.2020
НВО по БЕЛ: 15.06.2020
НВО по Математика: 17.06.2020
Проверка на способностите по Изобразително изкуство: 22.06.2020
Проверка на способностите по Музика: 23.06.2020
Обявяване на резултатите от изпитите за проверка на способностите: 26.06.2020
Получаване на служебни бележки с оценките от изпитите за проверка на способностите: до 02.07.2020
Подаване на документи за участие в приема: 03-07.07.2020
Обявяване на списъците с приетите ученици на първи етап на класиране: до 13.07.2020
Записване на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране: до 16.07.2020
Обявяване на списъците с приетите ученици на втори етап на класиране: до 20.07.2020
Записване на приетите ученици на втори етап на класиране: до 22.07.2020
Обявяване на записалите се ученици и броя на незаетите места след втори етап на класиране: до 23.07.2020
Подаване на документи за участие в трети етап на класиране: 24-27.07.2020
Обявяване на списъците с приетите ученици на трети етап на класиране: 29.07.2020
Записване на приетите ученици на трети етап на класиране: 30.07.2020

Не съм сверявала датите, но май са същите...

# 455
  • София
Биси, с името на детето ли ще я подпишеш?
Е, как?! Красотан ще я подпише😀
Не знам, ама като се напише Красотан в Гугъл, излиза сръбската уикипедия (май), и там има просто разкошни синоними - Гизделин и Лепотан (последното вече е като лексотан отвсякъде). Grinning
Лелеее, а преди време някои тук се възмущаваха от Волдемор! Joy
Още не е минало Ейч-Би-Оу-то, а вече сте на Лепотан. Какво ли ще стане до излизане на класирането? Laughing

# 456
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, не само аз му казвам Ейч Би О, значи? Наборката много ми се дразни като ме чуе.

В нашето училище мина родителската среща. Ще има две пробни НВО, днес е по математика, тестове по мат и бел всяка седмица до края на учебната година.
Ема вчера беше отново с главоболие, следобед легна да спи и спа 2 часа. Отдавам го на многото учене и седене на компютър. Междудругото напоследък й харесва да гледа математика в Кан Академия. Има акаунт и в уча.се, но него го ползва за география, история...

# 457
И аз се записвам с момиче с главоболие. Вчера отново се оплака. Sad
Пишат ли при вас отсъствия? При наборката не пишат, въпреки че повече от 19-29 деца не влизат в час. В Школо пък са регистрирани 25 от 29. При големия обаче явно пишат. Вчера се появиха две отсъствия по физика. Забравил да си напише номера, тя така искала. Тези отсъствия дали насериозно ще ги взимат?

# 458
Пишат
Веднъж ни се рестартира и блокира компютъра, веднага отсъствие
Дали ще са насериозно не знам

# 459
  • София
Ох, и ние с отсъствия - по физическо и рисуване Trollface
Правят проверка в началото на часа, моят уж се обаждал, че е там, но не го чули.
Не ме вълнуват особено, не мисля, че може да има последствия някакви.

# 460
Нали министърът каза, че не се пишат отсъствия по време на ДО. Това го чух много добре.

# 461
А от някаква дата нататък пишат вече

# 462
  • София
Да, и аз го чух, но не ми се занимава с това. Не виждам смисъл.

# 463
Аз бих писала до класен ръководител и бих прекрачила файл с думите на министъра. Пък те да решат, дали да спазват нареждането, ако са " по- големи" от министъра.

# 464
Мен ме интересува, защото отсъствията нали са обвързани с детските надбавки. Засега са само тези две, ако се появят повече, ще се понтересувам допълнително...

Общи условия

Активация на акаунт