СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 19

• 27 744
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
Преди време имаше интерес към профилите в СМГ. Решено е, че ПП ще са 4. Първите 2 са ясни - математика и информатика. За 3 и 4-ти попълват нова анкета.

# 586
Преди време имаше интерес към профилите в СМГ. Решено е, че ПП ще са 4. Първите 2 са ясни - математика и информатика. За 3 и 4-ти попълват нова анкета.
О, благодаря, много полезно! Майка, била на пс твърдеше, че са решили да са 3, явно децата са предпочели 4 и се съобразяват с тях.

# 587
Предвиденото признаване не е за резултатите от ДЗИ, а за резултатите от обучението от задължителните модули на профилираната подготовка, тоест значение ще имат оценките от ПП в училище. За всеки модул ще има срочна оценка, отделно ще има годишна оценка за всеки модул и годишна оценка за профилиращия предмет, която се формира като средноаритметична с точност до 0, 01 от годишните оценки от модулите. И накрая - ще има и окончателни оценки, които пък се формират  с точност до 0,01 като средноаритметични от годишните оценки по учебния предмет. Joy Щом се признават отделни модули, предполагам, че значение ще имат отделните оценки за всеки модул.
Много бих искала да видя образец на дипломата за средно образование.

# 588
  • София
Дидева, много е завъртяно, но пък разбраемо си го обяснила. Къде се чака този образец?

# 589
  • София
А какви се очаква да са 3-я и 4-я ПП -  избор от всички изучавани предмети, като на всеки се задоволи желанието или които 2 избере мнозинството? Или 3-4 предмета с най-много гласове, като учениците ще се преразпределят по класове спрямо тях?

# 590
А какви се очаква да са 3-я и 4-я ПП -  избор от всички изучавани предмети, като на всеки се задоволи желанието или които 2 избере мнозинството? Или 3-4 предмета с най-много гласове, като учениците ще се преразпределят по класове спрямо тях?
Целта е да се случи първото. Анкетата ще покаже за кои предмети няма достатъчно желаещи и те ще отпаднат.

# 591
Много ви се радвам как мислите в перспектива. Вероятно и децата мислят така...
При нас положението откъм бъдещи планове е супер зле.... Вчера го помолих да разгледам ДПП - реакцията беше на пълна досада, после каза на първо място да пишем някое училище с невисок бал като летва, ама да е хубаво като база, защото не може да търпи миризливи тоалетни и сгради с лоша архитектура. Накрая пак го обърна на шегички - да пишем семинарията, за там се изисквало само една молитва да знае.

# 592
Моят мисли в перспектива, ама са едни фантасмагории, връзка с реалността нула. В по-краткосрочен план - кога ще му изтече някой бан в играта и как да изшмекерува така, че да не получи друг.
А, и си пресмята парите, които ще изкара от видеообработка на разни клипове. По думите му бизнесът е печеливш, не може да обърне внимание на уроците заради многото поръчки, а аз чакам барем по един сладолед да почерпи с "изкараните" пари.

# 593
Хаха, ston. Аз вече започвам да си мисля, че работата е абсолютно безнадеждна, а мързелът е висша ценност за наследник номер едно. Вчера изведнъж ме хванаха съмнения дали не сгрешихме с рисуването и му казвам, че ако рисува от сутрин до вечер, сигурно има надежда се пробва в училищата по изкуства. Каза, че се е отказал, защото в такова училище ще трябва да се рисува непрекъснато, а така не е вдъхновяващо. Мислел нещо за актьорстване, но не му се "надебелявало" за определени роли, пък и постоянно учене на реплики не е за него .  Освен да търси развитие като дегустатор на бира,  не се сещал за нещо друго, което с малко усилия да изкарва пари.
Забравих всичко това   хронологично дали преди семинарията или след нея беше. Толкоз за амбициозното дете вкъщи.

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 08:37 от Amanda.D

# 594
Много ви се радвам как мислите в перспектива. Вероятно и децата мислят така...
При нас положението откъм бъдещи планове е супер зле.... Вчера го помолих да разгледам ДПП - реакцията беше на пълна досада, после каза на първо място да пишем някое училище с невисок бал като летва, ама да е хубаво като база, защото не може да търпи миризливи тоалетни и сгради с лоша архитектура. Накрая пак го обърна на шегички - да пишем семинарията, за там се изисквало само една молитва да знае.
На някои деца им е най-важно да си останат със съучениците и учителите, с които са заедно от 5кл и ако са в най-високобаловото училище, изглежда като мисъл в перспектива и амбиция. А на тях просто задачата им е много по-тежка, гонейки само 1 желание 😉

# 595
Здравейте, някой може ли да ми препоръча добър учител по БЕЛ

# 596
Amanda, ston, постовете ви са балсам за нервната ми система... Моят синковец е от същия модел като вашите Blush

# 597
Моля дишайте, спокойно.. Това, което описвате е типичното поведение на тинейджър в 7 клас. Отглежда си го и аз, симптомите са си същите.
Да се вълнуват девойките Simple Smile, тях ги вълнува кога ще си плуват свободата от училищните задължения Simple Smile
Ако не напомня и в уроците няма да се включи!

# 598
Моят в момента прави пробен изпит по БЕЛ в ПЧМГ. Аз съм му квестор. Орева света колко е трудна първата част, досега такъв труден тест не било имало, сто пъти по-труден от НВО и тн.
Най-накрая осъзна защо трябва да учи стихотворенията наизуст и да чете произведенията внимателно.

# 599
А дали наистина трябва да се учат наизуст? Досега някога падало ли се е на истинско нво да се възпроизведе цитат? Голяма ми е мъгла нво по бел. Пробните в пчмг предполагам са с трудност на тези в смг, които според мен няма начин да отговарят на трудността на нво.

Общи условия

Активация на акаунт