СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 19

• 27 703
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • sofia
На мен също ми се обадиха от извънкласните дейности, че възстановяват дейността. Но аз не намирам логика децата да ги спираме от училище като превенция, а да се скупчват по спортни и други школи. Истината е, че хората гледат да се спасят икономически и в този смисъл ги разбирам, но ние лично ще пропуснем.

# 661
При нас тренировките по ориентиране са възстановени от вчера официално. Те по принцип си тренират навън, в зала са само зимата при сняг и дъжд.
Така или иначе в града със затоплянето на времето почти всички дечурлига и тийнове са навън. Играят футбол, баскет. Карат колелета, тротинетки. Паркът е препълнен с хора, от прохождащи до тези с бастуните.
Малкият също започна някакви половинчати тренировки по гимнастика. Спортната зала е затворена, но си намериха едно местенце да тренират, основно силова подготовка. Само отборът са. И с това съм Ок. Тези деца са отборът шампион на страната. За последните 3-4 години никой не е успял да ги победи в държавните първенства и за Купа България. Трима от тях са национали. Два месеца вече не тренират, ако не тренират още 2-3 това ги връща година назад. Толкова усилия и пот са вложили в продължение на години. Просто не може всичко това да се захвърли с лека ръка.

# 662
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, върви един бъзик във фейсбук: "Децата са навсякъде другаде, но не и в училище!"

# 663
  • София
Просто разхлабват мерките в частния сектор, държавният си е директно финансиран - от държавата, с данъците от частния. Simple Smile Затова е и решението да се отворят кината, а театрите все още не.
Но няма нищо лошо в това. Не е никак розово положението от икономическа гледна точка.

# 664
Леко и аз изпитвам съмнение вече, дали беше добра идея да не се връщат в училище поне юни.
И то не заради самия учебен процес, а заради всички останали минуси на тази ситуация.

# 665
  • София
"Phantom Menace" е положението с всички невидими вреди, които нанася изолацията.
Най-вече от психологическа гледна точка и то за по-отговорните хора и децата им.

# 666
  • Отвъд алеята зад шкафа
Много е странна ситуацията. Някои хора не възприемат вируса като нещо по-различно от грип, други пък са доста изплашени. Част от хората са по заведенията, по градинките, в близък контакт, други ходят и на улицата с маски. Mask

Още нямам резултат от ПИ в Междучасие. Скоро ще дойде времето на следващия ПИ Laughing

# 667
След нво ще я пускам да се събира с други деца лека-полека. И нейната ндп е с такъв статут Simple Smile, така че няма драма на този етап. Вчера след часовете излезнахме сами двете на разходка в парка, защото нейната изолация беше прекалена. После пак до никое време писа, но поне се надиша на въздух.

# 668
Не мога да се ориентирам какви ще са сроковете за класиранията, че трябва да си пускам отпуски...

# 669
Наборът излиза с нас да караме колело. Снощи дори прояви желание да дойде с мен да бяга. Чат-пат извежда кучето. Сега и да започне да излиза сам, ще се събира с 2-3 от приятелите си. При всички случаи не е същото като да има всекидневен контакт с още 28 деца в класната стая и с още 1000+ по коридорите в междучасията. Та в тази връзка е по-добре, че учи от къщи.

# 670
  • София
Нещо изпуснах:)
Купон ли ще има?

Набирам доброволци за пърформанс трупа - да могат да поставят проблем, а не да разказват история, без да се използва словото като изразно средство. Да имат ангелски крила, за да могат да будят облачната синева.

Това е задачата по изобразително, ама преди това трябва да напишем сценарий Simple Smile

Аз съм убедена, че за моето дете невръщането в училище е много лошо решение. Но и това ще мине....някак.

# 671
Да, върви един бъзик във фейсбук: "Децата са навсякъде другаде, но не и в училище!"
Ами то точно така излиза. Нещо ми се губи смисъла на всичко.... Да, в училище са вътре, но те и навън са едно в друго завряно.
Благодаря ви за коментарите!
Аз мисля след НВО да започне тренировки.

# 672
Нещо изпуснах:)
Купон ли ще има?

Набирам доброволци за пърформанс трупа - да могат да поставят проблем, а не да разказват история, без да се използва словото като изразно средство. Да имат ангелски крила, за да могат да будят облачната синева.

Това е задачата по изобразително, ама преди това трябва да напишем сценарий Simple Smile

Леле, оставам безмълвна...

# 673
Бисе, имало и по-зле от вас, ако това ще те утеши 😂

# 674
  • София
Мен тренировките не ме притесняват толкова, навън са, ще си подтичват основно. Обаче пътуването с градския малко ме напряга. Добре поне, че няма да е в час пик и в двете посоки.

Общи условия

Активация на акаунт