СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 19

• 27 751
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Със сигурност ще има заповед на министъра, от която ще станат ясни новите дати и часове за ДЗИ и НВО и съответно дали и кои дни ще са неучебни.

# 646
  • София
Със сигурност ще има заповед на министъра, от която ще станат ясни новите дати и часове за ДЗИ и НВО и съответно дали и кои дни ще са неучебни.
ДЗИ-тата ако са на 1-ви и 3-ти и изместят неучебните дни тогава, за съжаление няма как да се слеят с 25-ти неучебен и нереботен заради 24-ти май. Реално както са дистанционно часовете, трябва ли заради ДЗИ да са неучебни тези дни? Или учителите имат други задължения покрай ДЗИ-то?
Аз трябва до 2 дни да реша за отпуската, която съм си заявила дали да си я пускам и се надявам скоро да има заповед от министъра.

# 647
  • София
С ужас установих, че е останал месец до двете НВО. Младежът още не е почнал с пробните НВО в домашни условия. То не остава време. Отделно му се иска да има врме и за игра на компютъра, което е трудно постижимо. Продължават да ги зариват с тестове, презентации.
Мисля тази вечер да седнем и да напарвим план какво да орежем през оставащия месец. Сигурно ще спре школата по програмиране до НВО. Ще започне преговор по БЕЛ. Трябва да намърдаме и няколко НВО-та пробни да направи + 2-3 преразказа. Мисля да му намаля времето за игра - то не че е кой знае колко и да учи само по каквото очаква да го изпитат - колкото и да е тъпо. И домашните ще са явно на същия принцип (срам не срам).
А отделно го записах на двата пробни на Регалия + има и един оставащ от Междучасие по БЕЛ, ако не греша. То още предният му не е проверен.

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 16:10 от zazu1

# 648
Не знам какво се мотаят от МОН, да излизат заповедите и да се приключва тази агония

# 649
  • sofia
- Хайде да направиш един тест по математика
-Първо да ям
Приключва, идва и казва: - Да си догледам видеото и идвам
Сега засичам след колко време ще дойде. Вече минаха 15 мин., давам му още 10 да се сети сам....

# 650
Еее, 10 минути:) Дай поне 20, видеото може да е по- дълго:)

# 651
  • София
 Дидитачу, мога да ти препоръчам Апчо- кебабчо за пърформънса, от нашия блок редовно го наемат за рождени дни на поляната до нас😁
Стига да има още 3-ма колеги - става. Макар че май малко ще контрастира с темата “Назад по стъпките към изстраданата самота ...”

# 652
Нещо изпуснах:)
Купон ли ще има?

# 653
Малко страничен въпрос, но знам, че имаме трениращи деца. Разрешени ли са вече тренировките за деца на открито? Звъняли ли са ви от клубовете?

# 654
Малко страничен въпрос, но знам, че имаме трениращи деца. Разрешени ли са вече тренировките за деца на открито? Звъняли ли са ви от клубовете?
Не, още нищо не им е казал треньора. Иначе, всеки ден им пише в групата какви упражнения да правят.

Не пиша в темата, но чета редовно. Моят син не е от ученолюбивите. Все казва, че има време. Не се притеснява, че наближава НВО-то. А аз само се ядосвам. Сега като се стопли времето и се разхлабиха мерките вече не може да се задържи вкъщи. Като му свършат часовете и излиза. После, едва успява да си напише домашните и не му остава време да решава тестове.

# 655
  • София

Засега са разрешени само индивидуалните спортове на открито, в групи до 5 човека, на разстояние, без уреди и т.н. В статията има линк към Заповед на министерството и относно плуването.
https://bgathletic.com/new.php?id=27582&fbclid=IwAR2eQrgrzV4 … PxnbwsglLyj6WhTPA

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 21:58 от elita

# 656
  • София
Синът ми май ще почва тренировки от сряда. Още миналата седмица ги беше предупредил треньорът - в групи по малко ще са, без да влизат в съблекалните.
Ще ходи, защото иначе не излиза изобщо, но седмца преди НВО ще го спра.

# 657
  • у дома
Енергоспестяващ на квадрат 😂

Това ми се струва много минимално-моето е енергосхестяващ умен и устат мързел на n-та степен,като в нашия случай n  е някакво огромно число това 2 ми се струва даже много нормално...

# 658
Заповедта е от днес. Разрешават аматьорски спорт на открито, до 10 човека, при съответните мерки. Не е уточнено дали е разрешено и за деца.
Предполагам, че утре ще се разбере.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/razresheni-sa-ko … e-za-amatori-na-/

# 659
Да, тази заповед видях и аз, но нищо не пише за деца. От школата на малкия е пълно мълчание, големия от 20 ти тренират. Аз нещо не съм ок....

Общи условия

Активация на акаунт