СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 19

• 27 782
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • София
При нас ИИ е даже приятно. Трябваше да пратят рисунка на човек в дрехи, да разгледат виртуален музей с картини от импресионизма, да нарисуват пейзаж с похвати на импресионистите, да разгледат презентация за поп арт и да нарисуват нещов стил поп арт. Дъщеря ми е пратила 3-4 свои рисунки и на няколко нейни приятелки, които "не можели да рисуват". Всички изпълнили задачите имат шестици без значение от качествата на рисунката, с изключение, че не се приема рисунка направена с химикал.

# 631
  • София
Ужас Scream
При нас няма такива задачи. Нито пък подобни кратки срокове за домашни. Бих се скарала с учителя с голямо удоволствие, ако изпаднем в такава ситуация.

# 632
Дикси, не само, че потвърждавам написаното от теб, но и шапка ти свалям, че не коментираш неграмотните писаници на много учители! Сега ми стана ясно, защо децата имат пропуски ! Не дай се Боже, дете да зададе въпрос на тази учителка по география- настава война! Ама, да не си изпращали домашните в иди колко си часа, щото тя имала и личен живот, мъжът й имал имен ден. Всичко това го пише на децата.... Да се смееш ли, дали плачеш ли...

# 633
  • sofia
По ИИ имаме да правим сценарий на ням пърформънс на теми, които и за мен са непонятни, а после да намерим и 4-ма актьори да го изтанцуват и изиграят - срок до неделя Simple Smile

Дидитачу, мога да ти препоръчам Апчо- кебабчо за пърформънса, от нашия блок редовно го наемат за рождени дни на поляната до нас😁

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 14:04 от googlish

# 634
Ха, значи тя може да изпраща задания за домашно посред нощ, а нея да не я безпокоят! Егати.
Добре де, това училище директор няма ли? Защо не се оплачете?
Представям си такова нещо при нас. Ще са завалели десетки писма към директорката и към РИО. Случи се, още първите дни от ДО, когато Moodle често забиваше.

# 635
При нас е по-рахат от Плевен Simple Smile, но въпреки всичко положението е, че не е имала време да си вдигне главата от началото на ДО. Излизала е само веднъж с мен до пазара, за да ми помогне с едни торби. 10 минути за 2 месеца! Това е абсурдно просто. През останалото време е нон стоп пред компютър и все учи или пише. Вечер преди 1 не е лягала, да, спи до 9 сутрин в повечето дни.
Изговорихме проблема и с родителите в класа - и други са така. Решихме да питаме класната ще има ли рс защото имаме проблем с претоварването и искаме да го изговорим това и с учителите. Писах аз естествено, но веднага се появи реплика на поста ми от родител, че темпото си е супер и децата, които слушат в час имали по 4 часа на ден за игри и пак излезе, че само аз съм мрънкало и само моето не слуша в час или вероятно е глупава, бавна или знам ли каква. Отказах да се ядосвам. Остава месец, ще издържим. Най-интересното е, че Ния не се е оплакала нито веднъж за тези 2 месеца. Най-безропотно пише, дори с голям интерес си прави и сайта, и всички други проекти, изпипва си ги с кеф. Но у мен си стои притеснението, че изостава за нво бел, освен, че няма време за чист въздух.

# 636
  • София
Дикси, заимствайте нещо от Кристо Simple Smile Опаковайте някое кресло с цветен чаршаф например.

# 637
Аз май в другата тема се отчетох, че преди две недели се озъбих на учителка, която била заета във времето на редовния час и реши да го проведе в почивен ден, като за това съобщи 30 мин преди началото на часа .. Ние бяхме  по нивите с колелетата, шанс да се върнем за часа й хич нямаше.
Ако му беше писала отсъствие щеше да стане много интересно !
Не стига, че много от нещата са оставени в ръцете на родители и деца, а и подобни истъпления .. айде нема нужда

От цялата работа аз май си пренареди приоритетите за гимназия. Топ гимназиите все повече ми излизат от таргета .. още 5 години зор за нищо, не виждам защо да си го причинява. .. Но той не знае още Simple Smile

# 638
И мед ми капе когато всяко обемисто задание, следва да се изпълни в срок най-много 48 часа, завършва с любезното - "Спазвайте сроковете за представяне на домашното. За закъснения  си отбелязвам "непредставено" и  поставям слаби оценки. Тези, които имат пропуснати да се замислят."

Точно това, което описва Мария е и повода досега да не съм реагирала. Очаквам да чуя същото за себе си, че съм мрънкало, че съм все недоволна.
Но остават 5 седмици до НВО. Виждам, че няма време за адекватна подготовка. И се радвам, че след като споделих с вас, май повредата не е в моят телевизор и е време да повдигна въпроса.

# 639
Същата учигелка по география си е активирала опция да не можеш да й отговаряш на съобщенията , там където пише на децата. С главни букви е написала: НЕ МИ ПИШЕТЕ!!!!!

# 640
Мама TAZ, примерно племенникът не е доволен от МГ във Варна и заяви, че забранява брат му да ходи там. Незаинтересованост от учители, ръководство. В организационно ниво според него цари анархия. Сградата се ползва от две училища и съответно никой за нищо не се грижи. Не знам какво е положението с останалите "елитни" гимназии във Варна.

# 641
Ston,  във Варна от топ гимназиите само Първа ЕГ има собствена сграда, за съжаление там само 1 или 2 паралелки му вършат работа.
Всички останали са на двусменен режим
Апропо, не си първата, споделяща такова мнение за МГ Варна, въпреки че на много от младежите им харесва гимназията и са доволни.. Не знам какво да мисля

# 642
  • Sofia
Дикси, всичко описано от теб е просто безумно, да не използвам по-силни думи.
Като чета някои постове тук, направо курбан мога да вдигна, че моите учат в нормално училище.
Ston, това е всеки ден, почти от началото на ДО. Бисето, вярвам, че ще потвърди. На моменти си мисля, че може би само на мен ми се вижда безумно и си мълча. Реално не съм запозната как е протичало обучението им преди ДО, но по думите на набора никога не е било това чудо. Адски е изморително и времеемко. В голям процент и абсолютно безсмислено.

просто да споделя, че не сте сами в нещастието и да, безумно е, но е факт!
Същата история е и при нас - детето няма никакво време да прави каквото и да е било за НВО, защото всички точно сега са полудели..., а същевременно трябва и успех да гони... ужас!

Но... не остана! И да се разправям, и да се моля... аз се убедих, че нейните преподаватели са ... (бииийп.. би-бииип)

# 643
  • софия
С ДО съвсем се е загубила мярката. При нас е почти същото положение - огромни домашни по почти всички предмети.
Отдавна загубих представа какво знае и какво не знае. По цял ден пише някакви домашни.
Изключително се радвам, че от миналата година ходи при Йонова и там знам, че нещата са под контрол. Има да направи един ПИ към края на май при нея и каквото такова.
По мат уж е с уроци, но никаква идея нямам за ниво. Записала съм я на ПИ в Регалия и това е. Тя дори не знае какви са изискванията за правенето му. Ще чета указанията и препоръките, защото и последният пробен ще бъде онлайн.
Да минава и да се приключва.

# 644
Здравейте, според вас 20 и 22 май остават ли неучебни?

Общи условия

Активация на акаунт