СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 19

• 27 738
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
И аз онзи ден това се ядосвах, че липсва синхронизация. Аз не съм фен на правене работа през пръсти, просто, за да е отметната и така съм научила и Ния. Също така не съм ок ако имаш срок, да не го спазиш. Но явно детето от това си пати сега, дано издържи. В училище не правят баш ПИ по формата, но слава Богу имат доста домашни по математика и бел, иначе съвсем нямаше да остава време за тях. Уви, за преговор по литература няма да има време, но каквото-такова. Да идва нво и да се маха.

# 616
Здравейте, казаха ми че децата се разпределят за изпитите в други училища от тези в които учат. Това така ли е или изпитите се провеждат в училищата в които си учат в момента?

# 617
Здравейте, казаха ми че децата се разпределят за изпитите в други училища от тези в които учат. Това така ли е или изпитите се провеждат в училищата в които си учат в момента?
За НВО са си в техните училища. За ДЗИ се разпределят по други училища по принцип. За тази година дори и за тях имаше предложение да са си по собствените училища, но не следих какво решиха.

# 618
И аз онзи ден това се ядосвах, че липсва синхронизация. Аз не съм фен на правене работа през пръсти, просто, за да е отметната и така съм научила и Ния. Също така не съм ок ако имаш срок, да не го спазиш. Но явно детето от това си пати сега, дано издържи.
Много от децата просто не предавали домашни, златно правило в педагогиката е да се дава толкова, колкото може да бъде направено в рамките на 1-2 часа. Само че, с 3 презентации и две школи уикендът отлетя неусетно

# 619
Да, някой не предават изобщо домашни по ИИ, ТИП, Музика. И се получава така, че страдат точно сериозните и отговорни деца, които се стремят да направят всичко и то в срок!

# 620
По ИИ, ТП и музика нямат домашни или ако имат е нещо дребно. По биология имаха презентации миналата седмица. Моят се измъкна, били по желание. Три различни теми бяха, как пък поне по една не се нави да направи. Оценката по биология не го интересувала, нямали защо да се хаби. Енергоспестяващ на квадрат 😂
Беше направил няколко теста по математика без нито една грешка на първи модул и уж се съсредоточихме към задачите от втори модул. Планът беше всеки ден един втори модул, два пълни теста на седмица. С уговорката, ако отново започне да греши на първи модул, увеличаваме броя на целите тестове. Е, пак започна да обърква по 3-4 задачи. Пак недочел, недовидял. Тъкмо мислех, че сме преборили разсеяността и сме повишили концентрацията.  Сега пак ще трябва да решава повечко. Мога само да се надявам, че НВО ще съвпадне с период на по-висока степен на концентрация.

# 621
На НВО се мобилизират. Вярно, че миналата година и двата изпита бяха лесни, но масово децата надскочиха резултатите си от ПИ.

# 622
Аз не мога да разбера едно нещо: защо се пускат домашни работи по късна доба в неделя ( 22:36 ) за следващия ден. Толкова ли не могат да се организират тези хора, че и обемно на всичкото отгоре!

# 623
Имаме съобщение от класната за НВО. Ще ги викат сигурно към 8, ще са с маски, по 9 деца в стая с един квестор. Служебните бележки може да получим по имейл или по график на място в училището.

# 624
Не знам домашно или работа в клас се води това при асинхронно обучение, но всяка седмица имат много по тези предмети. Презентация + практическа задача, по ИИ. Отговор на няколко въпроса по Музика + учене на песни наизуст. По ТИП също.

# 625
Аз не мога да разбера едно нещо: защо се пускат домашни работи по късна доба в неделя ( 22:36 ) за следващия ден. Толкова ли не могат да се организират тези хора, че и обемно на всичкото отгоре!
И то какви?!? Подробен доклад на тема Краищенско–Средногорска област. За днес, пуснато снощи в 23ч. Той го видя едва тази сутрин.
ПИ по БЕЛ  за домашно по БЕЛ отново за днес, пуснат в Школо преди час.
И любимото ми, пуснато днес за сряда.
Скрит текст:
Направете маршрут по избрана от вас природна област.Може да опишете направена от вас екскурзия като се придържате с насоките
по- долу!
Изберете един от вариантите.

ВАРИАНТ I
Съставяне, изминаване (по възможност) и описване на действителен маршрут сред природата.
След като вече познавате главните черти на природата на България, може да се ориентира-
те какви особености има тя и в родния ви край.
 Изберете си  маршрут. Включете и защитени природни обекти. Представете маршрута чрез скица.
ВАРИАНТ II
Съставяне и описване на маршрут по фрагмент от туристическа карта и по карта на защитените природни обекти.
Определете природната област, където ще направите мисленото пътешествие. Съставете
маршрута – обектите, които ще посетите, включително и защитени природни обекти. Пред-
ставете маршрута чрез скица, снимки, рисунка или презентация.
КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ ПО
ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА?
– Последователно посещавайте обектите от маршрута.
– Наблюдавайте всеки обект.
– Изслушвайте обясненията на учителя или на екскурзовода.
– Споделяйте това, което знаете от разговори с близки  или от проучени източници.
– Отбелязвайте впечатленията си от наблюдението по избран начин – в бланка за наблюдение, върху скица.
– Ако сте избрали вариант II, работете в „класната стая“: „Пътешествайте” или „направете екскурзията“ по туристическата карта. Представете направената картосхема

По ИИ домашните са огромни -

Скрит текст:
Създайте инсталация,
която да осъществи художествена намеса в конкретно пространство – класна стая,
коридор, училищен двор, градска среда, парк и други.

!! Как да изградите (насоки за
работа):     

1.Определете
пространството на бъдещата инсталация.

2.Подберете предмети,
които изглеждат несъвместими в нормалната среда, но обединени в композиция
създават един отделен, художествен свят.

3.Използвайте
разпространени и достъпни материали като плат, хартия, найлон, пластмасови
изделия и други.

4.Разпръснете
предметите в пространството или ги подредете в определен ред, за да подчертаете
идеята си.

По ТП също - предната седмица - Съставете подробен план на тема Компютърът в програмирането Тази -  Направете подробен план на тема - Машини и машинни елементи.

До обяд ще дойдат и останалите - по физика, по химия, по биология..., в същият обем. Не знам, може и да не е много за набора, но на мен ми се вижда ужасно. През седмицата буквално не може да си вдигне главата. И когато в почивните дни се явя с тест по БЕЛ или математика му идва да ме изпепели с поглед. Или да помоля да почете тезите, да преговори литературните произведения от 6 клас. Аз лично съм много притеснена, че няма време до изпита, а реално не остава такова и за съсредоточаване върху него.

# 626
  • София
По ИИ имаме да правим сценарий на ням пърформънс на теми, които и за мен са непонятни, а после да намерим и 4-ма актьори да го изтанцуват и изиграят - срок до неделя Simple Smile
Натоварването по всичко е на макс, по БЕЛ и МАТ ги спукват от учене на материала извън НВО, нямаме никакво време за ПИ. Даже домашните от школите не успява да напише....
Да идва вече 15 юни!

# 627
Дикси, всичко описано от теб е просто безумно, да не използвам по-силни думи.
Като чета някои постове тук, направо курбан мога да вдигна, че моите учат в нормално училище.

# 628
Безумието е завладяло една част от нашите учители и нямат спиране! Вече се отчаях тотално с техните глупости.  Гневя се и в същото време съм безсилна...
Дикси, още малко остана...Кураж! Ще се справим и с географията!

# 629
Дикси, всичко описано от теб е просто безумно, да не използвам по-силни думи.
Като чета някои постове тук, направо курбан мога да вдигна, че моите учат в нормално училище.
Ston, това е всеки ден, почти от началото на ДО. Бисето, вярвам, че ще потвърди. На моменти си мисля, че може би само на мен ми се вижда безумно и си мълча. Реално не съм запозната как е протичало обучението им преди ДО, но по думите на набора никога не е било това чудо. Адски е изморително и времеемко. В голям процент и абсолютно безсмислено.

Общи условия

Активация на акаунт