СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 19

• 27 439
  • 757
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
Не, не е излишен и спам въпрос...и мен ме интересува Simple Smile

# 736
  • София
Определя се, както се определя всеки бал при всяко кандидатстване - според резултатите на кандидатите.

# 737
... или заявка за участие във второ ще се ходи до училище.
Благодаря за отговора. Все пак не разбирам необходимостта да се ходи, вместо да се цъкне един бутон "заявявам участие във второ класиране".

# 738
  • София
Оставам с впечатлението, че много хора смятат, че едва ли не всяко училище си определя бала за влизане, та дори очакват това да бъде обявено преди самите изпити. Няма такова нещо. 😊 Sanaka е обяснила.

# 739
... или заявка за участие във второ ще се ходи до училище.
Благодаря за отговора. Все пак не разбирам необходимостта да се ходи, вместо да се цъкне един бутон "заявявам участие във второ класиране".
Защото на първо класиране има много деца участвали в различни РУО-та. Възможно е за тази година с цел по-малко струпване на хора да измислят нещо такова, каквото пишеш.

# 740
  • София
Защо съм останала с впечатление, че м.г. се ходеше на място в училище за трето и четвърто класиране, а участието във второ си беше точно с бутон онлайн? Или поне ако желанията бяха към едно и също РУО?
Или бъркам - май между двете класирания ходеха на място нашите приятели със седмокласници м.г.
Беше с цел да се ограничи броят на "спортуващите" между различните РУО-та. Бавно възстановявам.
Абе да го докараме до тази фаза. 😁

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 22:11 от Red

# 741
Чак ме хвърляте в чуденка, дали аз нещо не съм разбрала...Simple Smile Моето тълкуване е, че училищата определят определен БРОЙ места за прием, а с какъв бал ще са тези да кажем 26 ученика, зависи от това, кой ще реши да кандидатства там. След което се заемат местата по низходящ бал на кандидатстващите.

# 742
  • София
То не е въпрос на тълкуване, така си е. Joy

# 743
Вероятността за прием, респективно бала за прием  зависи и от общия брой кандидатстващи, респективно броя родени деца, в случая през 2006 г. Всяка година е различен.

# 744
Балът зависи и от общия брой кандидатстващи, респективно броя родени деца, в случая през 2006 г. Всяка година е различен.
Би ли обяснила, моля, по-подробно, как това влияе на бала?

# 745
  • софия
Броят кандидати няма никакво отношение към бала. Общото ниво на знания има. Дали ще са 10 000 или 11 000 е все едно.

# 746
Защо съм останала с впечатление, че м.г. се ходеше на място в училище за трето и четвърто класиране, а участието във второ си беше точно с бутон онлайн? Или поне ако желанията бяха към едно и също РУО?
Или бъркам - май между двете класирания ходеха на място нашите приятели със седмокласници м.г.
Беше с цел да се ограничи броят на "спортуващите" между различните РУО-та. Бавно възстановявам.
Абе да го докараме до тази фаза. 😁
Заявление за второ класиране се подава в училището, в което е приет ученикът.
Заявление за трето класиране се подава през системата.
Тъй нареченото четвърто класиране е допълване на паралелките до максимално определения брой ученици и се осъществява поотделно за всяко училище.

Няма предварително определени балове. Никой не може да каже какъв ще е минималният бал за всяка паралелка. Той зависи от резултатите на учениците и от техните желания и е различен всяка година.

# 747
Балът зависи от много неща:
1. Трудност на изпита.
2. Брой желаещи за дадена паралелка. Този брой зависи и от броя явяващи се. Колкото повече деца се явят, толкова по-голяма вероятност има да желаят паралелката.
3. Как са се справили желаещите с изпита. Колкото повече деца са се явили, толкова по-голям шанс има да има повече справили се.
4. Наличие на квоти.

# 748
  • София
Дидева, спомних си, че те четох тогава и затова си допълних поста. Беше обяснила смисъла от ходенето на място за второ класиране, и наистина беше смислен регламентът. Дано предвид сегашната ситуация, ако променят нещо, да го измислят, така че да не се усложни излишно работата от цъкане на бутон без реални намерения за учене в друга област/ РУО.

# 749
Да, бих обяснила.  Имам предвид балът за прием, не бала на отделния ученик. Вероятността да има повече деца, т.е. кандидати, с висок бал е в пряка зависимост от броя на родените деца през съответната година.  Ако няма достатъчно кандидати може да се стигне до там да приемат желаещи с много нисък бал.

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 22:53 от Tina*

Общи условия

Активация на акаунт