СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 19

• 27 706
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Не се занасяйте! Grinning
Обикновен черен молив тип HB.
Тези от цветните комплекти нямат изтриване.
Стандартен графитен молив НВ.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 23:47 от Arwen Undomiel

# 526
Ако няма друг, става и с молив за очи.

# 527
  • София
Ама водоустойчив или обикновен? Joy

# 528
Схематично ще си ги правят на черновата. За беловата ще трябва да се постараят.

# 529
Аз продължавам явно с тъпите  въпроси, но наистина ли трябва сериозно да се подхожда към чертежите? Не може ли малко схематично?  Синът ми чертае на ръка като му давам тестове. Всичко трябва да е изрядно ли? Ще му признаят ли за вярна задачата, ако линиите не са направени с чертожен инструмент?
Сега видях, че ston  ми е отговорила... Ясно, трябва да му кажа.
Все повече ме напряга това НВО.

# 530
Водоустойчив, че като капе пот по чертежа да не се размазва.

Бисе, честито. Аз винаги съм си мечтала за момченце. Един Гизделин как щеше да ми лепне, като шамар на цигане.
Изпуснах ви днес.
Лимончелото е ужасТ, как го пиете това

# 531
Сега се опитвам да набия в главата на моя, че хубав чертеж е половин решена задача. Не че и аз не ги правя схематично, но ако е нещо по-сложно е хубаво чертежът да е максимално близък до реалните данни като ъгли, пропорции между страните. Като е точен чертежът по-лесно се забелязват връзките, повече идеи ти идват и така.

# 532
Лимончелото е ужасТ, как го пиете това

Тц, не го пием, Бисето не дава 😂

Купих три черни, тънкописни химикалки, молив и триъгълник. Май вече и на мен започва да ми действа. Още малко и ще започна обратното броене 😁

# 533
Ами аз не видях на реални НВО да има сложни задачи, които да изискват голямо внимание към чертежите.  Поне според моята представа, за неговата не съм сигурна.

# 534
Аз продължавам явно с тъпите  въпроси, но наистина ли трябва сериозно да се подхожда към чертежите? Не може ли малко схематично?  
Може и схематично. Може и направо върху чертежите от тестовата книжка .И изобщо е добре да се работи направо върху нея. Пести се време. Върху готовите чертежи - с молив. Ако сбъркаш, триеш и почваш отначало.
Всъщност единственият чертеж, който ще бъде гледан по лупа, ако мога така да се изразя, е този на задачата с разширен свободен отговор. Ние тези задачи си ги знаем като описателни.

# 535
Благодаря, Дидева.
п.п Детето ми каза, че всичко това си знае, на пробните изпити им го повтарят. Добре е, че на разчита на родителите, че е закъсал:smile: Баща му сигурно не знае, че има и два модула по математика:smile:. А аз си мисля, че задачите трябва да се решават наум.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 21:34 от Amanda.D

# 536
Руми, за новобранската на Красотан ще го пазя, то се е видяло.

Доди, лимончелото в коктейл с лайм, мента, газирана вода и лед е супер освежаващо питие за лятото.Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 21:46 от Biserka_a

# 537
Аз продължавам явно с тъпите  въпроси, но наистина ли трябва сериозно да се подхожда към чертежите? Не може ли малко схематично?  
Може и схематично. Може и направо върху чертежите от тестовата книжка .И изобщо е добре да се работи направо върху нея. Пести се време. Върху готовите чертежи - с молив. Ако сбъркаш, триеш и почваш отначало.
Всъщност единственият чертеж, който ще бъде гледан по лупа, ако мога така да се изразя, е този на задачата с разширен свободен отговор. Ние тези задачи си ги знаем като описателни.
Преди това да се увери, че готовият чертеж отговаря на условието на задачата. 😉

# 538
  • София
А как е правилно да се задраска дума в преразказа например?

# 539
Да не задрасква!
(тук перефразирам генерала) Grinning

Общи условия

Активация на акаунт