Гримиране - идеи и техники. Тема №78

• 45 293
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря Ви много ! Kissing Face  Бляскавият цвят е от палитрата на Naked 3, а останалите от Modern renaissance на Anastasia, ето тези цветове :

Скрит текст:

Палитрата е супер ако някой и се чуди.

Аз искам да попитам дали сте попадали на сполучлив dupe на Худа - New Nude. Много ми харесват цветовете в палитрата, но за в момента нямам възможност да я купя и се чудех дали има нещо подобно на пазара. Мислех да пробвам на Revolution New Neutral която изглежда почти същата и много я хвалят в ютюб, но малко по-нагоре прочетох, че друга потребителка не е доволна точно от нея и сега много се чудя.
Имам W7 Socialite. Добра е, матовете са прилични, а кремообразните блясъци са трайни. Пигментацията ми е ок на мен. За цената си е добра. Зимата много я ползвах, напоследък обаче съм я поизостaвила в полза на тази на Next gen на Катрин. Ще трябва да я разнося пак.

# 106
Аз имам чувството, че ако блендвам трябва да нанеса половината колич. от самите сенки, че да се получи нещо.Като гледам клипчета слагат, блендват и ....пак, и пак..., но ако правите грим за работа-бърз, как да наслагвам, докато стане цвета, който искам🤨.
Гледах страхотни очи сте показали на предходните страници, така перфектно направен грим...колко време ви отнема това?

Инвестирай в добре пигментирана качествена палитра, която се прелива лесно, и няма да е нужно да наслагваш по много пъти - най-много да бръкнеш във всяка сянка по 2 пъти.
Иначе времето зависи от сложността на грима - обикновен грим за работа от 2-3 цвята правя за 5 мин + 2 мин спирала. За лицето още 7-8 мин и за максимум 15 мин обикновено съм готова с целия грим.

# 107
Като споменавате горното какъв цвят грим би подчертал такъв цвят очи
...
Почти всички нюдове и розово подобни ме правят да изглеждам уморена. Освен по-студените може би.
Вероятно зависи и от цвета на кожата, моята жълтее.
Sladko, много красиви очи! На мен от снимката кожата ми изглежда неутрална към студена. В гънките синее леко, ако е топла, щеше да зеленее.
Затова и студените сенки стоят по-добре. По-тъмносините очи са много красиви!
На мен ми се струва, че ще изглеждат прекрасно в студено розово, лавандула, лилаво, кафе, таупе, бежово-сиво,... може и по-ярки и наситени цветове в студената гама.
Без сиво, синьо, ярко зелено и всичко с червеникав нюанс.
На цветотип зима ми приличаш.

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 12:14 от bubanka

# 108
По форма наподобяваше първата на тази снимка. Може ли малко информация за нея, че не виждам от снимката.
Под "първата" предполагам първата отгоре. Скоро май писах за нея в темата.
Много любима четка с доста странна форма - имам я в 2 варианта - стандартната  и травъл вариант. Марката е Kevyn Aucoin. The Base/Shadow Brush - леко асиметрична, абсолютно мултифункционална! Естествен косъм - и сенките и сгъвката и блендването и контурирането, всичко става с нея.

What it is: A natural-bristle brush with a flat, tapered tip that provides a flawless finish.
What it does: Ideal for use with powder or eyeshadow products, this multipurpose brush is designed to apply allover base eyeshadow, highlight or blending, or precise contouring.
How to use: Use to distribute powder across the skin. Use the flat side to apply allover lid color. Use the pointed tip to apply eyeshadow crease color.
https://shop.nordstrom.com/brands/kevyn-aucoin-beauty--8020?orig … =productBrandLink

Вторият вариант на четката е ето от този комплект (третият):

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 01:16 от Agent Provocateur

# 109
esmeralda23,
Палитрата ми е на Худа, мислех, че спадат към хубавите🤔. На снимката грима, който показах, розовото го слагам, блендвам и ....няма го, пак слагам-блендвам, същото, накрая просто го нанесох с четка за блендване. Поне за мен, повечето светли цветове са така от тази палитра 🤷‍♀️
Тъмният цвят в ъгъла на окото, обаче се получава и отведнъж, ако сложа достатъчно на четката.
Знам, че това е изкуство и не е за всеки, затова и се възхищавам на момичетата, които успяват да го направят за 15 мин🙆‍♀️. Ето една от моите мечти😁😉.

# 110
Seeflower с каква четка работиш?
Имах една, която много разпрашаваше сенките, привидно взима много продукт, а на окото не остава нищичко.
Пробвай с по-мека четка, аз имам от естествен косъм няколко и сякаш с тях ми се получава по-добре, отколкото с изкуствен.

# 111
Seeflower, ако палитрата е New nude, тя има доста бледи цветове, може би заради това не личат много на кожата ти. Аз лично нанасям и блендвам с една и съща четка транзишън цвета. Пробвай и да смениш четката, както е препоръчала Petyovaa.

Сега ти погледнах пак снимката и мисля, че добре си личат цветовете. Просто кожата ти изглежда с топъл подтон,а тези светлите розови нюанси личат най-добре на супер бяла кожа. Пробвай с по-светла база или по-светъл коректор на клепача.

# 112
  • София
Sladko, тъй като и аз съм подобен тип, потвърждавам за студените кафяви и тоуп цветове. Но! Пробвай и със синьо в тона на ириса - виждам го като петролено примерно. Стига да намериш правилния нюанс, няма нищо страшно в сенките с цвета на окото Simple Smile Като контрапункт на тъмните мигли и кафяв контур по сгъвката ще е добре, според мен.
Красиво, одухотворено лице!

# 113
Seeflower, ако палитрата е New nude, тя има доста бледи цветове, може би заради това не личат много на кожата ти. Аз лично нанасям и блендвам с една и съща четка транзишън цвета. Пробвай и да смениш четката, както е препоръчала Petyovaa.

Сега ти погледнах пак снимката и мисля, че добре си личат цветовете. Просто кожата ти изглежда с топъл подтон,а тези светлите розови нюанси личат най-добре на супер бяла кожа. Пробвай с по-светла база или по-светъл коректор на клепача.
Благодаря за насоките. Снощи, по-скоро в ранната сутрин не се сдържах и поръчах нови четки😁.Може би сгреших, взех на Нукс, но...да видим, като пристигнат ще знам.
Ето палитрата и четките, които ползвах
Ограденият цвят е основният, който ползвах.
Мислех си, че съм със студен подтон🤔, вените ми синеят или поне така си мисля🤷‍♀️.Ако съм топъл-тази палитра подходяща ли е...май не...ох, отивам да чета какви цветове пасват на топъл, ще пробвам с някоя бюджетна.
И, сега си мисля, може би базата ми(МАК painterly pro longwear paint pot АС8 ), е по-скоро телесен цвят, а не по-светъл, спрямо кожата.Ама, уж, продавачката в МАС и тя ме гледа и каза, че това е моят цвят😒.

# 114

Благодаря за насоките. Снощи, по-скоро в ранната сутрин не се сдържах и поръчах нови четки😁.Може би сгреших, взех на Нукс, но...да видим, като пристигнат ще знам.
Ето палитрата и четките, които ползвах
Ограденият цвят е основният, който ползвах.
Мислех си, че съм със студен подтон🤔, вените ми синеят или поне така си мисля🤷‍♀️.Ако съм топъл-тази палитра подходяща ли е...май не...ох, отивам да чета какви цветове пасват на топъл, ще пробвам с някоя бюджетна.
И, сега си мисля, може би базата ми(МАК painterly pro longwear paint pot АС8 ), е по-скоро телесен цвят, а не по-светъл, спрямо кожата.Ама, уж, продавачката в МАС и тя ме гледа и каза, че това е моят цвят😒.

Аз също съм със синеещи вени, но подтона на кожата ми е топъл. За мен палитрата ще работи и за топъл и за студен подтон, но някои от цветовете не могат да бъдат акцентиращи.Blush

# 115
Yana,
Благодаря.Мислех, че има само студен или топъл тип🤷‍♀️.Чела съм тук, за подтипове, но...явно не достатъчно внимателно, за да разбера, че може и така, и иначе😂

# 116
Тази палитра е уникална, не купувай никакви бюджетни щом я имаш. Пробвай с пръсти да нанесеш или си смени четката. Аз ползвам Мас и обожавам тази палитра. Получават ми се много лесно всякакви гримове.

# 117
Seeflower Аз имам същия проблем с матовите цветове от Naked 3 , просто колкото и да слагам от тях никога не изглеждат наситено колкото искам. Съвет който мога да ти дам е да не фиксираш базата си за очи с пудра (потупай само с четката с която нанасяш базата отгоре, за да "попие" хубаво). Така цветовете ще излязат много по-наситени. Също мога да ти препоръчам базата на p.louise, това е най-добрата база, според мен, ако искаш сенките наистина да са наситени и издръжливи. Цената и е същата като на МАК, даже мисля една идея по-евтина, но наистина си заслужава. За ето тази става въпрос:

Скрит текст:

Благодаря момичета за палитрите, които препоръчахте. Ще ги погледна!

# 118
Seeflower, пробвай да сложиш бял лист или плат до лицето си, така по-лесно ще прецениш какъв подтон си. На мен по снимките ми изглежда топъл, но снимките често подвеждат. Сама на живо най-добре ще можеш да прецениш.

Този цвят просто е супер светъл, а твоята кожа е по-тъмна, затова. И при мен такова бледо розово-лилаво почти не личи. Пробвай с по-ярките и тъмни нюанси, палитрата е готина, но й липсва дълбочина на цветовете.
Както са те посъветвали, база без сетване също е вариант. Но аз лично не харесвам да гримирам очите така, защото сенките трудно се преливат на мокра база, особено за начинаещи в грима може да е трудно.

# 119
Моите вени са синьо-зелени, аз се определям като неутрална... деколкотето ми е много по-топло от лицето, изобщо мога да "залитна" и към малко по-студени и към малко по-топли оттенъци.

Общи условия

Активация на акаунт