Гримиране - идеи и техники. Тема №78

• 45 343
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, момичета! Много хубави визии сте пуснали днес, изкефих се, като видях толкова много коментари в темата.

Аз днес съм с това. Палитрата е на ELF и струва £3. Невинаги е нужно човек да ръсне яки пари за сенки, за да направи хубав грим.

Относно въпроса за палитрите - Nude dude е яко зле, много слаба пигментация, някои от цветовете не си личат, след няма и месец в колекцията ми я разкарах. Ablaze е значително по-добра, ставаха приятни гримове с нея, но и тя не ми е любима, нея обаче след повече време в колекцията ми я разкарах. Too faced Chocolate bon bons ми беше любима палитра и нея много я харесвах и носех преди няколко години.

# 421
  • В полите на Пирин планина
Аз нали скоро си взех палитра на The Balm и да се изкажа, че съм разочарована от нея, като издръжливост. Иначе сенките са много пигментирани и добре се преливат. Пробвах я с базата, която си в палитрата - сенките изчезнаха до обяд. С базата на Catrice Prime and fine и базата на Artdeco  в бурканчето са малко по-добре, поне не изчезват напълно. Честно казано палитрите ми на Make up Revolution, които имитират шоколадовите на Too Faced са по-издръжливи...

# 422
Интересно. Дали пък не е от доставчика?
Сравнявам Collistar, GA-DE,Clinique и коментираното Nude dude и не виждам разлика. Само сенки без нищо допълнително.Thinking

# 423
Благодаря за мненията. И на мен ми е интересно, защото на места доста ги хвалят. Дали наистина не е от доставчика?!
Ниа, предполагам за минито на Наташа е sunset. Sunrise виждам голяма палитра. Предполагам, че в сефора се предлага.

# 424
Какво имате предвид под "дали не е от доставчика"?
Моята Nude dude я бях купила от Англия, от оторизиран търговец, така че нямам съмнения в автентичността на палитрата. Ментета не купувам. Производителят е един, няма значение от кой търговец купуваш, стига да е надежден. Просто не е добра като качество тази палитра. Ако не вярвате, купете си я и пробвайте сами, може на вас да ви хареса, всеки търси различни неща от грим продуктите си

# 425
Esmeralda може ли да споделиш коя е палитрата на Елф и кои цветове си използвала. Simple Smile

Аз имам The balm Trimony palett и не съм особено очарована от нея също. По-трудно се блендва, цветовете отново не смятам за особено пигментирани. Не знам аз ли имам вмного претенции и нещо гршно правя или наистина не стават тези палитри... Grinning поне за моя вкус.

# 426
Ani, ето тази е палитрата, Berry bad. Ползвах първия и последните 2 цвята.

На theBalm много харесвам палитрата Meet Mattschmaker. Чудесни пигментирани цветове, издържливи, лесно се преливат. Имала съм и Meet Mattrimony, бяха доста сухи цветовете, иначе работеше сравнително добре.

# 427
Aз не исках да обидя никого!
Скрит текст:
Получавала съм парфюм подарък от съпруга ми закупен от уж сериозен сайт ,който нямаше нищо общо с остатъка от оригинала.Да не говорим ,че от капачката му оставаха разни блестящи по ръцете. Беше си с целофан ,с кутийка ...но...
За сенките пред мен са ,гледам ,опитвам, сравнявам  и освен че четката им не е така мека като на Real Techniques други забележки не намирам. Няма цвят който да не си личи само с едно докосване. Ако това е лошо-то качество,
реших ,че съм се спряла на   марки с лошо качество.
Тогава кои марки са с добро качество ?Опитвам се да се ориентирам.

# 428
Всяка марка има продукти с добро и с не чак толкова добро качество. За сенките форумни фаворити са Anastasia Beverly Hills, Natasha Denona, Huda Beauty, Too faced, Urban decay, Tarte и тн. theBalm е среден клас, ако може така да се каже, някои техни палитри са добри, други не толкова. Но при бързото развитие на дрогерийните марки, ако една дрогерийна палитра за 10-20 лв. е със същото качество като такава на theBalm от 60 лв, то защо човек да не си купи просто дрогерийната?

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 17:00 от esmeralda23

# 429
Scalestone - в твоите гримове на мен ми липсва по-тъмен и по-матов цвят във външният ъгъл на очите ти. Ще се опитам да ти намеря пример, не обръщай внимание на очната линия, не е задължителна:

О, Агент, чуден подарък! Палитрата на Too Faced има много красиви цветове.
Как са техните сенки като качество? Никога не съм имала, а често ми харесват комбинациите в палитрите им.
Aз ги харесвам като качество с уговорката, че не са от хиперпигментирания тип и позволяват и по-акварелни визии. Сега ще погледна какво тяхно имам.

Всеки от нас търси различни неща в грима. Колкото и да се радвам на супер блестящи, пигментирани и драматични сенки на чуждо око, то си знам, че аз бих намерила повод да си сложа 3/год, защото това не е моят личен всекидневен стил. Което не ги прави по-лоши, просто неподходящи за мен.

В този ред на мисли аз все още си ползвам Smashbox Ablaze - последно вчера - защото ми е много лесна за всекидневен деликатен и топъл грим. Даже съм ударила пан на едната основа. С нея ужасно много комбинирам и една малка Urban Decay - Heat (което ми напомня да си извадя голямата)

Имала съм и Meet Mattrimony, бяха доста сухи цветовете, иначе работеше сравнително добре.
Потвърждавам за Мат Матримони, трябва и нея да намеря на кой да я подаря! Не я ползвам изобщо!

Агент - не знам дали се отнасяше за мен, но не съм на 15, на 22 съм. Satisfied /осъзнавам, че изглеждам по-мъничка, често ми го казват/
За теб, за теб! My bad! Не зная откъде съм останала с впечатлението, че си на 15! Както и да е, дори 22 е престъпно младо, наслаждавай се на тези години! Grinning
Упорито се гримирам... Реших, че този ретрограден Меркурий трябва да се изразходи Simple Smile
Kaжи, моля те, че се шегуваш!?!? Как се изразходва цяла палитра!?!?!??! Това не мога да го направя никога!

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 17:09 от Agent Provocateur

# 430
  • Варна
Agent, знам, знам, но как да стане номерът сутрин да не ми се спи? Иначе ако в събота ходим до Балчик и градината, ще се постарая повече!

Отделно пробвах да сложа блясък върху днешния грим, но не се получи.

# 431
Всяка марка има продукти с добро и с не чак толкова добро качество. За сенките форумни фаворити са Anastasia Beverly Hills, Natasha Denona, Huda Beauty, Too faced, Urban decay, Tarte и тн. theBalm е среден клас, ако може така да се каже, някои техни палитри са добри, други не толкова. Но при бързото развитие на дрогерийните марки, ако една дрогерийна палитра за 10-20 лв. е със същото качество като такава на theBalm от 60 лв, то защо човек да не си купи просто дрогерийната?
Flowers Hibiscus
 Злополучния подарък от съпруга ми бе закупен от амазон. В същия сайт прочетох много лоши отзиви от потребители  за сенки с марка Too faced.В това число за изгаряне на кожата ето:
https://www.amazon.co.uk/product-reviews/B01DFSBOJE/ref=acr_dp_h … eviews-filter-bar
1.0 out of 5 stars FAKE
Reviewed in the United Kingdom on 21 January 2017
way to much money for a fake product it burns my eyes and smells so bad DO NOT BUY
21 people found this helpful
Имам интерес към марката ,но бих купила от по-сигурен доставчик. Ще съм благодарна ако някой препоръча такъв.
За това виждайки коренно противоположно мнение по адрес на Nude dude-то ,което по никакъв начин не може да се отнася за това което съм купила от нотино , допуснах  че проблема е в доставчика.
Като потребители вярвам всички стоим от една и съща страна и бихме си били най-полезни ,ако вместо да се  засягаме когато менията ни не съвпадат потърсим къде е причината.
Важното е да сме си полезни  всяка с опита си .Лично аз имам нужда да ви чета.

# 432
Нали знаете, че Амазон отдавна е сбирщайн от всякакви продавачи, точно както и Ибей да речем, и далеч не е само "Амазон". ВИнаги можете да потърсите продукти, които се продават директно от Амазон и да върнете всичко, което не ви харесва.

# 433
Не се засягам от никакво мнение, просто казвам, че аз знам от къде поръчвам и палитрата е оригинална, просто за мен не е добра, или по-скоро високата цена не е оправдана, защото качеството е като на палитра на Makeup Revolution за £4.
Причината за различните ни мнения е, че аз, след опит на над 100 палитри сенки в последните 4-5 години съм си създала доста критично око за продуктите като цяло, и не мога да препоръчам от сърце нещо, което не отговаря на моите лични убеждения за качество. Но това не значи, че на други хора с други критерии и очаквания от грима същият този продукт няма да се хареса, затова и казвам, че всеки следва да пробва и да си създаде мнение сам.

За Амазон и Ибей от край време се знае, че в тях се продават масово ментета. Както и във всякакви знайни и незнайни сайтове.
В България Too Faced се продава единствено и само в Сефора. От английските сайтове - Cult beauty, Look fantastic, Asos, Selfridges, Debenhams. В Германия - Douglas. Всичко друго е менте, особено ако цената е твърде хубава, за да е истина.

# 434
Момичета, можете ли да ми препоръчате рефил или палитра с хубава сянка в цвят бургунди. Гледах днес един грим-урок и много ми хареса една сянка на makeup geek, но не мога да намеря европейски сайт в който се предлагат и търся нещо заместващо.

Скрит текст:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт