Гримиране - идеи и техники. Тема №78

• 45 312
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • някъде под слънцето...
Промивки  на очите  с физиологичен разтвор.

# 496
Случвало ми се е с ZO Skin Health Calming Toner

# 497
Ani, кожата на клепачите ли те сърби, или самите очи? Ако са очите, препоръчвам овлажняващи капки, има много видове в аптеките.
Ако са клепачите, можеш да си сложиш студени пликчета от чай от лайка или от силиконовите маски за очи, които се слагат в хладилник. Много приятно действат на раздразнени клепачи.
И не слагай очен грим поне няколко дни.

# 498
При мен това адско парене в очите се получава от страшно много продукти - ексфолиант с частици, повечето видове пяна за измиване на лице, мицеларна вода, балсамът показан от kopche, тоници ... Резултатът е страхотно щипане и парене вътре в окото, сълзене, кърваво червено и подпухване на сутринта
Гледам да не доближавам тампоните за почистване до очите, ползвам отделен дегримьор за тях, но ми се случва.
Винаги имам успокояващи капки в хладилника. Мия обилно с вода и слагам капките, може и физиологичен разтвор. Помага.
Светлите очи и кожа по принцип са капризни и лесно раздразними. Все нещо им пречи на тях...

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 00:25 от Light Beam

# 499
Много благодаря за съветите. Аз усещам раздразнение по-скоро по клепачите, снощи когато си измих лицето и усетих как ужасно започнаха да ми парят, дори само при допир с вода. Сякаш кожата ми е цялата разранена, но се огледах хубаво и нямам външни рани. Днес е малко по-добре, но ще спра малко с козметиката за известно време. Sad С това за светлата кожа и очи съм напълно съгласна, много са капризни...

# 500
  • София
Самите тампончета?

# 501
При мен, след 20 дена ползване на крем за очи почнаха да ми парят очите, изключвах продукти, докато разбера, че е от самият крем. Напоследък все по-често ми се случва да ползвам нещо и алергия/ непоносимост да се появи на по-късен етап....Така ми се е случвало със спирали за очи, душ гелове, бои за коса, крем за тяло....не чета съставките, но почвам да се чудя какво толкова слагат в тия продукти, че такава забавена реакция се появява...

# 502
  • Велико Търново
Много благодаря за съветите. Аз усещам раздразнение по-скоро по клепачите, снощи когато си измих лицето и усетих как ужасно започнаха да ми парят, дори само при допир с вода. Сякаш кожата ми е цялата разранена, но се огледах хубаво и нямам външни рани. Днес е малко по-добре, но ще спра малко с козметиката за известно време. Sad С това за светлата кожа и очи съм напълно съгласна, много са капризни...

Топиализ на СВР имат много добър крем за раздразнени клепачи. Дано бързо отшуми проблема.

# 503
Имам богат  опит с прояви на алергии от всякакъв тип.
С поражения в областта на очите винаги сме особено внимателни. Лечението за нас  задължително минава и през преглед при очен лекар. Обикновено един или два вида капки донасят чувствително облекчение още в първите часове сред прилагането ,но трябва да погледне специалист. За това винаги преди да стигне до там който и да е продукт първо минава през китката и свивката на лакътя. Най малкото зачервяване или парене го праща в графа ''не е за мен''.
Тези ,които са минали успешно теста с китката и са стигнали до лице се поставя в много  малко количество само в единия край на едното око.
Проблема е най-голям при кремовете защото  значителна част от тях попиват и не могат да се отмият при нужда а имат и удължено действие .За това е толкова важно да се тества и да се слага съвсем по мъничко преди да си сигурен.

# 504
Да, така е. И аз попринцип тествам, но конкретно в моят случай сега, реакцията се появи от продукт който съм използвала преди ежедневно и съм нямала проблеми, не беше нов за мен. Още не съм напълно убедена, че е от дегримьора, но дори и да е от сенките/очната линия, отново са такива продукти, които постоянно използвам и преди съм нямала проблеми...

Днес си взех палитрата на W7 Socialitе:
Скрит текст:

Наистина на пръв поглед е 1:1 с Huda beauty new nude. Суочнах сега цветовете само на ръката, блестящите са доста наситени, другите не чак толкова, но се надявам все пак да са сполучливи. Тези дни ще я пробвам и ако на някой му е интересно, ще дам мнение. Имам съмнение, че малко цветовете ще се "губят" пак на мен, но ще видим.

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 14:09 от aniii1

# 505
Нещо друго - переш ли си редовно четките за грим, сменяш ли на всеки 6 месеца спиралата и очната линия? Възможно е раздразнението да е причинено и от бактериална инфекция, много бактерии се развъждат в тези продукти и затова е важно често да се сменят.

# 506
Днес си взех палитрата на W7 Socialitе:
Скрит текст:

Наистина на пръв поглед е 1:1 с Huda beauty new nude. Суочнах сега цветовете само на ръката, блестящите са доста наситени, другите не чак толкова, но се надявам все пак да са сполучливи. Тези дни ще я пробвам и ако на някой му е интересно, ще дам мнение. Имам съмнение, че малко цветовете ще се "губят" пак на мен, но ще видим.
Аз я имам, но ще ми е интересно да чуя и други мнения. Даже днес съм с нея. На мен ми харесва, особено блестящите цветове с белите жилки са много красиви и трайни. Аз ги нанасям с пръст. Иначе матовете се държат прилично при мен, обикновено без база ги ползвам.

# 507
Есмералда - да, веднъж в седмицата ги пера със шампоан, иначе след ползване ги почиствам с това https://i.ytimg.com/vi/OcMhJCFaVN8/maxresdefault.jpg . Спиралата със сигурност я изхабявам даже на по-малко време, но сега се замислих, че очната ми линия сигурно е на повече ...използвам гела на Инглот и имам още доста, но ще трябва да го изхвърля наистина, може би го имам около година.

kati_v - може да прикачиш снимка на визията ако желаеш, интересно ми е да видя резултата Simple Smile

# 508
Дами, започвам лека-полека да си планирам сватбата и визията. В събота даже си записах час за проби на рокли.
Трябва ми съвет и насока за сватбен грим и евентуално гримьор?
Аз съм от момичетата, които ходят с ФДТ, спирала и червило и не ми се иска да съм гримирана до неузнаваемост, а просто да подчертае чертите ми.

# 509
Какъв чудесен повод! Мои приятелки си правиха сватбения грим при Джули и бяха много доволни. Ето няколко идеи за грим:

Общи условия

Активация на акаунт