Гримиране - идеи и техники. Тема №78

• 45 255
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
NiaV, душа, не знам дали ми видя снимките на цялото лице (то не е само до кожа, но и до физиономия) в инстаграм, но като си казала, ще се мацна, стига да имам синьо в революшънската палитра, но май нямаше такъв цвят там.
Видях те дарлинг, затова качих Ким К цветово да погледнеш. Прекрасница си и мисля, че ще си много красива с комбинация от по-бронзово и син акцент (само външен ъгъл или долен клепач) или оранжево- прасковено- имаш снимка с един потник, този цвят много ти отива. Ей сега ще я лайкна, за да я видиш. С твоят цвят кожа можеш смело да носиш по-ярки, летни цветове.

Сега ти видях и другия коментар, давай смело с по-тъмното синьо и показвай Simple Smile

Благодаря! И аз за долния клепач си мисля.

Хахаха, знам я снимката, за която говориш. На нея съм с оранжево, защото бях на мач. Ех, как ми липсва ходенето на стадиона...

За пробата ще пробвам и ще покажа, но утре, че съм с мигрена и едва гледам. Лошото е, че цветовете в палитрата са много странни и почти сякаш нямат общо със синьото. Утре ще видим на дневна светлина как ще е.

# 571
Светли очи с топли тонове и тъмни със студени на мен ми изглежда обратно на логиката и естетиката. Лешникови очи може с топли, но сини и зелени към синьо съвсем не изглеждат добре. Тъмните, ако са студени - кафяво-черни, теменужени, ... ще изглеждат добре със студен грим, но меки кафяви или зеленикаво-кафяви очи по-скоро ще се загрозят.
Есмералда много добре го е онагледила. Аз, ако сложа един огнен оранжев грим на сините си очи, няма и да посмея да се покажа Wink
Иначе - да, всеки цвят има топли и студени нюанси. Единствено на оранжевото така и не съм успяла да намеря нюанс, който хем да си е оранжев, хем да не е топъл. Доближа ли го до лицето си, мигновено заприличвам на червен индианец Grin А, така да го харесвам .....

# 572
  • някъде под слънцето...
Няма универсално правило, което да важи за всичи.
Примерно моите стъклено студени очи са най доволни в   студено лилаво.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 23:33 от sl

# 573
  • русе
Есмералда, много ми хареса това твое синьо. Супер си

# 574
Mypi, благодаря ти! Hug

Светли очи с топли тонове и тъмни със студени на мен ми изглежда обратно на логиката и естетиката.

Според мен пък топлите тонове много "отварят" сини очи.

Лилавото също стои много интересно.

# 575
Момиииичета, вече ви писна от мен, нали? Joy
Ами не! Красиво момиче, което не само не го мързи да пишe постове и да поства примери, както не го мързи и да се гримира и да се снима и да публикува и да дискутира как е възможно да ни писне!?!?
Гримът ти със синьото е красив, самото синьо доста неутрално май (или поне на моя монитор), но и аз мисля, че не е най-силното ти синьо!

Понеже седя със синковеца цяла сутрин и досаждам събрах няколко примера на тел., ще постна и ще коментирам как ги виждам аз. Много е забавно като установиш, че 3 различни човека ги виждат по 3 различни начина.

Ето една леко спорна в моите очи руска кака, някаква профи е май:

*** Зеленикаво-пъстри очи със зеленикаво-жълти сенки... не, не и пак не!

**** Топло кафяво око със неутрален към топъл кафяв грим - страшно ме радва, естествено ми е, нищо не се бие с нищо!

**** Топло зелено, студено зелено... як миш-маш, който с нищо не подчертава иначе красивите очи!

*** Студено, топло, сребристо... и красивите сиви очи отиват на кино, не го разбирам!

**** Интересна комбинация от цветове, но пак не виждам да подчертава и да вади красивия цвят на ириса.

*** Много красиво, много органично цветът на грима повтаря един от цветовете в очите и.

*** Студено синьо на топло око, тццц за мен, а гримът сам по себе си е красив.

********* Друга МУА - много ми харесва цветово!

Неутрални кафяви очи и коса с тъмнокафяв, студенеещ грим с черен молив, адекватен контраст между коса, кожа и грим - монохромна класика!

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 23:03 от Agent Provocateur

# 576
Mypi, благодаря ти! Hug

Светли очи с топли тонове и тъмни със студени на мен ми изглежда обратно на логиката и естетиката.

Според мен пък топлите тонове много "отварят" сини очи.
На живо и при кожа със студен подтон рядко изглежда добре. За лилавото съм съгласна.
Ако очите зеленеят и в тях има нещо пъстричко и топло, тогава наистина е красиво.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 22:40 от Light Beam

# 577
Агент, много си права за първата снимка - жълтозелен грим на очи в същия цвят - не, не и не. На същото мнение съм и за сини очи със син грим. Според мен само кафявите очи се допълват добре с грим в същата гама, но на тях така или иначе всички цветове им отиват.
Много ти благодаря за милите думи! Hug Иначе синьото е по-скоро неутрално към студено, ето тази е палитрата.

Light beam, за подтона на кажата коментирах на предходната страница и съм на същото мнение. Но на сини очи и топъл подтон кожа топли сенки отиват, поне според мен.

# 578
Абсолютно съгласна Hug

# 579
Agent, много съгласна с твоята оценка, освен на една визия- тази. Според мен идеята на грима е да извади кафявото, топлото в окото и много ми харесва:

Есмералда, прекрасен грим, но недей тъй свенливо- като е синьо дай като в 8ми клас Simple Smile светло син шимър, нейви молив, нещо 😂.
В кръга на шегата разбира се, но за съжаление аз точно такава визия съм разхождала навремето Simple Smile.

# 580
Едно полезно видео  Simple Smile

# 581
Здравейте, страхотна и много полезна за мен дискусия се е заформила.
Определен нюанс синьо/сиво, на сини/сиви очи мнооого ми харесва:

на вас такъв грим не ви ли допада?За мен кара окото да стане още по-притегателно и да искаш да не откъсваш поглед от него.
А, иначе се чудя за друго, не съчетавате ли грима с дрехите?Имам предвид --тук сякаш роклята още повече подчертават очите, ако бяха с лилав, розов нюанс...мисля си, че нямаше да има такъв ефект.Мисълта ми е, аз гледам какво ще обличам и опитвам да подбера грим, който заедно с дрехите да помогне на окото да изпъкне.Иначе, според мен, ако сложа какъвто и да е грим, дори и да е хубав, просто ще имам хубави грим и дрехи, но поотделно, някак незавършени, за вас не е ли така?

# 582
Нийче, много си права, имах една уникална четворка сини сенки (само шимъри, кой пък е знаел за матови сенки преди 14 години) на Руби роуз с мъничко огледалце и руж на второ ниво под сенките. Точно описаната от теб визия се получаваше и си я носех с голям кеф, ама ей на, защо не пазя това съкровище! Joy

За сивото на сини очи съм на две мнения - може да стои много красиво,може и много да "измива" очите. Зависи главно от нюанса на сините очи.

# 583
  • Бургас
Без да искам да натрапя мнение или да не се съглася с изказано по темата, ще споделя че преди мооого години ходих на цветоанализ. Знаете, определят какъв тип си -пролет, лято, есен или зима и казват в какви цветове да се обличаш/гримираш за да подчертаеш себе си. От там знам, че няма цвят, който да не отива някому. Всичко е въпрос на нюанс. Имаше и една книга на руски "Ваш неповторимый стиль" в която всеки цвят е показан към съответния сезон и като облекло, и като грим.

# 584
Подкрепям. Аз съм от хората, които носят абсолютно всичко и никога не казвам, това няма да ми отива. Пробвам и търся нюанс, но да не нося цвят никога, това е абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт