Здравейте, аз съм АВГУСТинче :)

• 23 214
  • 290
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, мили мамчета и в новия подфорум!

Да са ни живи и здрави малките муцунки!

Ние сме добре, днес ни падна пъпчето след хиляди мъки, конеца беше паднал, щипката я разкървавяваше постоянно и сега съм доволна. Засега спазваме стриктен режим - храна - кърма през 3 часа, повече почиваме само през нощтта от 12 до 6 сутринта. Къпя я в 20 и 30 часа. Надявам се да свикне бързичко. Мъчат ни колики, но тя ходи много да ака - на всеки памперс има и явно така я отпуска коремчето. Пие мноооого вода с малко захар заради жълтеницата - по около 250 мл на денонощие.
И аз ползвам Памперс, но втория размер вече, тъй като най-малките са на мрежички от вътре и й се залепваше за дупето. С тези сега нямам ядове.
Имам огромни пререкания с роднините ми и на мъж ми, за това как да я обличам. Едните казват много е облечена, трябва само по камизолка и ританки през нощтта даже, другата рода казва как може само по една фанелка с дълъг ръкав и ританки дори и през деня, на детето му е студено..... Взе да ми писва от акъли.
Още не съм я извеждала навън с количката, само на лекар и то с колата, иначе за малко я изкарвам на терасата.
Това е от мен засега, гледам я общо взето сама и ще пиша най-вероятно рядко, така че поздрави и кротки бебоци от мен за вас.

# 46
  • у нас
Здравейте мами
за храненето  е точно така,както го е написала spinki .От първия до десетия ден,всеки ден количеството се увеличава с по 10 мл. а след това за седмица се увеличава с по 10 мл.

Това пък прочитем в хранителната таблица на една кутия АМ
1 и 2 седмица-90мл
3 и4 седмица--120мл
2 месец--150мл
Но тук трябва да се вземе предвид това,че става въпрос само за вода,а като се прибави и млякото на прах,количеството се увеличава.
Според мен си зависи и от бебчето.Кари ми ядеше по-начесто и по малко,а сега вече сама увеличава интервала между храненията,но увеличи количеството.Понякога даже се дохранваме с АМ.Най-добре е да се консултирате с педиатъра на бебчето за количеството на "манджата" Wink

# 47
Здравейте мами,голяма жега наистина!
Аз много се тревожа за пъпчето. SadОт едната страна се е зачервило леко и стои едно такова влажно,нашата връвчица се беше развързала онзи ден и щипката стои на една страна.
Иначе днес пак плака сутринта и аз също се чудя стига ли и кърмата,защото тя повече от 7-8 мин не може да суче омалява,и запива,днес реших пак да я сложа и на другата гърда за да може от бързата струя да се нахрани,май се получи защото заспа.Ина4е след хранене изцеждам около 100мл от гърдата си,така че кърма има ама тя не си я взима.
Това с 10те грама ми го казаха в болницата,така че е така,ама дали тя ги изяжда тези 100мл  newsm78
Ние също акаме почти на всяко ядене.То детето още се чисти от водите.
На разходка не сме излизали още.То и количка нямаме засега.
Аз не вярвах в урочасването,но ако знаете какво ми се случи в болницата...Дойде една жена родила второ дете,докара я през нощта и естествено всички в стаята се опитвахме да и помогнем всеки с каквото може,тя лежеше точно срещу мен,и не знам защо ме нарочи9аз и помагах най много,дадох и вода,предложих и подкрепа),но като ме нарочи и взе да ме гледа  без да мига и да си тактува с единия крак.И откакто започна ме втресе,качи ми се температурата,заболя ме глава .повръща ми се като ям ,а като видя един пат колко кърма изцеждам ,на другото кърмене не можех да изцедя и капка.Слава Бог поръчах на мъжа ми и на баба му да поръчат литургии за здраве и да ми донесе червен конец,и на другия ден отидохме с другите жени при дежурната лекарка и акушерка,страхотни жени,и им казах че не мога да се цедя в стаята защото като ме погледне и не изтича и капка,помолих да се изцедя в тяхната стая,и тогава разбрахме че се е освободило легло и помолихме да я преместят в друга стая ,откакто я махнаха ми светна пред очите направо,всичко се подобри изведнъж .Но тя беше стигала до там че беше изливала вода на леглото ми,а имам подозрение ,че ми е откраднала и 1 от капачетата на помпата Авент,абе ужас,не сте виждали толкова страшни очи сини с черни точки и като ги втренчи не мига!АД,направо чудовище,ако не ме бяха изписали не знам,защото трябваше и да кърмим заедно,аз гледах само как да крия Ели да не я гледа,ама знам ли.
Как се прави това с водата над прага?
Аз горих кибритени клечки във вода и се измих с нея.
Наистина беше страшно,а аз не съм суеверна по принцип.
Дано не съм ви досадила, но исках да споделя с някой!

Лек ден на всички и спокойна нощ без колики ви пожелавам! Hug

# 48
  • гр.Добрич
MamaMargo, въобще не досаждаш. Даже е интересно за всички, които е вярват, има някаква сила и ти самата си я изпитала на гърба си. Затова по-далеко чужди хора от теб и бебчо. Тя може да не го е направила нарочно, просто очите и са лоши. Навремето от радост моите родители са ме урочасали, така че при някакъв сигнал малко светена вода не е излишна, пък всеки да казва каквото си иска.
Хайде мамчета лека нощ, защото моето бебе не иска да спи цяла нощ, а прави събуждания. Според майка ми лошо съм го научила, сякаш на мен ми е добре да не спя по цяла нощ.тРЯБВАЛО ДА МУ ДАМ Вода и да го оставя да спи, да ама той иска цица, а не вода.
Такива ми ти бебешки работи.

# 49
Благодря spinki и ние сме така! WinkЛека нощ!

# 50
МАМА МАРГО С МЕТЛАТА И НА МЕН МИ ПОМОГНА,ВЗЕМА6 МЕТЛАТА И ПРЕЗ ПРАГА НА ВАРАТАТА ПРАСКА6 НА РАКАТА СИ ,ТОВА ПОВТАРЯ6 ТРИ ПАТИ И МАЖЕ6 4ЕЛОТО НА БЕБЕТО ПОД ФОРМАТА НА КРАСТ.ВЯРВАИ ПОМАГА ПОНЕ ГО ИЗПИТАХ ВЕДНАЖ Peace.нАИСТИНА ГОЛЯМ КО6МАР СИ ПРЕЖИВЯЛА С ТАЗИ ЖЕНА Twisted Evil,НО ТЯ МОГЕ ДА ГО НАПРАВИ И БЕЗ ДА ИСКА.уТРЕ ИЗСПРА6ТАМ МОЯТА МАИКА ТАКА МИ Е МА4НО Cry,КАК БАРЗО МИНА ВРЕМЕТО,ПОНЕ СПОМЕНИТЕ ОСТАНАХА ХУБАВИ Wink.6ТЕ СИ Я ВИДЯ 4АК СЛЕД ЕДНА ГОДИНА УТРЕ 6ТЕ ИМА САЛЗИ Sad,МНОГО МРАЗЯ ИЗПРА6ТАНИЯТА ТОЛКОЖА Е ГАДНО.ЦЕЛУВКИ И ЛЕКА НО6Т  bouquet

# 51
  • София
Mama Margo. това с клечките и аз го знам и изглежда работи Simple Smile Нали има всички елементи - вода, огън, дима, за който казват, че изчиства вибрациите...

А аз пък да се похваля, хихихи, че по-голямото дете го пратихме на гости при баба за два дни и в петък вечер с мъжа открихме секс - сезона Simple Smile Не беше най-върховното постижение в леглото, ама след 2 месеца пости си беше много добре. Simple Smile

# 52
  • София
Здравейте,мами Heart Eyes
Как се справяте с тези жеги?Аз вече се чудя как да обличам (или по-точно да събличам) Велина.Как мислите мога ли да пусна вентилатор при нея.Нямаме климатик,а на нея й е много топло.Изрина се горкото от тези горещини.Плаче,а като я гушна й става още по-топло.Ужас просто.Целувки на всички. Heart Eyes

# 53
здравейте  Hug,

аз пак пиша с една ръка, защото в другата се гуши бебето и упорито не ще да спи. Изкарахме още една безсънна нощ, тоест аз - тя спи, но в съня си издава такива звуци от коликите, че ми къса сърцето.

браво, станиславчен, и ние вчера се присъединихме към щастливата група, главно защото аз се разпищях, че с безсънието свиквам, но  сексуалното въздържание ми идва в повече Crazy

велмар, и на ирма много й харесва да пишка и ака като й махнем памперса - след още няколко пъти ще оттренираш бърза реакция  Simple Smile

днес бяхме на консултация при джипито - но не ми харесва че няма отделни часове за това, а се мешаме с болните #Cussing outпри вас как е уредено това? иначе сме наддали 870 гр. и сме пораснали с 5 см.  Laughing

о, май заспахме Party отивам и аз да дремна. целувки на всички и гушнете бебоците от нас Heart Eyes

# 54
Val_stef 4естит жи парви месец на малката Алекс  bigdance2,по малко колики и много да папка и слу6ка smile3541.Аз сам ве4е сама сас моя бебо тази сутрин се наплаках,като си тргна маика,а маи и нас ни по4наха гадните колики newsm61.Искам да попитам рагдалите маи4ета ,когато е настинало бебето акото променя ли си цвета,бяха ми казали 4е ставали зелени.На моя днеска му бяха малко тамни ,но те и моите са такива за6тото вземам желязо.Сега се опитвам да влизам в кра4ка сас вси4ко,без мама е трудно.Целувки и лвк ден.

# 55
Здравейте и от мен!
Въпреки, че съм регистринана в сайта от както забременях все още не съм писала никъде, но с интерес чета мненията и тревогите на мамите. Причината да драсна тези редове е по повод въпросът на bubcheto15 за справянето в жегите. Мила, обличай или събличай детето си така, както ти си облечена/съблечена в момента. Вярно моето бебче е на 4 м., но въпреки адските горещини няма и една пъпчица. Така както на теб ти е топло, така и на него.
Някъде бях чела, че при температура под 20 градуса трябва бебоците да се обличат с 2 дрешки повече, при темп. м/у 20 и 25 - с една повече, а над 25 - така както ние се обличаме. Няма какво да те притеснява - опитай! Само пази детето от течение, вентилатори и климатици!

# 56
  • София
LadyX,мерси за съвета.И аз така знам за обличането и я държа по потниче,ама пак се изрина горкото.За това питах за вентилатор,ама май не е добра идея.
Рози,акото на бебчо може да стане зелено и при колики,не само от настинка.Ако е настинка ще се промени и консистенцията.Явно наистина ви почват коликите CryДано да не го държат дълго и да не го мъчат много.Когато Ина заплака за първи път от колики, аз плаках с нея.Понякога още плача,много ми е тъжно за малката душичка.

# 57
bubcheto 15 благодаря мила ,наистина е гадно като го гледам как се гар4и ду6и4ката.Давам капки САБ ,но не му помагат маи утре 6те си купя едни испански много ги  хвалят дано му помогне Praynig,4е милото не моге и да спи през 4ас се буди и се свива Sad.За акот5о и аз така си помислих ,4е може да е от коликите newsm78,ама като ме безе да не се разболее.

# 58
  • гр.Добрич
Като отворихме дума за акото все пак на вашето бебче какво е ? Нашето е едно жълто-оранжево като тиква и въобще не се пере. Едно такова лепкаво и сякъш има семенца вътре, от какво ли са? Дали заради жълтеницата са такива, защото ние още сме жълтички.
Снощи въобще не спахме. В 2.30ч. се пробвах с водата, обаче не заспива и така до 3.30ч., реших да го нахраня, обаче и от това нямаше ефект. Накрая събудех татито, защото аз вече не можех. По едно време е заспал и към 7ч. го нахраних и спа до 10.30.  После в 11ч. яде и пак е заспива, до 13ч. Пак яде и се усмири за малко, но сигурно скоро ще се събуди и ........
Ммамчета много сте бързи със секса. При нас тй е мираж, още от 2 месец на бременността. Татито все не искаше пък и с този корем. Сега пък с тия шевове, луда работа. Ама кой ли ти мисли за секс.
Бубчето15, аз пускам климатика от време на време, няма как много е горещо.Той е астроен на вентилатор и само върти въздуха.
Момичета да ви попитам тези, които мажат бебетата с преварен зехтин след баня го правите нали? Ами дрешките не се ли цапат или той бързо попива?

# 59
  • София
spinki, на нашето бебе акитата са същите, като тези, които описваш и не знам защо, но педиатърката ни като ги видя каза, че това е перфектното аки Wink Така, че не се притеснявай, вероятно това, което прилича на семчици е просто по-мазна част от млякото, или.. и аз не знам, ама такива трябва да са.

А последните 2 дни жегите са убийствени, държа ги и двамата голи и пак са много нервни и ето сега например 2 часа не могат да заспят... мокря с вода, не помага много, ама какво ми остава...

Общи условия

Активация на акаунт