Избор на Airfryer

• 152 845
  • 768
  •   1
Отговори
# 390
Добре де, а защо ти са толкова много фрайъри реално?

# 391
Толкова много фрайъри? 🙂
Фрайърът с кошница е на 4г и половина и е толкова активно използван, че вече 2 пъти спираше да работи (заради миниатюрна част при затварянето, която се огъва и износва с времето; засега оправяме, но не се знае докога). 😉 Фурничката е следващото поколение фрайър вкъщи, така да се каже. Ще замести този с кошница и държах да има всичките тези аксесоари, защото дават повече възможности. 🙂 За мен фрайър-фурничка е по-добър от фурната, но не мога и да кажа, че съм спряла да използвам фурна/котлон, само защото имаме фрайър. 😃

# 392
  • София
Фрайър с кошница и мултикуукър са ми достатъчни на този етап + фурната вкъщи ми вършат идеална работа.

# 393
  • София
Ето, по същата логика, защо си купувате мултикукър, като си имате котлони и тенджери.

Аз обичам да си купувам уреди, които имат широко приложение и не си повтарят функциите.
Например фурната с топъл въздух ползвам за притопляне, печене на филийки и сандвичи, което няма никакъв смисъл да правя в голямата фурна, често приготвям месо и риба, защото става бързо и вкусно. Избрах фурната, вместо стандартния фраер, именно заради повечето функции, побира повече и е по-силен.

# 394
Избрах фурната, вместо стандартния фраер, именно заради повечето функции, побира повече и е по-силен.
+1. Можехме да изберем още един фрайър с кошница, който да замени по-стария вбъдеще,  обаче предпочетохме повече функционалност и повече обем и мощност при малка разлика във външните размери. Т. е. фурничката не заема много повече място от другия фрайър (това ни беше важно, защото трябваше да пасне на същото място). 🙂
И фурната ни на теория може да пече пиле/месо на шиш, само че отдавна съм забравила как става това и как се слага този шиш, а и символът отвън е изтрит напълно и трябва да гадая как да завъртя копчето, че да уцеля точно тази програма...😅 А и като си представя чистенето на голямата фурна след едно пиле на грил...🙃

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 19:33 от dolce miele

# 395
Точно чакането и чистенето на фурната ме е отказвало много пъти, а и аз предимно готвя по-малки количества храна и съвсем не си струва. Фраерчето ми дойде супер, макар че моето наистина е малко и можело по-голямо да взема. Ама нищо, следващото ще е голямо, вече си знам, пък може докато му дойде време да го сменям, да се навия и аз за такъв тип като фурничка.
А и печеното пиле не става едно и също в нормалната фурна и във фраера, в стандартна фурна хем иска много повече време, хем става по-сухо накрая.

# 396
  • София
Точно ми идват снимките на пилето. За утре съм мариновала едно подобно.
Долче, не виждам да си  му забучила скоби и в страната от към крилцата. Все си мисля, че от двете страни трябва да са  сложени.

# 397
Крилцата някъде май съм виждала да правят малък прорез отстрани на пилето и да подпъхват крайчетата им там - хем да стоят прибрани към него и да не се разперват, хем да не прегаря най-тънката част докато се изпече пилето. Това май за нормален грил беше де, където го въртят с часове и сигурно стават на чироз крилата докато се изпече останалото.

# 398
Точно ми идват снимките на пилето. За утре съм мариновала едно подобно.
Долче, не виждам да си  му забучила скоби и в страната от към крилцата. Все си мисля, че от двете страни трябва да са  сложени.
Не виждаш, обаче са там, и от двете страни. 😉 Просто едната не се вижда.
Натка, интересно ми стана как се подпъхват крилата...Дали има снимков материал на тази техника?🙂 Аз съм вързала и бутчетата, и крилцата с няколко ката конец...

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 21:25 от dolce miele

# 399
Отдавна беше, ако пак срещна ще ти пратя... Някакси отстрани се правеха малки разрези и върховете на крилата завряни там. Дали само под кожата е било, не мога да кажа.
Явно много съм се впечатлила щом пак ми изникна пред очите.

# 400
Аз пък понякога минавам покрай дюнери, до училището на малката има денонощни, обаче никога не съм се сещала да погледна как/дали ги връзват...А хем съм ги гледала точно как се въртят 😆 Веднъж се смяхме с детето, че на едното пиле му увисна едното крило и беше много смешно как се движеше на всяко завъртане...😃 Значи, трябва да са били захванати някак крилата.

# 401
  • Асеновград
Отдавна беше, ако пак срещна ще ти пратя... Някакси отстрани се правеха малки разрези и върховете на крилата завряни там. Дали само под кожата е било, не мога да кажа.
Явно много съм се впечатлила щом пак ми изникна пред очите.
Да и аз така правя . Дупчи се кожата и се мушкат вътре . Гледах някъде в тубата а от другия край с тези острите ги забивам в бутчетата за да не се разтварят и избягвам завързването .

# 402
Може ли снимков материал по какъв начин се дупчи кожата и как се забождат бутчетата? 🙂 Не ми е спешно, но звучи по-лесно. Не ми е трудно самото връзване, обаче трябва някой да ми помага и да държи шиша, докато го правя, че не се справям без помощ...😃

# 403
  • София
Наскоро една дама търсеше подходящи по-дълбоки съдове, тип тавичка за фурничката.
Идвам да споделя, че в кауфланд тази седмица има много симпатична стъклена касерола със стъклен капак - на 45 стр - синята - 1,5 л - мисля, че точно ще се побере.

https://leaflets.kaufland.com/bg-BG/BG_bg_KDZ_7800_BG01-LFT/view … 7CTS%3D1641556473

Сега се сетих, че може и такива кутии от Икеа да се ползват и после директно за съхранение в хладилника. При тях хубавото е че има различни размери и подходящи капаци.
https://www.ikea.bg/products/cookware/food-storage-organising/fo … -s-kapak/19279653

# 404
На предишната страница от брошурата от Кауфланд има и по-малки стъклени кутии. Ако са същите като тези, които съм виждала преди, май издържаха до 400 градуса при нагряване.

Общи условия

Активация на акаунт