Избор на Airfryer

  • 150 659
  • 768
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 3 154

Не са баш еднакви уредите - в един от кулинарните канали преди години също правиха тест на фрайъри - в един фургон за улична храна с Тефал, Филипс и още една английска марка... не помня коя от всички. Предлагаха изпържените картофки на минувачите - значително повече  положителни отзиви се  събраха за  Филипса.  Тогава и аз бях в чуденка кое да изберем - взехме Филипс и за секунда не съжалявам за бъркалките на Тефала;) - още повече, че бърка, докато са още мокри и меки  и само ги мачка и разпарчетосва.

Май не сте гледали как работи Тефала, един смачкан картоф няма при "пърженето" бъркалката се движи изключително бавно.
За нищо не заменям възможността да пусна и да не седя над уреда и да раздрусвам картофите! За сравнение, готвила съм и с двата и Тефала е мноооооого по-удобен за картофки. За вкус, не мога да кажа, там трябва да се сравни един и същи сорт.

Картофите ни стават за 10, макс 15 мин.  и често, да не кажа почти винаги пропускам да ги бъркам, камо ли  пък да вися до уреда и да ги раздрусвам. Просто няма смисъл, защото си пече равномерно отвсякъде.   Налага се,  ако е малък уреда и се напълни кошницата  "с връх", което не правя  - достатъчно голяма е, и не я препълвам.
Не оспорвам качествата на вашият уред - всеки  си е намерил предимствата на това, което ползва и ...  пожелавам да си го ползва със здраве. Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 11:54 от Banshee

# 166
  • Пловдив
  • Мнения: 20 350
Цитат
За такива уреди не робувам на марки...
Ние, които избираме и според марката, също не "робуваме", напротив, смятаме, че знаем защо го правим. Wink
Имам предвид, че изразът звучи малко обидно, а не че с коя да е марка не може да се произведе добър уред.

Аз лично си купих "Филипс" (239 лв.), доволна съм, дори мъжът ми, който първоначално мърмореше да си го нося в моя си апартамент да не му се пречка и да му заема място, установи, че пържолите му стават за по-кратко време, и също вече е доволен.

П.П. Решетката я накисвам и я мия, не е трудно, макар че вероятно кошница с дупки ще е още по-лесно.
За изпарения и мазнина около реотана не мога да кажа нищо засега. Дано не се налага такова чистене.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 15:40 от Магдена

# 167
  • Мнения: 24 915
Обидно в никакъв случай не съм искала да прозвучи, но си е факт че за нашия стандарт някои марки идват скъпички за доста хора, за съжаление...

# 168
  • Мнения: 1 153
За 239 лева ще е малък модел, нали? Питам, защото като ги разглеждах преди, големият (5 литра май беше или малко повече) беше над 500 лева. Освен ако не си подготвя сам продуктите и да ми сервира, няма шанс. И не, защото ми е скъпо, а защото след година-две ще искам нещо повече. За 250 лева имам три - два петлитрови и един 3,5, който дадох на родителите си, че е малък за трима души. Яко се използват, не ги щадя никак, всичко правя там без яхнии и супи. За днес е правил закуска сандвичи, мусака, след малко ще пекат хляб, после идва вечерята - месо, зеленчуци, картофи. И така са всеки ден. Единият е на година и месец, другият на 4 месеца, най-малкият е на година и половина.Като сдадат багажа някой ден, ако има все още същите, пак бих си купила.

# 169
  • Пловдив
  • Мнения: 20 350
Малък е моят, да. Нямаме много място на плота в кухнята, иначе голям вероятно е по-добре, ако се готви често за цяло семейство. Ние най-често правим "пържени" картофи и пържолите на мъжа ми, за които той си направи от нещо като тел допълнителна "решетка" като втори етаж (слага я върху долния ред пържоли и нарежда още един ред върху нея). Правя на него и "мачкАн", тоест пържен хляб с подправки, също и риба пЕче ММ поне веднъж.

За тази марка намерих като че ли най-много добри отзиви, а и описанията на уреда от производителя ми се видяха убедителни, и не съжалявам.

За цената е така, разбира се - всеки според джоба и според това, на кое държи. За някои други неща аз също не държа на марка.
Скрит текст:
Мисълта ми беше, че не винаги това е "робуване", не винаги е без нужда и неоправдано според гледната точка на човека. Този израз носи някакъв негативен нюанс,  поне така го усещам, самият израз, не казвам, че Натка умишлено е търсила да вложи нещо такова.

П.П. Извън темата - и хлебопекарната машина ми е малка по същата причина - място на плота, специално по тоя критерий я избирах, беше само един модел с тези размери ("Горенье"), но като гледам как започна да мирише на изгоряла пластмаса при печене - следващата ще е друга марка. Предишната ми беше пак "Горенье", но по-голяма, и пак така бързо взе да мирише, явно им е навик. Wink

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 15:41 от Магдена

# 170
  • Мнения: 1 153
Я сподели по-подробно за тоя мачкАн, ако не е проблем Simple Smile Скарички различни размери продават по китайските магазини, имам 4 броя и са ми много полезни при фрайчовците. От една поставка за малки чинийки си направих приставка за препичане на филийките. Постоянно имам рулетка в джоба и като видя нещо подходящо, меря. В началото ме гледаха като куку, ама ми свикнаха и спряха да питат с какво да помогнат, щото не могат.Миналата седмица имаше едни много хубави тавички в Кауфланд, 26см. диаметъра, тъкмо за моите. Да, ама има и външно ръбче  и то спъна нещата, та се наложи да я върнем Sad
робуването на марка не е негативно. Аз например, пак бих си купила някои уреди същата марка като тази, която имам сега, защото съм доволна. Не е робуване, а удовлетвореност от параметри, работа. Не бих си купила нещо, само защото е дадена марка обаче.

# 171
  • Пловдив
  • Мнения: 20 350
А, мачкан казваше дядо ми на едно ядене, което от един шуменец пък научих, че при тях го наричат "пържена попара". МачкАн е из Кюстендилско, Пернишко и Благоевградско. Дядо ми е от Радомирско и Кюстендилско. Мъжът ми е от Разград и той като теб, но не беше чувал да има специално име при вас, та и той възприе моя термин.
Значи, като ти остане поизсъхнал хляб, го натрошаваш, наръсваш го със сол, чубрица, червен пипер и каквото още искаш, и го пържиш. Може в олио, може в краве масло (да го поеме). Оригиналът е в тиган, тогава нямаше уреди. Simple Smile Сервираш го със сирене. Моите хора го ядат без сирене обаче.

# 172
  • Мнения: 1 153
А, мачкан казваше дядо ми на едно ядене, което от един шуменец пък научих, че при тях го наричат "пържена попара". МачкАн е из Кюстендилско, Пернишко и Благоевградско. Дядо ми е от Радомирско и Кюстендилско. Мъжът ми е от Разград и той като теб, но не беше чувал да има специално име при вас, та и той възприе моя термин.
Значи, като ти остане поизсъхнал хляб, го натрошаваш, наръсваш го със сол, чубрица, червен пипер и каквото още искаш, и го пържиш. Може в олио, може в краве масло (да го поеме). Оригиналът е в тиган, тогава нямаше уреди. Simple Smile Сервираш го със сирене. Моите хора го ядат без сирене обаче.

И аз не бях го чувала, но намерих рецепта като го обясни какво е. Нещо като крутони, но не точно. Изглежда вкусно и ще направя за закуска скоро Simple Smile

# 173
  • Мнения: 18 500
Тея, за какво ги ползваш скаричките? Нали към уреда има приставки или правиш етажи вътре? Дайте някоя хитринка Grinning

# 174
  • Пловдив
  • Мнения: 20 350
Аз останах с впечатление, че за етажи. И аз ще хвърля едно око из магазините за китайщини някой път, макар че вкъщи вече си имаме самоделна. Wink

# 175
  • Мнения: 18 500
Магдалена, споделя какво сте DIY Simple Smile
На мен би ми било много полезно.

# 176
  • Мнения: 1 153
Скаричките ги ползвам, когато не ползвам кошницата. Слагам скарата в основния съд и отгоре тава - така правя мусаката. Скаричката със силиконова подложка само - правя сандвичите, кюфтета, пици големи, повече място има, отколкото в кошницата. На Амбианото основната е плитка и позволява това, че лесно се вади тавата. Това ми беше и едно от основните неща, като избирах фрайър. Ето, не знам става ли ясно. Ако не, ще направя друга снимка:
Скрит текст:

# 177
  • Мнения: 18 500
Мисля, че разбрах Grinning

# 178
  • Бургас
  • Мнения: 467
Влизам само да споделя, че днес си закупих от Лидл комплект от 3 касероли с подвижна дръжка и най-малкият съд влиза идеално в кошницата на еърфрайера ми. Отдавна си търсех подходящ съд, защото моят е от малките на Филипс, с механичен контрол и за тях няма допълнителните съдове като за големите. Спретнах едно омлетче вътре и стана чудно. Утре ще пробвам и яйца на очи, че детето през ден това иска да му правя. Много съм доволна, сега вече ще мога до пробвам и нещо по-различно от пържени картофи, бутчета и разни полуфабрикати.

# 179
  • SF
  • Мнения: 25 716
Задължително ли малките по обем са с по-малка мощност?
На мене ми трябва малък като за 1 човек, който даже не се храни често вкъщи. Сега покрай затварянето на заведенията се наложи и вкъщи да се храня и така усетих нуждата от този уред. Няма да си готвя манджи, а само аламинути - печена риба, картофки... Чусесно е, че може и крем-карамел. Ще ви питам и за други рецепти, но няма да готвя гювеч например, нито свинско със зеле, боб яхния... Искам го предимно за риба и зеленчуци. Но трябва да си купя малък. Наистина ще е прахосничество да купя голям уред.

Общи условия

Активация на акаунт