Цветята в нашия дом - тема 79

• 31 880
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Енииии,страхотен двор имаш!

Каменното цвете и аз искам да си взема от него,много красиви цветове и нюанси има.

# 661
Мерси,Карзче. Това е само отпред,на дясно е още декар,където са дръвчета,банан,касис,зеленчуци и трева. 😃
Сестра ми си е взела и някакво зеленко такова,като марулка прилича,което може да живее в банята. Не му трябвала светлина,само влага. Забравих му името. Трябва да й кажа да ми ги наснима,да ви покажа и нейните красоти. 🥰

# 662
Здравейте! Да питам някой гледа ли Вризея? ММ ми подари в началото на миналата зима и вървеше добре обаче нещо ми се вижда че не е ок сега. Гледам я вътре и се чудя дали да я изкарам на балкона ( не че имам място ама ще и намеря) за да и е малко по слънчево. Беше с една розетка, а сега станаха две. Да ги отделям ли и как? Четъх в нета ама там намерих само обяснението " отделете внимателно заедно с корен" , а те са в средата на растението Thinking та съм в чуденка. Моля ако някой гледа да даде едно рамо с обяснение какво да я правя.
Ето и снимки

Изкарала съм я вън само за да я снимам по-добре

# 663
  • Бургас
Anyyyone  много сладурска градинка Simple Smile
Ох, на тия стабилни стени какви красиви катерачи могат да се спретнат ....
Anyyyone това за банята дето не искало светлина много ще съм ти благодарна ако го постнеш тук.....
Desislava Rangelova изчакай да станат по-големи, така ще направят и повече корени, като решиш да ги делиш, вадиш ги заедно от саксията, накисваш във водада се измие пръстта и оглеждаш, ако новото има достатъчно самостоятелни корени (но е захванато все още за майката) само го отчупваш внимателно да не потрошиш неговите корени и го отделяш, ако няма с остро  ножче сцепваш помежду им тъка че да има корени и за двете, натупкваш раната с канела и засаждаш без да поливаш първи ден, другия вариант да ги пресадиш по-натам направо заедно в по-голяма саксия и ще си имаш едно по-богато и красиво растение....
Не знам обаче, когато са повече на едно място как се отразява на цъфтежа...
А новите (бебетата) знам, че след 3та година почват да цъфтят...
Иначе се поливат отгоре в розетката по малко (не обичат подгизнала почва) и обичат да ги полвелизираш (не обичат сух климат), също и топлина и много светлина, но не пряка...

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 12:00 от DolliGi

# 664

момичета, моля за съвет - вчера ми подариха тези три китки, но не знам как се казват
ако помня правилно, това, което прилича на обувалка, е бромерия, но за другите две никой нищо не знаеше

Много са красиви!  Явно си имала повод, да си жива и здрава!

Глоксинията вече са ти я казали.

Бромелиевото е вриезия (това е правилното име) -  https://en.wikipedia.org/wiki/Vriesea
Повечето са епифити.

А третото е кала - https://www.bgfermer.bg/Article/6576833

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 12:21 от Diorela

# 665
Доли,аз мисля,че им трябва друга основа на катерачите,за това ги избягвам. 😃 Ще станат ли на дувара да се катерят? Ако може,то това е супер новина за мен,защото дувар да искаш. 🤣 Мога да насадя 30-40 рози още. 😍
Сега ще питам как се казваше “марулката”. 🤗

# 666
След пресаждане в нова почва завъдих черни малки мушици. Как да се отърва от тях? Sad
Има две, три теми тук във форума. И на мен ми се появиха в саксиите на цветята, които са вътре. Поливам 2 пъти седмично. Четох за набучена скилидка чесън, кибритени клечки, но май само препарат помага или смяна на почвата. Аз се страхувам да сменям, че са нови разстенията ми, но имам препарат и напръсках два поредни дни. Ще чакам резултат. Ето на тези се появиха. Angry

# 667
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
балконски красавици
дъждовна винка Simple Smile
Скрит текст:
лобелия, купена за едно стръкче
Скрит текст:

мушкати "висящи" и подаръци бебета Simple Smile
Скрит текст:

клематис и познатата вече бугенвилия
Скрит текст:

и кливията, преди да я разделя Simple Smile Simple Smile
Скрит текст:

# 668
Здравейте! Започнах да чета темите с търсене на информация и ми останаха очите в прекрасните ви цветя! Идвам със въпрос за Вризея - имам я от миналата година и си върви добре. Меча прецъфтя и го отрязах и продължавам да си я гледам като зелено цвете. Малко след като махнах меча се появиха две издънки, които аз не знам как да извадя и засадя в нови саксии. Ще се радвам ако някоя мила дама от вас ми обясни как точно се изваждат - трябва да ги издърпам или отрежа? Не съм гледала цвете от този вид и се уча в движение. Много благодаря за отделеното време, връшам си назад да чета!

# 669
Доли,ето го,тя беше забравила името,та питала:

# 670
  • София
Да не остана по-назад отидох и си купих каменно цвете и аз! Много е красиво. Simple Smile Скоро подарявах на свеки и се ядосвах, че няма да вирее на северната ми тераса, но се сетих, че мога да го сложа на децата в стаята (юг-югоизток), дано само не го бутнат.

# 671
И аз днес се наградих с ей този бодливец Heart Eyes

# 672
малък бодлив разкош!

благодаря за отговорите на моя въпрос!

# 673
  • Бургас
Олее,много са красиви последните постове!
Дидка,каменното цвете се размножава от листо или клонче цвят във вода. Лесно се захваща,уж!

# 674
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте! Започнах да чета темите с търсене на информация и ми останаха очите в прекрасните ви цветя! Идвам със въпрос за Вризея - имам я от миналата година и си върви добре. Меча прецъфтя и го отрязах и продължавам да си я гледам като зелено цвете. Малко след като махнах меча се появиха две издънки, които аз не знам как да извадя и засадя в нови саксии. Ще се радвам ако някоя мила дама от вас ми обясни как точно се изваждат - трябва да ги издърпам или отрежа? Не съм гледала цвете от този вид и се уча в движение. Много благодаря за отделеното време, връшам си назад да чета!

имам малко личен опит и повече четено, но понеже никой не отговори...

когато цвета премине и изсъхне, цветето започва да отглежда "детки". това са малките растения, които показваш.
"майката" ги подхранва, те растат, а тя залинява. можеш да ги отделиш когато станат големи колкото майката - дотогава ще са направили свои корени.
майката няма да цъфти повече. ще изхрани детките и ще загине.
нови цветове ще дочакаш евентуално от младите растения.
Sad съжалявам ако си очаквала нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт