Цветята в нашия дом - тема 79

• 31 886
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
И на мен ми се е случвало да се образува плесен по повърхността на почвата. Във всички почви има разни спори. Появява се при преовлажняване. Трябва да се намалят поливките. Трябва много да се внимава с пресаждания в такива моменти, може да загине растението.
И от мен +1 да не се пресажда, а само да се разрохка почвата. Евентуално може леко да се отнеме горния слой, където са се образували плесените.

# 646
Здравейте, по Великден купих две сакъзчета и ги пресадих. Тогава имаха цвят, който прецъфтя и вече нито растат нито нищо. Като запечени са. Някои от листата издъхнаха. Имаше неотворени пъпки на едното, които още не са се отворили. Нормално ли е с толкова бавни темпове да се развива. Растенията не са зелени. Иначе са на перваз отвън на слънчева тераса.

# 647
Може да са прекалили с хормоните. И аз купих м.г. едно мушкато Калиопе, същата история. Дори и сега е избило с микроскопични чепки и не се развива.

# 648
Малко розички от мен:

Тази ми е от резник,много си я харесвам,че е хубаво храстче,компактно,а с много цветове.

Тази е бордюрна,с много малки цветчета,но стотици! Сля се със здравеца,но ми харесват така.

А тази е от априлската поръчка,първи цвят! Доволна съм,че е като на снимката. 🤗🥰

# 649
Разкошни са 😍🤩🥰

# 650
Малко розички от мен:

Мислех да показвам моята с полуотворили се пъпки, но се отказах. Толкова са красиви!

# 651
Аа показвай,показвай! Аз сега надникнах в една друга тема за рози и ме хвана срам от моите. 🤣 Там са едни бутикови,едни завъртени имена.. 🙈

# 652
  • 1st floor
След пресаждане в нова почва завъдих черни малки мушици. Как да се отърва от тях? Sad

# 653
След пресаждане в нова почва завъдих черни малки мушици. Как да се отърва от тях? Sad
Те са от почвата, аз я сменям и изхвърлям цялата заразена почва, че няма оправия с тези мушици. Може и с препарат да ги мориш, но ще е по-скъпо и времеемко.

# 654

момичета, моля за съвет - вчера ми подариха тези три китки, но не знам как се казват
ако помня правилно, това, което прилича на обувалка, е бромерия, но за другите две никой нищо не знаеше

# 655
  • София
Мисля, че е каменно цвете това вляво.

# 656
  • Бургас
Да,най-вляво е глоксиния (каменно цвете),а другите съм ги виждала но не им знам имената.

Ени,разкошни рози имаш! Много да те радват!

# 657
  • Бургас
Anyyyone Много са ти хубави розичките, и не се впечатлявай от "бутиковите" и твоите са и си имат имена, просто не ги знаеш още, другите ги знаят защото така са ги купили с имена...
За мъничката червената не съм много сигурна но ми прилича на Морсдаг  (обаче поне по снимката се държи като файри та може и някое от тях да е), може да потърсиш, да видиш дали е някоя от двете, че ти си имаш повече наблюдения как се държи, аз много харесвам серията Simple Smile
red fairy
http://www.rosebook.ru/roses/gallery/red-fairy/
morsdag
http://www.rosebook.ru/roses/gallery/morsdag/
Не е много важно от къде си ги купила и как се казват, щом са здрави растат и най-вече щом те радват Simple Smile
bubanka много са сладки тези мъници, много да те радват!
Правилно знаеш за едното, че е бромерия и Дидка-бандитка ти е посочила другото Глоксиния /Каменно цвете/  и последното е кала (мъничка) Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 10:01 от DolliGi

# 658
благодаря, момичета!

не знам дали показвах, това е моят красавец

има нови пъпки, също чакам и един негов събрат да ме зарадва

# 659
Ей много ме радват бодливковците с цвят! Направо изящни цветове. 😍 И каменното много ми харесва,сестра ми си купи миналата седмица.
Долии,много ти благодаря! 🤗 Знам,че имат имена,но честно не ми се рови да ги търся. За мен е важно това,което ти си написала-да са здрави и да ми е красиво като погледна навън. 😍 Имената не са ми важни,но ще погледна на лаптоп линковете,че от телефона ми идват дребни и недовиждам. 🙈

От снощния дъжд пак имам поражения,няколко изпочупени видях,но след малко ще ги проверя обстойно. 😣

Общи условия

Активация на акаунт