Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 235
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Дидка ,аквилегия е, викат му и кандилка. Но още не е отворило хубаво цвят.

# 121
И аз след didka и Дидка- бандитка и аз да покажа малко растения от градината ми на село

и последната срамежлива кандилка

# 122
Живея на топло място и  условията за киткоотглеждане са различни.
Както казва Дидка, вървят добре,защото малко ли обгрижвам. И те решават дали да останат при мен, или не.
Ох и моите така виреят най-добре. Престарая ли се, убивам ги /удавям най-често/.
Danilu и аз живея на също такова място. И калата е навсякъде по дворове и градинки, но си имам само тераса /по-точно покрив/ затова цветя в саксии отглеждам. Жълтите уж са декоративен за саксия сорт, дано има късмет цветенцето. Все пак на колко дни поливаш?

# 123
  • на острова на мечтите

Моят гигaнтски трънен венец ( еуфорбия). Вече почти му изпадаха цветовете.

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 18:53 от danilu

# 124
  • София
Дидка ,аквилегия е, викат му и кандилка. Но още не е отворило хубаво цвят.
Супер,.мерси. Майка ми има.много цветя, но на половината не им знае имената. Simple Smile

# 125
  • Бургас
Олеле,Дидка,много красоти при теб!
И аз имам подобно тъмно сакъзче. Сега ми дадоха още едно,на пъпка изглежда като твоето. Но и това лилавото отзад,което се вижда ми харесва. А такова чисто бяло коледниче не бях виждала. Записвам си го него.
Аз имам бяло,но е с бледо розово по края и едно цикламено. Сега съм си направила един микс от двете в саксия,дано да нацъфтят заедно по едно и също време. Но,ако намеря и бяло ще добавя и него. Колежка ми беше обещала да ми даде червено,но ни хвана ИП и не успя. Искам да си направя микс в една саксия!

Моят исусов венец е много малко бебе. Много време ще трябва да мине,че да ме зарадва с цвят.

# 126
  • оттам, откъдето започва България
Лилавото сакъзче ми е от години и затова не е нещо ново за мен, ама и на него му се радвам. Simple Smile
Имам и бледолилаво:

Аз май съм го показвала тук.

Но това тъмно кадифе.... Преди малко и на майка го показах. Точно това бяха думите й: Като кадифе е.

В къщата на тази жена (на морето) беше невероятно откъм видове цветя. 

Само място да имаше, ама - няма.

Това ще е засега от мен, от понеделник съм на работа. Само ще ви гледам красотите и ще им се радвам.

# 127
  • Бургас
Много е нежно!
А къде е тази жена на морето с тези китки,че да й идем на гости Simple Smile

Ето го моят венец... много слабичък. Окапаха му листенцата.

# 128
  • оттам, откъдето започва България
На север от теб. Simple Smile
Как е в основата стъблото му?
Веднъж бях посявала ческа и изгни точно в основата, а нагоре си беше свеж.

# 129
  • на острова на мечтите
Моят трън го поливам два пъти в месеца. Не обича вода. А аз обичам цветя, дето не искат много вода Stuck Out Tongue Winking Eye
Днес извадих луковичките на лалетата и зюмбюлите. Вие в какво ги съхранявате!? Аз ги сложих в хартия. Тези в ЛИДЛ ги държат в нещо като слама. Никога не съм го правила. Но ако ги оставя в саксиите, нещо ми ги изяжда, или изгниват. А ако нещо поникне е хилаво е цветът не се оформя,или не се отваря Cold Sweat

# 130
Аз имам само едно лале, но какво😊

Това е снимка от миналата година. За съжаление тази пролет видях само счупеното стъбло. Майка обаче има много и доколкото знам не вади луковиците. То няма и как. Наистина  са много.

# 131
Тази година съм решила да се опитам да извадя част от нарцисите и зюмбюлите. В двора, който имаме вече  6 г почти нищо не е вадено,каквото съм заварила си стои, аз само добавям мои растения, но заради строежа на къщата и ще се наложи да се копае и сега част от нарцисите ще ги махна. Лалета имам точно 15, но са като polin_a. Заради сляпото куче, което отмъкна останалите са насадени в кофи , те най - лесно се вадят Simple Smile. Лукувиците  вероятно са  форсирани и на втората година не цъфнаха. Тази година заради карантината не бях ходила и видях само един цвят, останалите бяха прецъфтели.
Скрит текст:
Етои една от домашните ми радости

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 07:22 от J_M_M

# 132
Заръчала съм на майка ми, живот и здраве да ми извади от нейните цветя, което може и да ми изпрати. 600 км ни делят, а можеше толкова мн цветя да си открадна от нейната градина.....

# 133
В какъв смисъл да си откраднеш?
Нали ще ти даде/изпрати?

# 134
В какъв смисъл да си откраднеш?
Нали ще ти даде/изпрати?

Шегувам се! Разбира се, че ще ми даде, но нали има една приказка че, ако откраднеш цвете ще ти се хване на 100%, затова така го написах.
Комшията скоро ми каза, че си е откраднал в буквалния смисъл от мен трендафил. Разбира се, и да ми беше поискал щях да му дам, но така било по добре хахаха

Общи условия

Активация на акаунт