Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 228
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Simple Smile Simple Smile завърнахме се от село. Simple Smile искам да не се връщам - лалетата са прецъфтели, останали са едно жълто, няколко оранжеви и едно особено, от една дръжка 4-5 цвята. нарцисите и фритиларията също са прецъфтели...тревата е превзела двора, но въпреки всичко ми е хубаво там. Simple Smile
миналогодишните ми форумски флоксчета подаръчета са цъфнали. Simple Smile едното е лилаво с бели чертички, другото розово, но с много кръгли листенца... Simple Smile

в тази тема ли се търсеше перленото сенецио?
https://bazar.bg/obiava-28609986/senetsio-na-rouli-i-soleyroliia-s-aranzhirovkata

# 136
  • софия
Мерси, Добри, ти ми беше дала и друг линк във фб, от където поръчах и го очаквам във вторник.

# 137
  • оттам, откъдето започва България
Добри, няма как да разбера чувствата ти, тъй като не съм имала село в този живот. Anguished
Нищо, пак ще отидеш на село и ще се радваш на спокойствието и цветята си.

# 138
звънче, Simple Smile темите за цветята са няколко и се замотах малко, но нали ме напъва да помагам... Simple Smile
а всъщност се заглеждах засолейролия, която някой пусна в тази или в някоя от другите теми.

сега какво да правя, като я има, а на същото място предлагат и перличките... Simple Smile Simple Smile Simple Smile мъка. Simple Smile Simple Smile Simple Smile май ще трябва да си взема и двете.

# 139
  • оттам, откъдето започва България
Тази тревичка солейролия е много нежна. Simple Smile
Ох, Добри, защо прикачи сайта, сега не мога да изляза. Dizzy Face Обичам зеленината!

# 140
  • Бургас
На север от теб. Simple Smile
Как е в основата стъблото му?
Веднъж бях посявала ческа и изгни точно в основата, а нагоре си беше свеж.
Днес го пипах, здрава му е основата. Явно го преполивам нещо. Ще му огранича водата.

# 141
Една хоста от мен, докато още изглежда добре:

# 142
дидке, сега разбираш какво ми е на мен Simple Smile Simple Smile Simple Smile
малко като жабата съм, кое и къде по-напред, акто всичко ми се иска.
слава Богу, селския двор още е строителна площадка и там озеленявам само на хартия.  Simple Smile

# 143
Нали ви бях споменала за едно магазинче за цветя,което така и не бях посещавала. Вчера отидох. Много завишени цени. Имаше всякакви красоти,но не взех нищо. И все пак ми останаха очите в една жълта хризантема паяк:

🥺 Обаче не ми се откъснаха от сърцето 9 лв.

# 144
слава Богу, селския двор още е строителна площадка и там озеленявам само на хартия.  Simple Smile
А озеленявам си площадката, ето ириса до седмица ще цъфне и ще ви го покажа. Миналата пролет беше пред оградата на улицата, прецъфтя и го преместих на безопасно място дни преди багера да влезе да копае основите. Сега се радвам на цветята , ама след месец може само на снимка да са  уж обеща да пази ... Ако не ще купува нови.
Едни 100 квадрата не са насяти - лицето към улицата, защото там се предполага да влизат машини и материали.

# 145

момичета на тояа цвете какво му липсва ,че расте само нагоре с по 2 листа , и цвета му явно не иска да се разтвори ?

имаш си лечебна кализия Simple Smile

грижи

# 146
Аз съм много доволна, вчера се завърнах от приятелка с две торби, пълни с цветя за градината. Садих в несвяст после, отделно тази година се правя и на градинарка: домати, пипер, краставици, чубрица, чорбаджийски чушки, че и няколко гнезда с пъпеши, да видим какво ще ми се хване и оцелее. Преди няколко дни си направих и алпинеум, голямо мрънкане беше от ММ и баща ми, какви били тия камъни, дето съм ги натрупала. Ама даже и цветя посадих там, иглики, карамфили, рожец, че и два сукулента, не им знам името, обаче ги намерих на улицата пред пътната врата, единият беше малко посмачкан, но ги бучнах и вече са се хванали. Само рожецът е нещо клюмнал, дали вече не му е сезона за пресаждане, не знам, дано се оправи. А карамфилчетата вече са почти цъфнали.

# 147

момичета на тояа цвете какво му липсва ,че расте само нагоре с по 2 листа , и цвета му явно не иска да се разтвори ?

имаш си лечебна кализия Simple Smile

грижи
Благодаря ти !

# 148
  • Велико Търново
Здравейте,
Имам нужда от помощ. В голяма саксия от външната страна на къщата ни сме засяли роза (храст). Малка е засега, но има към 50 пъпки сигурно, започнаха и да се отварят.
Нея, както и хризантемите, ги нападнаха въшки. Пръскахме със сапунена вода, хризантемите са ОК, но вижте какво е положението с розата Sad

Някакви съвети? Ако пак направя сапунена вода, колко често може да пръскам?

# 149
Купете си препарати от агроаптеката.

Общи условия

Активация на акаунт