Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 190
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Направих си разходка до съседния блок, накъсах малко върба, ето я и розата пред нашия вход. Отрязах прецъфтели клончета.Чета за различно време, което да престои във водата .Някой ползвал ли върба за вкоренител?

# 226
  • Бургас
Моята шефлера е във вода, чакам я да пусне коренчета.
Дано се захване този път.
Имам уморени 1-2 шефлери и 1 азалея.
А беше много нежна.
Ето я

JMM стана ми интересно за този вид вкореняване на роза. И аз искам да пробвам, но не зная каква резница трябва да е.
Искам да захвана жълта и червена.

# 227
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
азалията се оказа голям сървайвър. първо започна да мре, като всички предишни, а като я оставих да прави каквото си ще, сега избива нови от корените на изсъхналите пръчки.
изкарах я на балкона преди последните снегове и забравих да я прибера - нищо ѝ няма. но сега седи долу в сянката. и поливам когато се сетя, което не е много често.

# 228
азалията се оказа голям сървайвър. първо започна да мре, като всички предишни, а като я оставих да прави каквото си ще, сега избива нови от корените на изсъхналите пръчки.
изкарах я на балкона преди последните снегове и забравих да я прибера - нищо ѝ няма. но сега седи долу в сянката. и поливам когато се сетя, което не е много често.
Не съм гледала никога азалия, но имам една приятелка, която има няколко и ми каза, че азалията е куче–марка и оцелява почти винаги. Но периодично просто "заспива", мислиш, че вече е умряла, а тя вземе, че тръгне пак. Бях подарила на майка ми цъфнала азалия, но докато го разбера това, тя вече я беше изхвърлила. А са красиви и се каня да си взема да пробвам.

# 229
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
предишните бяха прекалено заспали. Sad Sad
според мен са капризни само на преполиване - изгниват. но с температурните разлики се оправят някак.

# 230
Една красотичка, която я наблюдавам как се развива в коридора на сградата в която работя.

# 231
  • Пловдив
Восъчно цвете май се казваше...едно време имахме у дома.

# 232
Да, восъчно цвете му казват, иначе официално е хоя. И аз имам, но хич не върви. Забелязах, че листата му растат, наедрели са, но нови не ще и не ще да изкара. Ама аз не бързам, де, да видим кой кого.
За шефлерата не се страхувам, има в службата при едни от колежките. Но за гарденията отсега ми е притеснено. Вчера реших да си извадя на един лист кое цвете кога се полива, къде трябва да стои - светлина, температура, туй онуй и ме заболя главата. Едно искало рядко поливане, друго ежедневно, трето с престояла вода, четвърто да не е на течение.... За камелията се изненадах, че лятото се намалява поливането, за да направела пъпки. Пък аз като съм я заполивала, та всеки ден. Всички съм изкарала навън. Онази вечер така се беше смръщило, че сложих замиокулкуса и алоето под навес, да не ги намокри. То пък не заваля, само леко захладня.

П.П. Получих току що смс, че цветята са в офиса на Еконт. На обедната почивка отивам да ги взема. Само трябва да изнудя мъжкото тяло да дойде с колата и да ги откара вкъщи, че толкова големи няма как да си ги прибера сама след работа. На обяд ще ми помогне колежката, но в 17.30 ч. бая ще се озоря. ММ не знае, че съм поръчала цветя, ще го изненадам. Ама не приятно, де. Joy Joy

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 09:45 от Dara888

# 233
Аз такива, дето се правят на заспали, най не ги любя. Азалия съм имала преди години, естествено не оцеля. Ако е решила да хитрува, аз не съм разбрала. Simple Smile
Норче, много красиво восъче, аз така го знам.

# 234
  • София
Моята азалия живее като блатно растение.В подложка,която замених с купичка и и сипвам доволно водичка.

# 235
Гарденията толкова ме впечатли, че цяла нощ я... сънувам. Joy
Шишето е от 1,5 л., да се сравни колко е голяма. Цялата е в пъпки.

И шефлерата. Нея я пресадих ведага в друга саксия.

Май прекалих със снимките. Blush Снощи си седнах срещу тях и им се радвах, радвах... Не съм добре, нали? Joy

# 236
  • Бургас
Дара, добре си, споко! И аз съм така. Сутрин с кафето, вечер с бирата им се любувам, обикалям си ги, гледам ги, наслаждавам им се....
Много са ти красиви. Много дълго да те радват!
Моята шефлера е чисто зелена. Сега видях, че е пуснала първото коренче.

# 237
  • София
И с право им се любувате, страхотни са ви цветята.
Гарденията.е убийствено.жестока !☺

# 238
Толкова съм горда - не знам как подрязах розите, но всички са пълни с цвят!!! Късметът на начинаещия Blush
Единият храст щеше да бъде изкоренени, защото не цъфтял. Трета година се грижа за тях, досега не са ми се отблагодарявали така.

Допълвам с една глициния, която е превзела колоната на стъпалата и опитва да вдигне покрива. Много е хубава и пази сянка, каквато ѝ е функцията, но трябва сериозна битка с нея, защото е неконтролируема Grinning

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 11:36 от Eva+

# 239
Уникални неща показвате момичета!
Аз нямам с какво да се похваля освен:

От кактуса както виждате има много. Който е мераклия да пише. Вадя и пращам. Бях обещала на някой алое. Да пише извънредното положение свърши. Ще пращам.

Общи условия

Активация на акаунт