Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 981
Много се извинявам за чуждицата, но наистина не намирам българския израз за този "проблем". Слагам думата "проблем" в кавички, защото знаем, че всеки ги има в някаква степен и са нормална особеност на тялото. Въпросът е, че аз почти нямах такива - бяха изключително трудно забележими. А от няколко месеца ми се появиха и стават все по-изразени, като смятам, че причината е нещо в тренировките ми. Знам, че основната причина е наднормено тегло, но аз нямам такова, нещо повече - наскоро изкарах тримесечен режим на чистене на мазнини изготвен от инструктор и в момента съм във върхова форма по отношение на теглото. Обаче...колкото повече тренирам, толкова повече изразени стават тези hips dips. Инструкторката ми не работи в момента заради ИП и няма с кого да се консултирам на живо, затова започнах да се ровя по други източници. От това, което четох, подобно състояние може да бъде причинено от прекалено интензивно трениране на т.нар. obliques и quads. Аз с първото проблем нямам, затова се насочих към второто и реших за известно време да не тренирам тези области. Вместо това се концентрирах върху тренировки насочени именно към елиминиране на hip dips. Обаче, имам чувството, че колкото повече тренирам, толкова повече проблемът се задълбочава вместо да се подобрява. Та, искам да попитам има ли някой, който би споделил мнение и опит по въпроса. Благодаря!

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 7 411
Едва ли ще ти помогна, но дали не е възможно да са се "появили" именно от чистенето? Тоест преди, когато може да си имала повече мазнини, те да са били на такова място, че да са скривали "извивката"?

Иначе при мен самата този "проблем" е изразен и постоянен, но се дължи, освен на излишни кила в момента, предимно на склонност да трупам "резерви" точно отстрани на хълбоците, а не примерно на бедрата. Та понеже при мен са мазнини, първо за това си мисля.

# 2
  • Мнения: 935
Може ли да ме светнете какво означава hip dips? Grinning

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 7 411
ЛайТуМи, виж с Гугъл за по-добра представа, има много изображения.
Вдлъбнатина в долната част на ханша над бедрата. Т.е. ханшът и бедрата не са една линия.

Скрит текст:

Или така при пълна жена (като мен):
Скрит текст:

# 4
  • Мнения: 1 981
Факт е, че изглежда доста неприятно (поне според мен що касае моето лично телосложение), а аз се дразня допълнително, понеже действително посвещавам много време и енергия на тренировки и режими и накрая - това! Sad

# 5
  • Мнения: 200
Такива неща (hip dips) имат всички мускулести инструкторки, при които съм ходила. Мисля, че се получава от прекомерно развиване на мускулите на бедрата (там, където са бричовете). В по-меките спортове като Пилатес такова нещо не съм срещала.
И мен ме дразни. Аз имам, но мисля, че от сланинки, а не от мускули.

Ето тая кака също има - https://mrandmrsmuscle.com/pages/workouts

Общи условия

Активация на акаунт