Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 6, тема 3

  • 16 616
  • 261
  •   1
Отговори

Анкета

Кои участници са най-подготвени?

Опции:

* Може да изберете максимум 3 опции.

  • Испания
  • Мнения: 26 667
MasterChef е едно от най-драматичните и завладяващи TV състезания, световен хит. В България и в ефира на bTV стъпва за пръв път на 3 март 2015 г. Кастингите за шоуто започват през декември 2014 г. със задачата да намерят най-добрите любители готвачи в страната, чийто талант, креативност, отдаденост, технически умения и страст към храната ще променят живота им завинаги. Любители готвачи /без ограничения във възрастта и произхода, с любов към кулинарията и мечта за кариера в нея/ се сблъскват с жури от трима забавни и много взискателни професионалисти. Най-добрият състезател ще стане притежател на титлата MasterChef в България. Телевизионният формат за таланти е продуциран в повече от 34 държави. Излъчва се буквално всяка минута в някоя точка по света и достига до над 200 млн. зрители. Шоуто е превърнало повече от 100 любители готвачи в професионалисти. В България продуцент на MasterChef е bTV, а изпълнителен продуцент – Constantin Entertainment - една от най-големите компании за телевизионни продукции в Германия, с фокус върху иновативни развлекателни формати, които реализира в различни държави. MasterChef се представя по света от Shine International - звеното за продажби и дистрибуция на Shine Group, и е базиран на оригиналния формат на Франк Родам.









https://masterchef.btv.bg/uchastnitsi/



АНДРЕ ТОКЕВ



Aндре Токев е единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа. Той е основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа Bocuse d’Or и носител на единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree.

Андре е роден в Лайпциг в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin. От 2000 г. е главен готвач в Hilton във Франция, Австрия и България. Готвил е за известни личности: Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Faithless, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод Ван Дам и много други. Управлява своя ресторант ANDRé, както и най-новата концепция Old is New, съчетаваща в себе си ресторант, бар, галерия и място за общуване, разработена съвместно с дъщеря му Елиза.

Андре е известен в гилдията и на зрителите на bTV с енциклопедичните си знания за всичко в кухнята и като откривател на ресторанти и нови концепции. Готвенето за него е удоволствие, постигнато чрез перфекционизъм и здрава дисциплина.


ПЕТЪР МИХАЛЧЕВ



Петър Михалчев е известен у нас като Майстора на японската кухня, като „бунтаря в кухнята” и „самурая”. Той изповядва японската философия.

Петър е от София. От 1993 г. работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, а през 1996 г. оглавява кухнята на френски ресторант. През 2002 г. е главен готвач в Малта, където въвежда свой уникален стил на готвене, комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2008 г. прави следващата крачка в кариерата си - обучава се за суши майстор в Токио, получава дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония, а през 2011 г. открива един от най-добрите японски ресторанти в България - Miyabi.

Правилата на Петър Михалчев в кухнята са прости – дисциплина и хигиена, после всичко се нарежда. И никой да не му пипа ножовете - за него те са свещени!


СИЛВЕНА РОУ



Силвена Роу е известна на световната кулинарна сцена като „кралицата на вкусното и здравословно хранене“.

Силвена Роу е на 51 години от Пловдив. На 19 години се мести в Лондон и стартира шеметната си кулинарна кариера. Бързо се нарежда сред топ готвачите във Великобритания, където успешно открива високо оценения от критици ресторант Quince в The Mayfair Hotel's. Тя е автор на шест от най-продаваните кулинарни книги. Популярна е сред широката публика в Европа и с участието си в множество кулинарни предавания, като Saturday Kitchen и Keep Cooking and Carry On по BBC, Time Machine Chefs по ABC, This Morning по ITV, Good Food Live и My Kitchen по UKTV Food. Феноменът Силвена Роу, готвач, телевизионна личност и писател, е съчетание на много и различни компоненти. Родена е в България, а романтичният и бохемски подход към живота и кулинарията на баща ѝ посяват семената, които оформят нейната личност. Едно нейно пътуване до източно-средиземноморските ѝ корени е нейното вдъхновение да напише бестселъра си Purple Citrus and Sweet Perfume. През своята кариера Силвена Роу е готвила множество изтънчени вечери за известни личности в Лондон – от кралски особи до рок звезди, а вдъхновяващият ѝ готварски стил я превръща и в кулинарен консултант във филма на Дейвид Кронсбърг „Източни обещания“, който излиза през 2007 година.

Подходът на Chef Силвена Роу, базиран на принципите на съвременната източно-средиземноморска кухня, е смел, ароматен, чувствен и най-важното – много вкусен. В момента тя управлява ресторант Omnia by Silvena в Дубай и разпределя времето си между Обединените арабски емирства, София, Ню Йорк и Лондон. Носител е на престижните награди Glenfiddich Food and Drink Award-Лондон от 2007 г., Gourmand Award – Париж от 2011 г., Commitment to Healthy Eating, Time Out Dubai Restaurant Awards - Дубай от 2017 г.

Цел на Силвена да променя и обогатява живота на хората с храната, която може да им предложи. Максимата, която изповядва е „Nothing tastes as good as healthy feels“.




Първи сезон



Победител - Симеон Червенков

Втори сезон



Победител - Севда Димитрова

Трети сезон



Победител - Божана Кацарова

Четвърти сезон



Победител - Станислав Райчев

Пети сезон



Победител - Радка Булман



Последна редакция: вт, 05 май 2020, 19:18 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬

# 1
  • Мнения: 22 713
Много ми е скучен този сезон.

# 2
  • София
  • Мнения: 4 756
Мисля, че за скуката допринася и единичният епизод седмично. Гледам, защото това е предаването, което най-много ми харесва в нашия ефир, но някак си ми се губи тръпката с този един епизод.

Впечатлих се от испанския шеф с 3 звезди Мишлен. Жалко, че не разбирам испански, че да гледам.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 20:35 от catty m

# 3
  • Мнения: 10 923
На мен ми е интересно, но при един епизод седмично наистина интереса се губи.
Благодаря за новата тема.

# 4
  • Sunshine state
  • Мнения: 5 904
Дано вече пускат по два впизода, мерките се вдигат лека полека и някак е безсмислено да продъшжават с тоя един епизод. Испанците са си яко драма куийн. И тука са така. 😁 Този в журито е направо 😍 Градиас, Смайлис ☺

# 5
  • Мнения: 2 739
Наистина слаб сезон. Няма интересни участници. Но го гледам, щото няма друго...

# 6
  • Мнения: 8 036
Много ми е скучен този сезон.

Даже забравям, че ще го дават. Ако го хвана случайно, тогава го гледам.

# 7
  • Майничка
  • Мнения: 8 389
Брр, с костен мозък не бих помисляла дори да готвя.

# 8
  • София
  • Мнения: 4 756
Интересна задача.
Но защо не дават всички участници, докато готвят - напр. Краси и Димитър изобщо не ги дадоха, Неда също,но пък 2 пъти Елени и Петя, Николай...

# 9
  • Мнения: 12 317
Роу е свежарка днес, сменила е цвета на косата май.

# 10
  • Мнения: 8 036
Прочетох ви, записах се в темата и чак сега осъзнах, че има епизод 😂
Превключих на бтв  Whistling

# 11
  • Мнения: 10 923
Файчето пак продължава с номерата. Шушука "слаби играчи"

# 12
  • София
  • Мнения: 4 756
Шеф Роу е много директна, обаче. Харесвам я.

Добчо май се бъзика за това, че не знае какво означава френски меренг с твърди връхчета.

Този новия шеф (не му запомних името) е много сладък Simple Smile

# 13
  • Мнения: 8 036
Това къде мога са го опитам 😂
Звучи ми вкусно.

# 14
  • Мнения: 1 229
Николай се чудя дали по сценарий се държи така.  Не мога да го хапредам и това е.
Жалко, че промениха излъчването Confused

Общи условия

Активация на акаунт