Предизвикателство Рапунцел 2020 ver.2

• 48 175
  • 570
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте. Радвам се, че открих темата. Имах адаки жива и гъста коса, но след две раждание е доста зле. Нещата започват да се пооправят, сега ми расте коса отвсякъде като за сеетовно. Искам да ви помоля да споделите пеодукт, с който косата ми да не стои на клечки. Принципно моята е гъста с мазни корени и нормална към краищата, но пусна ли я по-дълга стои на клечки. Сресвам я преди да изляза от нас, и малко след това пак си става така. Забравих да спомена, че съм с твърд косъм. Ще споделя и това, което на мен ми помогна в борбата с косопада-маска с корен от репей(варя 2-3 супени лъжици, като кипне дърпам от котлона и оставям настрани да изстине, прецеждам и мажа с тампон в корените).

# 376
За да става на клечки, то най-вероятно е заради някой от продуктите, които ползваш. Какви са те? Ако можеш и да качиш снимка на косата ти ще е добре. Боядисваш ли се, ползваш ли сешоар/преса и колко често, плътен или тъник косъм, гъста или рядка, колко дълга? Това са важни критерии спрямо които може да се даде адекватен съвет.

Аз забелязах че след миналогодишния косопад (пролетта) имам много нови косички, които са с дължина около слепоочието/ушите и тъй като в началото косъма като поникне е по нежен и съответно все още не е подстригван, е много фин и се къдри и стърчи и затова имам  този фриз/бухналост в горния пласт. Примирих се че докато не израстне тази коса (поне 6-7 месеца) няма да има оправия напълно.

Пиша и тук протокола от вчера накратко Two Hearts:

1. Ш Виши Деркос (червения против косопад с престой 5 мин)
2. Ш Керастас Генезис за тънка коса
3. 1/2 Ампула Лореал Про Лонгър (с престой около 1,5 час)
4. 5-6 помпи Генезис термик

Изсъхна сама с минимален фриз, прибрах на хлабав кок с фуркети (за да не остават следи от ластици) и на сутринта се бях сдобила с тежка, плътна и много пригладена коса, осезаемо приглаждане и оплътняване на горния пласт (който е с нови тънки растежи) и като цяло косата ми е прелест. Мисля директно да се сдобия с големия 400мл концентрат, бих го ползвала често и смятам ще стигне за доста време и ще излезне изгодно. Имам още 2 ампули за проба и ще експериментирам с шампоани/финиши, но за сега съм много доволна. Замислям се над маската, ако някой може да ги сравни като ефект? Flowers Hibiscus

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 21:50 от PeachHoney

# 377
Аз днес си поръчах направо маската, много ми е любопитна, но ампулите бяха свършили и не можах да поръчам. До ден-два мога да дам отзив за маската.

# 378
Пиша и тук протокола от вчера накратко Two Hearts:

1. Ш Виши Деркос (червения против косопад с престой 5 мин)
2. Ш Керастас Генезис за тънка коса
3. 1/2 Ампула Лореал Про Лонгър (с престой около 1,5 час)
4. 5-6 помпи Генезис термик

Защо се ползват два шампоана

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 03:36 от bubanka

# 379

Боря косопад и първия ми шампоан е с насоченост лечение, втория е грижа за дължините - личен избор, при мен работи добре

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 03:36 от bubanka

# 380
  • пловдив
Здравейте, момичета.
Дайте предложение за добър шампоан против косопад, който да действа.

# 381
Здравейте, момичета.
Дайте предложение за добър шампоан против косопад, който да действа.
Здравейте, аз следя темата от доста време, но не съм се включвала досега. Шампоан, който аз лично харесвам за тази цел е на Ревита. Марката е американска и продуктите им са само с такава насоченост, а съставките са много. Аз съм ползвала шампоана в комбинация с балсама и действа. Интересното на този балсам е, че се нанася в корените и стои поне 5 мин, като може и повече, за да стимулира скалпа. По дължините си използвах допълнителен балсам от друга марка.

# 382
Тази вода за която говорихме оня ден L'Oreal Paris Elvive 8 Second Wonder Water Lamellar Hair Treatment, не мога да си обесня казват да се нанесе на чиста коса това ясно. Но след нея балсам. Тя не запечтва ли косъма някакси? После тоя балсам като се нанесе как прониква в косъма? Има ли някъде писано или някой по-вещ? Същото и за k-water на Kerastase.

# 383
Здравейте, момичета. За пръв път поствам тук и търся съвет какви продукти да си купя. Косата ми е тънка и сравнително рядка, но вече е дълга. Краищата са малко изтощени и смятам да я подстрижа поне 2см тази седмица за освежаване, но независимо какви продукти ползвам краищата малко се слепват и е нужно да се среше, за да изглежда жива и да има движение през деня. Имах период, в който ползвах само натурална козметика, за да заздравя косата и скалпа и да й помогна да расте, но сега съм готова за продукти със силикони и тн. с цел да се постигне гладка и бляскава коса. Имате ли препоръки за продукти, като имате предвид всичко това? И също нещо за обем в корените може би?

# 384
Шампоан, който аз лично харесвам за тази цел е на Ревита.
+1
Ревита са на DS Laboratories.Аз не веднъж съм хвалила техен серум.Продуктите са скъпички,но за хора с проблеми си струват всяка стотинка.

vici75 Лореал и Керастаз са под една шапка.Никой луд няма да направи два едни и същи продукта,единия за 40 евро другия за 3-4, с едно и също действие.Да се сравнява лореалския с керастазкия,за мен е несериозно.
К-водата не се запечатва с нищо,може само финиш(термозащита) да се ползва.Аз не слагам дори и финиш,по простата причина,че К-водата си е термозащита.Но фризьорите обичат да правят шоу.

# 385
Ооо аз не твърдя че са един и същ продукт Simple Smile. Просто като гледах клипчета и картинки ми направи впечтление че един въд обвиват косъма, като защита някаква се получава, а на лореалския при употреба пише ако има нужда от балсам. И се зачудих, как ще проникне тоя балсам през тази защита от предния продукт. Не можах да разбера самата вода ли е като балсам или хидратант някакъв.

# 386
Не съм казала,че го твърдиш.Някой беше писал наскоро,че лореалския бил заместител или нещо такова ми се върти,което е абсурдно.
Лореалския може да се запечатва с балсам, за да се избягнат евентуални гафове.За мен Лореал винаги е бил "дрогерийния" вариант на Керастаз.Това,разбира се си е мое мнение,аз не крия,че не съм им фен

# 387
A  Ревита шампоанът не го ли развалиха? Преди 4-5 години го ползвах за зверски косопад и наистина беше вълшебен, но чух после, че са го развалили. Вие кога сте го ползвали.? Чудех се днес дали да не го купя, защото и моята коса капе. Също косопадът съвпадна с времето откакто ползвам шампоан Генезис и се зачудих дали шампоанът не го провокира.
Маската генезис в комбинация с шампоана за тънка коса правят косата лъскава и голяма. Маската е хубава. Имам и балсама, но след няколко миенета с Генезис, косата ми става суха и тогава маската вместо балсама, е супер.

# 388
... Лореал и Керастаз са под една шапка.Никой луд няма да направи два едни и същи продукта,единия за 40 евро другия за 3-4, с едно и също действие.Да се сравнява лореалския с керастазкия,за мен е несериозно.

Моите впечатления са малко по-различни, без да твърдя, че съм 100% права. При точно такива корпорации се наблюдава разработка и пускане първо на скъпия продукт. След това му се орязват/заменят някои от по-скъпите съставки/екстри/опаковка и се пуска продукт позициониран в по-нисък ценови клас с "почти" аналогичен състав и действие. Учудващо много хора дори в развити пазарни икономики никога не плащат за нещо по-скъпо от дрогерийна козметика, но предвид броя им печалбата от тях не е никак малка. След което конкуренцията изкопира формулата (ако е успешна) , прави леки козметични промени за да не ги съдят (патентни дела са нещо обичайно в сферата) и продуктът става повсеместен.

В Щатите дори има продукти на които на самата опаковка пише "Generic Value Product Сравнете със състава на ******* известен марков продукт"
https://www.sallybeauty.com/brands/generic-value-products/

Та така, за всеки влак си има пътници, хората има различни интереси и приоритети. Дори аз, която изливам пари залудо за козметика за коса смятам, че Керастазкият продукт е овърпрайсд за обещавания ефект и 40 евро за него не бих извадила. Лореал вече спечелиха от мен.

Всеки може да си направи сам изводите, ако имаме химик в темата ще бъде интересно да коментира:
Kerastase K Water
Ingredients
Propylene Glycol, Alcohol Denat., Myristyl Alcohol, Aqua / Water / Eau, Parfum / Fragrance, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Citronellol, Geraniol, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Corn Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Phenoxyethanol. C232282/1

L’Oreal Paris Elvive 8 Second Wonder Water Lamellar, Rinse out M … hiny Looking Hair
Ingredients
Propylene Glycol, Alcohol Denat., Myristyl Alcohol, Aqua/Water/Eau, Parfum/Fragrance, Dicaprylyl Carbonate, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Coumarin, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Linalool, Hydroxycitronellal, Amyl Cinnamal, Limonene, Tocopherol, Citronellol, Arginine PCA, Phenoxyethanol, Fil Code D235845/1

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 23:33 от Agent Provocateur

# 389
Обещах да кача снимки от моя прогрес в предизвикателството. За дължина нямам кой знае какви постижения, тъй като подстригах 4-5 пръста за този период. Но съм доволна, защото косата ми стана по-здрава и дори по-гъста. Ето и снимки :
Скрит текст:

Скрит текст:
На първата снимка е стартът ми. На следващите две е след голямото подстригване и последните две са от сега Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт