Раждане в Майчин Дом - София (6 тема)

• 65 472
  • 826
  •   1
Отговори
# 660
  • Седмото небе
А имате ли информация към дадения момент дали може да се носи след постъпване там допълнително багаж при нужда? Понеже в друга тема четох, че на много места вече и това е забранено.
Аз моя вече съм го приготвила и за двете ситуации, но ми е важно да знам към момента.

# 661
Аз си взех всичко необходимо дори и за изписването 😊

А имате ли информация към дадения момент дали може да се носи след постъпване там допълнително багаж при нужда? Понеже в друга тема четох, че на много места вече и това е забранено.
Аз моя вече съм го приготвила и за двете ситуации, но ми е важно да знам към момента.

# 662
Бях на преглед и от това, което видях- може. Има едни колички метални до входа на спешното като от супермаркет. В тях близки и роднини слагат торби тип Била надписани за кого са и после санитарките качват количките и разнасят торбите. Видях и 2 жени, които директно си излязоха навън ги чакаха на пейките, но едната като се върна доста ѝ се скараха как може да излиза и да се среща с хора при положение, че вс приети са с PCR тест, а тя се среща отвън с хора, които не са.

# 663
  • Седмото небе
Ясно за багажите. Сега за тия тестове се подсетих...
То всъщност нали последно беше забранено изискването и съоветно заплащането от пациентите на тези тестове за прием в болниците?! Или аз нещо бъркам?
Това за мен е меко казано странно. Аз (както и всички други де!) с огромния корем, 3-4 дни преди датата за секцио (в моя случай) наредена пред лаборатория, за да се тествам? Тия хора акъл имат ли? Ами то може да се заразиш, докато чакаш да те изследват? Как се процедира в случай на прием по спешност? Тогава всички като потенциални болни ли се третират? Или “ти си тръгнала да раждаш, ама стискай тука докато ти направим тест!!!”
Аз ли нещо съм сбъркана или в цялата ситуация нещо не е както трябва?
За мен би било кошмарно това бъркане в носа, понеже имам изключително слаби капиляри. Дори и при по-силно издухване на секрети, се започва зверски силно кървене... И от това много ме е страх. До сега няколко пъти през бремеността вече ми се случва и е кошмарно спирането. Всеки път ми призлява, хем знам какво и защо се случва... Брррр ужас...
Ако по някаква причина ми се наложи тестване единствения ми вариант е кръвен тест.  Иначе просто няма как...

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 23:18 от * SUPERGIRL *

# 664
То всъщност нали последно беше забранено изискването и съоветно заплащането от пациентите на тези тестове за прием в болниците?! Или аз нещо бъркам?
Това за мен е меко казано странно. Аз (както и всички други де!) с огромния корем, 3-4 дни преди датата за секцио (в моя случай) наредена пред лаборатория, за да се тествам? Тия хора акъл имат ли? Ами то може да се заразиш, докато чакаш да те изследват? Как се процедира в случай на прием по спешност? Тогава всички като потенциални болни ли се третират? Или “ти си тръгнала да раждаш, ама стискай тука докато ти направим тест!!!”
За мен би било кошмарно това бъркане в носа, понеже имам изключително слаби капиляри. Дори и при по-силно издухване на секрети, се започва зверски силно кървене... И от това много ме е страх. До сега няколко пъти през бремеността вече ми се случва и е кошмарно спирането. Всеки път ми призлява, хем знам какво и защо се случва... Брррр ужас...
Ако нямате тест, вероятно ще Ви направят на място бърз тест.
Разбирам, че Ви е неприятно "бъркането в носа", но си представете, ако сте с ковид, под какъв риск ще сте изложени Вие, останалите родилки и персонала. Добре е да се знае има ли или не инфекция, нали?

# 665
Имам въпросче,
Трябва ли да се носи вода за бебето?

# 666
Имам въпросче,
Трябва ли да се носи вода за бебето?
За какво вода за бебето? Вода за теб за пиене си носи, на бебето не му трябва вода.

# 667
  • Седмото небе
Ако нямате тест, вероятно ще Ви направят на място бърз тест.
Разбирам, че Ви е неприятно "бъркането в носа", но си представете, ако сте с ковид, под какъв риск ще сте изложени Вие, останалите родилки и персонала. Добре е да се знае има ли или не инфекция, нали?
То на мен не толкова да ми е неприятно, колкото ме е страх поради посочената причина с кръвотечението. И затова уточних, че за мен единствен вариант би бил, ако се налага кръвен тест. А за това, че е добре да има такъв при постъпване-не оспорвам изобщо.
Само се чудех и пак не ми стана ясно изисква ли се от планово постъпващите и ако го искат, редно ли е изобщо да се прави/заплаща при положение, че това изискване би трябвало да е отпаднало като незаконно? И не би следвало хората да бъдат принуждавани...
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/nezakonosobrazno … pcr-test-kato-us/
И как се установява тогава наличието или липсата на Ковид при постъпване по спешност?
Интересува ме информация от евентуално приети скоро за раждане. А не неща като кое е правилно или по принцип как би се случило.

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 00:34 от * SUPERGIRL *

# 668
  • София
Правиха ми ПСР няколко дни преди секциото в самия МД - 178 кабинет или там някъде като номер. Платен разбира се, но бях ОК с това и не съм се разправяла, имаше жени които звъняха в РЗИ, не знам какво стана. Отделно, при приемането и бърз тест ми правиха.
Не знам ще има ли проблем при слабо капиляри, нямам проблеми с това.

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 00:41 от Нелка*

# 669
  • Седмото небе
Благодаря! Това е наистина полезна информация вече!

# 670
Добро утро 😊😊
Да ви питам, вярно ли е, че в неделя никого не изписват, само от понеделник до събота?

# 671
Може би. Мен ме изписаха в събота, но ме питаха дали искам в събота или в понеделник.
Но пък сестра ми я изписаха в неделя преди няколко месеца.
Може би вече не може.

# 672
Аз разбрах от моя позната, че вече в неделя не изписват и това е гадно, защото се заплаща за допълнителната нощувка Grinning

# 673
Е, това не ми го казаха. Ама аз си избрах събота, нищо че детето ми остана там. И без това в неделя нямаше да ме пуснат в интензивното да я видя, та допълнителни дни в болницата не исках.

# 674
Да, разбирам те. Ако на мен ми кажат да си избера ден, в който да изляза без бебето, аз ще остана на следващия ден само и само да изляза заедно с бебето колкото и да ми е отвратително да лежа в болница.

quote author=Re-Born link=topic=1213395.msg41916318#msg41916318 date=1607585610]
Е, това не ми го казаха. Ама аз си избрах събота, нищо че детето ми остана там. И без това в неделя нямаше да ме пуснат в интензивното да я видя, та допълнителни дни в болницата не исках.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт