Раждане в Майчин Дом - София (6 тема)

• 65 404
  • 826
  •   1
Отговори
# 720
Лелеее това с всички на 7 етаж очертава голяма веселба... ужас... Аз имам още поне 10+ дни до плановия прием и по принцип искам на 7, а ремонта на 12 едва ли ще приключи до тогава и ще е претъпкано. Май мога само да стискам палци за самостоятелна стая, като ходя пак за тонове в понеделник-вторник ще говоря с доктора все пак да видим дали ще може да ми запазят.
Попитайте да, ама то с майстори.... то у нас ремонт като правя и следя майсторите като империалист 2 те седмици стават 5, представям си държавна поръчка ремонт.

# 721
Здравейте,

Правят ли тест за ковид при постъпване? Ако да - какъв и за сметка на болницата ли е или карат пациента да го заплаща?

Интересно ми е, дали са тествани пациентите преди да ги съберат в обща стая..

Благодаря предварително и хубав ден на всички. Simple Smile

# 722
Здравейте,

Правят ли тест за ковид при постъпване? Ако да - какъв и за сметка на болницата ли е или карат пациента да го заплаща?

Интересно ми е, дали са тествани пациентите преди да ги съберат в обща стая..

Благодаря предварително и хубав ден на всички. Simple Smile
Правят антигенен за сметка на болницата, а не PCR.

# 723
Ако си с планово секцио, ще ти искат PCR за твоя сметка (знаем, че не е редно, ама...)
Поне октомври беше така, не вярвам да се е променило нещо.

# 724
Ако си с планово секцио, ще ти искат PCR за твоя сметка (знаем, че не е редно, ама...)
Поне октомври беше така, не вярвам да се е променило нещо.
На мен вчера ми казаха, че според министерството вече антигенния е признат и не изискват PCR и ме приеха за планово секцио с антигенен.

# 725
Браво! Време беше.

# 726
Лелел с този ремонт ситуацията  сигурно изглежда вече  доста по-претъпкана. Моля споделете опит, когато имате такъв и успех с раждането Simple Smile 

# 727
Ходих до 7 етаж, не виждам нещо да е претъпкано честно казано. Тези, които са искали самостоятелни стаи са си в самостоятелни. Освен това 7 етаж е доста чист и нов.

# 728
  • Седмото небе
Еййй това е чудесна новина лично за мен. Благодаря много за актуалната информация!!! Надявам се, докато стане време и ние да постъпим, нещата да са все така спокойни.
Ако има лежащи там, пожелавам лек престой и бързо възстановяване!

# 729
Не знам дали е за тази тема, но бих искала да питам раждалите секцио, докато сте в  реанимация и вече имате лохии, как стои въпросът с тоалета, може ли да се ослужвате, да  обуете , бельо, да си сложите дамска превръзка, еднократна подложка, за да не се цапате.

Когато слизате в операционната сте само по нощница, под нея нищо. Така сте и в реанимацията. Слагат лигнин след операцията и там сестрите ви го сменят. Когато стане време да ви качат в стаята ви правят тоалет, но пак сте гола под нощницата. Моят съвет е в малък несесер да си вземете една-две превръзки и еднократни гащи, защото понякога докато ви качат багажа от 5тия етаж много се бавят. При мен се забавиха около 2 часа и никак не беше приятно.
Успех Simple Smile

# 730
Не знам дали е за тази тема, но бих искала да питам раждалите секцио, докато сте в  реанимация и вече имате лохии, как стои въпросът с тоалета, може ли да се ослужвате, да  обуете , бельо, да си сложите дамска превръзка, еднократна подложка, за да не се цапате.
Не съм много сигурна какво си представяте, но в реанимация (веднага след секциото) сте около 12-24 часа. През по-голямата част от това време сте в леглото и не можете да се движете. Лека полека упойката отпуска, но движението е много ограничено. С тоалета Ви се занимават санитарите.
След като Ви раздвижат (това значи да се изправите, да станете от леглото и да го обиколите няколко пъти), почти веднага Ви качват на друг етаж, там вече се очаква сама да се обслужвате. Не се притеснявайте от цапане, нормално е - за раждането изберете дрехи, за които няма да съжалявате, ако не успеете да изперете Simple Smile
Успех с раждането!

# 731
Благодаря, Viola d'Amore, вече си го представих Simple Smile.

# 732
Вземете си един пакет превръзки за родилки, има в аптеките, моите бяха от Ремедиум на Кенпуул. След деня в реанимация, където за тоалета ви се грижат сестрите, ще си ползвате каквото сте си взели. На мен ми трябваше  за болницата един такъв пакет за родилки+ един с обикновени превръзки за цикъл с най-много капки. Също така ми беше от полза пакет с еднократни чаршафчета, ползвах ги и за себе си и за бебето когато му сменях памперса аз (понеже си беше при мен на 12ет.)

# 733
Благодаря, че ме поздравихте 💜Почвам с разказа:
От 6 без 5 сутринта имах контракции, сториха ми се доста различни от контракциите, които получавах до сега.
Към 12ч усетих пук в корема и се изпуснах малко в бикините. Казах си - от водата ще да е. Отидох в wc, видях, че съм изпуснала вода, смесено с кръв. Хайде, оправихме се с мм за 10-15 мин и тръгнахме към Майчин дом. Бяхме вече там в 13ч,приеха ме веднага с 4 см. При всяко движение ми течеше топла околопловодна вода. Приеха ме на 3 етаж в родилното след около 30 мин с разкритие 4 см и половина. Поставиха ми тонове. Контракциите зачестиха, станаха непоносими. Влачех се на пода в родилната зала, в тоалетната, не бях на себе си. Искаше ми се да повърна, но не го направих. Не можех да намеря себе си от толкова болки. Не можех да лежа. Молех за упойка. Не ме отразиха. Към 18ч бях вече с 8 см, поставиха ми тогава епидурална и окситоцин. Бях им ядосана. Тук краката ми изтръпнаха. В 19:10 докторката с дежурния екип ми казаха, че съм с 8 см и че тоновете намаляват, трябва да приложат сила върху корема с лакътя. Тук пак бях в ада. Поставиха ми вакуум, 3 пъти натискаха корема ми, защото главичката на бебката е голяма, дадоха ми кислород да дишам, с ниско кръвно налягане съм. Бях доста разкъсана, имам над 10 шева. Видях си бебката и всичко приключи ❤️ бях благодарна за адекватното им действие да я извадят жива и здрава след 7 часа раждане. За мен не ми пука как ме оставиха почти да се влача по пода, а се радвам, че бяха бързи да извадят бебето ми, защото разкритието не достигна до 10 см. Постоях 2 часа на масата. След раждането ме преместиха на 12 ет, защото на 7 етаж всичко е пълно. Исках да бъда във вип стая на 7 етаж. Бях във вип стая на 12 етаж със собствена баня. Тамън с акушерката да влезем във вип стаята, припаднах и колабирах за има - няма 20 секунди в количката. Оплиска ме с вода от моето шише и се оправих. Обаче яко ме болеше отдолу, имам много шевове, почти не спях, много кръв ми течеше когато ставах.. Вместо 3 нощувки ни изписаха на 5 ден, защото бях на венозен антибиотик и чаках резултатите на бебката, бях по време на празници и лабораторията им не работеше тогава.
Все още имам лохии.
На 4 ден ме пуснаха за 5 мин нелегално да си видя съпруга ми при охраната долу по време на взимането на багажа.
Храната е отвратителна. Мм ми носеше всеки ден храна.

Носих си доста превръзки за след раждане, носих си еднократни чаршафи.
Бебката ми сега е на 16 дни.  Всичко се забравя. Но втори път няма да раждам сигурно там. Важното е, че всичко завърши благополучно.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 10:44 от Forever_smile

# 734
Форевър_смайл HugHug
Важното е, че сте добре с бебка. Благодаря ти за разказа, знам че е трудно да се събере човек и да сподели за това.
Аз със сигурност следващото реших да е секцио, не бих могла да понеса още веднъж това, което се случи. Явно имам много нисък праг на болка, защото направо си припаднах по едно време, даже не знам колко дълго е било, добре че бях близо до стола, та се подпирах на него. Когато усетих, че ми е черно между контракциите, просто легнах, дори не знам кога съм започнала да напъвам. По някое време се появиха и ми включиха система, след това беше бързо, за щастие.
Важното е, че сте добре сега с бебка. Вече сте си вкъщи, а Майчин дом и станалото са минало.
Hug

Общи условия

Активация на акаунт