Раждане в Майчин Дом - София (6 тема)

• 65 413
  • 826
  •   1
Отговори
# 705
  • Седмото небе
Аз ще съм секцио и датата ще бъде планирана от 05.01 още като се видим с доктора да уточняваме вече с точност. И още тогава ще си заявя самостоятелна стая. Сега видях, че съм си запазила инфо и в горния пост съм се объркала. На 7 етаж има свободни и платени стаи, като дават бебетата по няколко пъти, а на 12я дечицата са по цял ден с майките и стаите са само платени.

# 706
А някой, който е в момента в МД дали може да провери/Попита с какво аджеба мажат дупетата на бебетата при тоалет?

# 707
А някой, който е в момента в МД дали може да провери/Попита с какво аджеба мажат дупетата на бебетата при тоалет?
С крем, който го забъркват в тяхната аптека против подсичане. Не се продава.  Изглежда като вазелин.

# 708
Не знам с какъв крем мажат бебетата, обаче моето бебе беше мега подсечено за 3 седмици престой там. Кожата й се обели и беше с много червени петна. Оправих нещата за 3 дни със Судокрем.
За храната и секциото - тъй като е най-добре да след секцио максимално да се движите, хич няма да е от полза някой да ви носи храната. Колкото повече ходите, толкова по-добре.
И да, отрано си поискайте стая, че винаги са запазени самостоятелните.

# 709
Моето бебе също беше много подсечено. Зачервено дупе, с пъпки и червени петна. За 4 дни стигна чак до горната част на крачетата. Вкъщи я оправих с Цикалфат на Авент.

# 710
Ако кърмите, едва ли ще ви е до диета. Не и препоръчителна в такъв случай. А както се и будят бебоците на често през денонощието, ще компенсирате липсата на енергия от съня с хапване. На мен ММ ми носеше храна и не съм опитвала болничната, само веднъж след секциото, но бях озверяла и ми се стори най-вкусната кифла на света. Бях на 12-я етаж в самостоятелна стая с хладилник, която не бях заявила предварително.

Бебетата се подсичат, предполагам, заради това, че не се мият дупетата при смяна на памперс, а се минават с мокри кърпички. Носете си крем против подсичане.

# 711
Здравейте, на мен ми престои секцио в края на месеца. Може ли някой да каже дали на 5 етаж ,където приемат преди операцията, пускат да се слиза до кафето за вода.

# 712
  • София
Здравейте, на мен ми престои секцио в края на месеца. Може ли някой да каже дали на 5 етаж ,където приемат преди операцията, пускат да се слиза до кафето за вода.
Пускат да, можеш да слизаш до кафенето свободно (спомен от ноември).

# 713
Аз бях на 12ет, но си слизах. Предполага, че стига да не сте в ковид отделение, достъпа до кафето е неограничен.

# 714
Не знам дали е за тази тема, но бих искала да питам раждалите секцио, докато сте в  реанимация и вече имате лохии, как стои въпросът с тоалета, може ли да се ослужвате, да  обуете , бельо, да си сложите дамска превръзка, еднократна подложка, за да не се цапате.

# 715
Здравейте мами!

За бъдеща майка при първо раждане (очертава се да е нормално), какво бихте препоръчали 7ми или 12ти етаж?
Аз лично много искам да съм на 12тия за да е бебчето до мен, но не съм сигурна дали ще се справя. Една от причините е, че искам да бъде захранено естествено, а не с АМ (да се надяваме, че ще имам кърма). Вярвам, че и бебето ще е най- добре до майка си и ще е по- малък шок за малкото човече. Но много се притеснявам как ще се грижа за него, все пак ще ми е за първи път...

Някой би ли споделил опит?

Доколкото подразбрах от постовете ви, сутрин и вечер идва сестра, която го мие, преоблича, преглежда. Предполагам, ако има нещо и по другото време има някой наоколо, когото да извикам?

# 716
FutureMama, родих ноември и аз за първи път.
Винаги има акушерки, отделно са за майките и за бебетата. Изключително свестни са, можеш да ги питаш за бебчето, съдействат, обясняват всичко. Единственото неудобно на 12 етаж е, че не може да се излиза, трябва да ти носят всичко. Багаж, ако ще връщаш го даваш на санитарката, за да го свали и тя качва каквото са ти донесли.
Не се притеснявай да си на 12ет. Така ще свикнеш и по-бързо с бебето. Успех и леко раждане.Hug

# 717
  • софия
Не знам дали е за тази тема, но бих искала да питам раждалите секцио, докато сте в  реанимация и вече имате лохии, как стои въпросът с тоалета, може ли да се ослужвате, да  обуете , бельо, да си сложите дамска превръзка, еднократна подложка, за да не се цапате.
.

Слагат ви лигнин, преди да ви преведат на избрания етаж ви махат катетъра и ви правят тоалет.

# 718
Здравейте мами!

За бъдеща майка при първо раждане (очертава се да е нормално), какво бихте препоръчали 7ми или 12ти етаж?
Аз лично много искам да съм на 12тия за да е бебчето до мен, но не съм сигурна дали ще се справя. Една от причините е, че искам да бъде захранено естествено, а не с АМ (да се надяваме, че ще имам кърма). Вярвам, че и бебето ще е най- добре до майка си и ще е по- малък шок за малкото човече. Но много се притеснявам как ще се грижа за него, все пак ще ми е за първи път...

Някой би ли споделил опит?

Доколкото подразбрах от постовете ви, сутрин и вечер идва сестра, която го мие, преоблича, преглежда. Предполагам, ако има нещо и по другото време има някой наоколо, когото да извикам?
Зависи кога ти е термина. В момента 12ти етаж е затворен за ремонт, вс са на 7 ми, където не ти дават бебето. Не знам до кога ще продължи ремонта. Знам, че е започнал този понеделник.

# 719
  • Седмото небе
Лелеее това с всички на 7 етаж очертава голяма веселба... ужас... Аз имам още поне 10+ дни до плановия прием и по принцип искам на 7, а ремонта на 12 едва ли ще приключи до тогава и ще е претъпкано. Май мога само да стискам палци за самостоятелна стая, като ходя пак за тонове в понеделник-вторник ще говоря с доктора все пак да видим дали ще може да ми запазят.

Общи условия

Активация на акаунт