Майчинството счетоводно-85

• 34 731
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Най-вероятно е остатъка от първият болничен, за дните от м. Май.
Благодаря Simple Smile

# 76
Здравейте, изтече ми 42 дневния болничен за раждането от болницата. Взех новия изравнителен болничен от ЛЛ на детето, но виждам, че е отбелязан като първичен. Не трябва ли да е продължение. Двата болнични са с код 15-майчинство, но с различни диагнози.

# 77
Помощ какво да правя с този шибан болничен с лилавото уж е анулиран другия уж всичко беше наред а сега излиза това🤬🤬🤬

# 78
  • София-Младост
Пише, че в момента се обработва...нищо нередно не виждам.

# 79

Това с червеното е новия който ми издадаха

# 80
  • София-Младост

Това с червеното е новия който ми издадаха
А, сега схванах за какво се пита...ами работодателя е подал грешно дните в декл.1. Нищо не може да направите. Свържете се с него и вижте, дали те са получили това писмо.

# 81
  • София-Младост
Значи пари ще получиш, щом имаш право при всички слечаи. Просто ще дойдат със закъснение, това е. Говори със счетоводството, помоли ги да оправят и подадат отново каквото трябва.

# 82
Момичета, 42 дневния болничен след раждане на каква база се изчислява на 18 месеца назад или на 24 месеца назад?

# 83
Здравейте, ако някой има идея, защо влизам навсякъде в нои с пик-а си, но тук
 Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО, ми пише не коректен пик, няма съответствие?

# 84
Здравейте,
моля да ме посъветвате дали има някакъв начин да се върна на работа в интервала между 135 ден и 410 ден от раждането, на непълен работен ден при основния си работодател и да продължа да получавам обезщетението за бременност и раждане в пълния му размер - втори трудов договор, граждански договор, друго...
Благодаря!

# 85
  • София-Младост
Момичета, 42 дневния болничен след раждане на каква база се изчислява на 18 месеца назад или на 24 месеца назад?
На същата, на която е изчислен и предходния 45 дневен болничен. Обезщетението се изчислява веднъж и важи за целия период до 410-тия ден.
Здравейте,
моля да ме посъветвате дали има някакъв начин да се върна на работа в интервала между 135 ден и 410 ден от раждането, на непълен работен ден при основния си работодател и да продължа да получавам обезщетението за бременност и раждане в пълния му размер - втори трудов договор, граждански договор, друго...
Благодаря!
Можеш при друг работодател, при основния...мисля, че няма как.
https://www.nssi.bg/forusers/faq/243-faqbgbenefits/4509-vypros20

Здравейте, ако някой има идея, защо влизам навсякъде в нои с пик-а си, но тук
 Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО, ми пише не коректен пик, няма съответствие?
Единия вариант е да се опитваш да влезеш с ПИК от НАП...другия, да въвеждаш нещо неправилно.

# 86
Здравейте,
При съкращение разбрах , че работодателя заплаща 1брутна заплата. За нея той плаща ли осигуровки (данъци) на държавата?
Благодаря ви, дами!

# 87
Здравейте,
Какви документи са необходими за еднократната помощ за новородено?
Звънях вчера- казаха само акт за раждане и декларация, която се попълва при тях. Но вечерта се замислих, ами банкова сметка, как иначе ще ги преведат.
Та нагласих- копия на: акт за раждане, граждански брак, лични карти с ММ, банковата ми сметка.
Пропускам ли нещо? Не ми се ходи по 100 пъти, а другата седмица ще има кой да гледа малката и да приключа с тази работа.

# 88
Здравейте,
Какви документи са необходими за еднократната помощ за новородено?
Звънях вчера- казаха само акт за раждане и декларация, която се попълва при тях. Но вечерта се замислих, ами банкова сметка, как иначе ще ги преведат.
Та нагласих- копия на: акт за раждане, граждански брак, лични карти с ММ, банковата ми сметка.
Пропускам ли нещо? Не ми се ходи по 100 пъти, а другата седмица ще има кой да гледа малката и да приключа с тази работа.

Само акт за раждане, лична карта на родителят, който подава декларацията и банковата сметка, като държат да е с мокър печат, а не ксерокопие.

# 89
  • ВАРНА
Моля отново за помощ !

Детето посещава градина, с извънредното положение пуснах неплатена отпуска по чл.167а. Сега като ги отворят може ли да ми продължи неплатения отпуск още малко , имаше някаква клауза с настаняване в заведение на държавна издръжка, има ли общо с ОДЗтата ? Т.е. ако обявят, че се отварят градинити , прави ли ми невалиден неплатения отпуск ?

Общи условия

Активация на акаунт