Майчинството счетоводно-85

• 34 749
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • София-Младост
Здравейте!
В майчинство съм втора година.
Детето ми ще навърши 2г на 21.11,но счетоводителката е объркала ЕГН на детето (написала е ЕГН че навършва 2г май месец) и за последно получих майчинство юни месец за юли.

Какво следва от тук нататък?
Днес разговарях с нея и каза,че ще коригира...
Кога би трябвало да получа превод ако всичко е наред?
А с ПИК какво виждате...майска дата за края на обезщетението ли? Защото честно казано се съмнявам до сега да не ехванато това грешно ЕГН.

# 466
Здравейте! Тъй като 180 дни болничен няма да ми стигнат, се налага да пусна 13 дни отпуск преди 45-дневния. Но сега си мисля, че всъщност има назначен човек на моята позиция по заместване и дали ще е възможно да си ползвам отпуската... Разбира се ще питам, когато наближи, но ако сте наясно дали ще има проблем бихте ли споделили? Благодаря предварително!

# 467
  • София-Младост
Не би трябвало да има проблем. Вие не се връщате на работа, а ползвате просто друг вид отпуск.

# 468
Не би трябвало да има проблем да си ползваш отпуската. Тя така или иначе ти се полага за текущата година, пък и за тях е по-добре да ти я дадът вместо да ти се трупа.

# 469
  • Пловдив
Здравейте!
В майчинство съм втора година.
Детето ми ще навърши 2г на 21.11,но счетоводителката е объркала ЕГН на детето (написала е ЕГН че навършва 2г май месец) и за последно получих майчинство юни месец за юли.

Какво следва от тук нататък?
Днес разговарях с нея и каза,че ще коригира...
Кога би трябвало да получа превод ако всичко е наред?
А с ПИК какво виждате...майска дата за края на обезщетението ли? Защото честно казано се съмнявам до сега да не ехванато това грешно ЕГН.

Излиза ми че последно съв взела за май месец майчинство.
Неднам къде точнж другаде да видя.
Днес се чух с счетоводителката каза,че го е поправила и от НОИ го приели ...

Сега ще чакам да видя дали ще се появи ведомост

# 470
  • София-Младост
Тогава 10 работни дни и би следвало да има някакъв превод.

# 471
Здравейте имам следния казус :
Бях на срочен договор, който изтича след положен изпит . Забременях през това време и си бях в болнични покрай този коронавирус . А за да се явя на изпита (тк съм нямала право по време на болнични на това) си пуснах седмица платен отпуск. С мисълта, че след като мине пак ще си пусна  болничен, защото и да искат да се върна за постоянен договор не съм в състояние да работя дори няколко часа ..
Изненадата дойде днес като ми казаха, че нямам право на болничен и че няма да ми го приемат.
Въпроса ми е имат ли това право ?
Ако да - реша да не подпиша постоянен договор,защото мисля че ще е с клауза за обвързване след майчинство за няколко години, а аз не знам дали изобщо ще съм в този град. С болничния не се ли удължава срочния ?
И най накрая изобщо трябва ли да се водя на трудов договор за да получа майчинство, или мога да си плащам осигуровките за оставащите 2-3 месеца.

П.С. За 5 години назад съм си била на трудови договори и нямам прекъсвания

# 472
  • София-Младост
Не могат да не ви приемат болничния. С дните в болничен и отпуск, се удължава срока на изпитване. Трябва да се водите на ТД за получаване на обезщетение, няма как сама да си платите осигуровките като физическо лице.

# 473
Не могат да не ви приемат болничния. С дните в болничен и отпуск, се удължава срока на изпитване. Трябва да се водите на ТД за получаване на обезщетение, няма как сама да си платите осигуровките като физическо лице.

Основанието им за неприемане е , че вече ми се е променила длъжностната характеристика (специализант-специалист) и затова не можело да се удължи болничния.

# 474
Здравейте, имам питане. Четох, но не можах да разбера за болничните по време на бременност. Разбрах, че се изчисляват 18м назад трудов стаж.. но в тези 18м влиза ли майчинство или само времето през което съм била на работа?

# 475
  • София-Младост

Основанието им за неприемане е , че вече ми се е променила длъжностната характеристика (специализант-специалист) и затова не можело да се удължи болничния.
Т.е. в болничния пише друга длъжност, така ли? Върнете го доктора да го анулира и издаде нов.

candygirl90
Календарни, непрекъснати месеци, без значение работени или не.

# 476
АЛА-БАЛА , Благодаря

# 477
Много благодаря Hug

# 478
Здравейте, четох доста, но не мога да разбера какви документи се попълват пак за майчинството след 1годинка на детето? Другия месец сина ми навършва една година, от работа ми казаха, че трябва дс попълня някаква декларация? Другото ми питане е относно майчинство или болничен е варианта, ако забременея отново, по време на 2годишното майчинство?

# 479
Дали има някакво забавяне на плащанията на болнични? Имам два болнични листа за периодите 19-24.05 (за преносване) и 25.05-05.07 (от болницата). Подадени са от работодател към НОИ на 10.06, но от доста време статусът им е "в момента се обработва", а вече минаха 15 работни дни, в които пише, че се случват преводите.

Общи условия

Активация на акаунт