Майчинството счетоводно-85

• 34 617
  • 753
  •   2
Отговори
# 555
Здравейте термина ми е на 05.10.2020  може ли някоя мама да ми каже за първо дете какви пари ще взимам майчинство през първата година.🙃
Майчинството зависи от това на какви пари си осигурявана през последните 2 години.

Осигурявана съм все на минималната заплата но имам и прекъсване не са 2 плътни години
В такъв случай ще получиш минималното обезщетение,ако имаш 1 година общ осигурителен стаж-610лева.

# 556
Момичета,чета във форума,чета във страницата на НОИ за болничните.
От 11седм съм с болнични.В сайта на НОИ пише,че за една календарна година може да се ползват 180дни,в които не влизат 45дни преди раждане.
Днес старшата сестра ми съобщи,че няма да ми стигнат дните понеже минават 135 преди 45 дневния.Другите пациентки си вземали отпуска,неплатен и т.н.
Е щом в сайта на НОИ пише 180... Защо се получават такива ситуации? На някой случвало ли му се е?

# 557
Момичета,чета във форума,чета във страницата на НОИ за болничните.
От 11седм съм с болнични.В сайта на НОИ пише,че за една календарна година може да се ползват 180дни,в които не влизат 45дни преди раждане.
Днес старшата сестра ми съобщи,че няма да ми стигнат дните понеже минават 135 преди 45 дневния.Другите пациентки си вземали отпуска,неплатен и т.н.
Е щом в сайта на НОИ пише 180... Защо се получават такива ситуации? На някой случвало ли му се е?
Старшата сестра е в голяма грешка.Имаш право на 180 дни непрекъснат болничен.В него не влизат тези 45 дни.

# 558
Съгласна съм.Какво мога да направя аз ?

# 559
Съгласна съм.Какво мога да направя аз ?
А тази старша сестра изобщо каква роля играе?Болничните се издават от комисия (ЛКК).Продължават да ви дават до 180 дни!

# 560
Старшата издава болничен лист,аз с болничния минавам по кабинети.Има регистратура на болничния лист,дамата също каза,че е 135дни. Или не знаят или аз греша.Исках да попитам дали скоро някой е ползвал 180дни.Да не би да има промяна?

# 561
Старшата издава болничен лист,аз с болничния минавам по кабинети.Има регистратура на болничния лист,дамата също каза,че е 135дни. Или не знаят или аз греша.Исках да попитам дали скоро някой е ползвал 180дни.Да не би да има промяна?
Изобщо не са запознати.Имаш право на 180 дни непрекъснат болничен.Това е болничен за общо заболяване.След това ти се издава 45-дневния,който вече се води болничен за бременност и раждане.Като родиш ти се издава нов болничен от болницата.След него още един от педиатъра на детето.Периода за тези 3 болнични листа е 135 дни.Те са за бременност,раждане и отглеждане на дете и нямат нищо общо с тези 180 дни.Родих октомври месец и ползвах 170 дни болничен преди 45-дневния.

# 562
Актуално! Вчера си издадох последния болничен до 45 дневния, който ми е около 164 дни, защото при мен ги броя и си каза, че не трябва да надвишават 180! Опитай пак и ги питай или отиди другаде, имаш право! Simple Smile

# 563
Здравейте, с мъжът ми правиме планове за бебе, обаче аз нямам трудов стаж. Въпросът ми е ако ме наемат във фирма 12те месеца стаж които трябва да имам трябва да са докато се роди бебето или 45 дни преди раждането и каква сума ще взимам, ще се осигурявам на минимална заплата.

# 564
Защо различните болнични ми се изплащат на различна сума? От какво зависи?

# 565
  • Plovdiv, Bulgaria
От работните дни в месеца. Сумата все е 610лв.

# 566
От работните дни в месеца. Сумата все е 610лв.
Благодаря!

# 567
Здравейте, момичета. Въпросът ми не е свързан с майчинството, но не се сещам за по-големи експерти от вас, които да ми помогнат.
Бях съкратена и се записах на борсата. Вече намерих новата се работа, но изникна неочакван казус. Трудовата ми книжка е изписана.
Въпросът ми е, кой трябва да издаде продължението? НОИ ли, когато трябва да впише дните с обещетение като трудов стаж или как?

# 568
Здравейте, извинявам се ако въпроса ми не е за тази тема, но не намерих сходна. Интересува ме може ли да се направи запор на майчинство. Имам подписан договор към А1 за интернет от преди 2 години и половина, но никога не е плащан въпросния интернет, отдавна е спрян съответно. ЛПреди 2 дни ми е пратено писмо, че им дължа пари. Не съм дадена на ЧСИ, не знам дали могат да ме дадат. Но вслучай че стане знам че нямат право да запорират майчинство, но дали е така?

# 569
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, момичета. Въпросът ми не е свързан с майчинството, но не се сещам за по-големи експерти от вас, които да ми помогнат.
Бях съкратена и се записах на борсата. Вече намерих новата се работа, но изникна неочакван казус. Трудовата ми книжка е изписана.
Въпросът ми е, кой трябва да издаде продължението? НОИ ли, когато трябва да впише дните с обещетение като трудов стаж или как?
Купуваш си книжка и я носиш в НОИ за вписване на стажа.Тя така или иначе ще е "продължение"

Здравейте, извинявам се ако въпроса ми не е за тази тема, но не намерих сходна. Интересува ме може ли да се направи запор на майчинство. Имам подписан договор към А1 за интернет от преди 2 години и половина, но никога не е плащан въпросния интернет, отдавна е спрян съответно. ЛПреди 2 дни ми е пратено писмо, че им дължа пари. Не съм дадена на ЧСИ, не знам дали могат да ме дадат. Но вслучай че стане знам че нямат право да запорират майчинство, но дали е така?
Нямат право да запорират обезщетения съгл. чл.114а от КСО

Общи условия

Активация на акаунт