Ти какво сготви? Снимай, покажи! 133-та тема

• 104 954
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Скрит текст:
Палачинки в неделя, но и ден за спане до късно и станаха за обяд. Класическата рецепта с мляко и яйца, но замених бялото брашно с такова от овесени ядки.

Любимата ми за сезона пица от тиквички   Simple Smile

Как точно правите пицата от тиквички и как е вкуса на палачинките с такова брашно?
Пицата много лесно, само настъргвам, посолявам и чакам да си пуснат водата, но и задължително изстисквам пак, слагам яйце, подправки и 2-3 лъжици царевично брашно(но може всякакво, даже със смлени овесени ядки съм правила, нещо да сгъсти още), после пека до хубаво изпичане може и 40 мин, може и повече зависи от дебелината на тестото хаха след това вадя и мажа с песто/доматен сос и слагам каквото има, пъхам за още 5 минути във фурната, пицата и студена е много вкусна и засища.

Палачинките за пръв път пробвам с такова брашно уж за по здравословно,  но на мен лично с класическо бяло брашно на вкус повече ми харесват, овесеното се оказа малко по-тежко и трябваше да добавям мляко няколко пъти, защото не искаше да ми се разстила палачинката по тигана,  в случая когато е по тънка е по-хубава. Но овесеното брашно е по подходящо за американски палачинки, точно защото е по-тежко, стават малки и не се  разтичат по целия тиган.

# 376
  • Bарна, морето, сините вълни

Скара от ММ - кебапчета, свински пържоли, пилешко филе, пилешки крила, свински и пилешки шишчета с гъби, пипер и лук

От мен паниран патладжан с пармезан на фурна и чеснов сос с домашна майонеза и цедено мляко. Най-важното дегустаторче го одобри, още горещ бързаше, да не го изядем ние. Grinning

Скрит текст:

Ето ги и патладжанчетата от село

# 377
# 378
  • Русе
Картофени кюфтета

Ябълки в маслено тесто с ванилов и ментов сос

# 379
Кюфтенца по чирпански

# 380
  • Sofia
Щрудел с тиквички и грис

# 381
  • София
i_peych
 И двете изглеждат много вкусно, ммм! Може ли рецепти?

# 382
  • Bарна, морето, сините вълни

Лимецови мъфини със смокини

# 383
# 384
Моят любим летен зеленчук, този път на спагети от тиквички !  Станаха перфектни за навиване в лъжицата, с песто и премазан.

А в тази порция смесих със съвсем малко от истински спагети хаха нямаше никаква разлика в навиването

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 14:12 от Anne

# 385
Нещо като миш-маш

Бисквитено-бишкотена торта

# 386
  • Denmark
Моят любим летен зеленчук, този път на спагети от тиквички !  Станаха перфектни за навиване в лъжицата, с песто и премазан.

А в тази порция смесих със съвсем малко от истински спагети хаха нямаше никаква разлика в навиването

Съвсем сурови ли ги хапвате? 🙄

# 387
Хаха Не не, макар и леко хрупкави за свежест, минават през тигана

# 388
Кутия с обяд

Соленки

Скрит текст:

Картофени крокети/ кюфтета и пр.

Скрит текст:

Баница

Хлебчета

Скрит текст: