Октомврийче скоро ще пълзи, готово за бели. - Тема 7

• 18 589
  • 787
  •   1
Отговори
# 120
Моят преди много си ядеше езика, а иначе си примлясква доста често. Не мисля, че е притеснително.
Днес в Пловдив беше много топло и ние с малкия се пуснахме на разходка. Естествено не успях да го облеча правилно и се изпоти доста... Още не мога да свикна с това време.

# 121
И при нас беше многоо толко и бяхме навън и май си и прегря милия. Вечерта пак излязохме навън поспа 30мин прибрахме се и почва едно мрънкане на макс червени бузи и гореща глава. Температура 38.3 направо изпаднах в ужас досега не е вдигал температура и не знам дали от жегата, дали е зъби че днес не иска да яде нито пюрето наобяд нито каша нито плод. При вида на лъжицата затваря устата. Чудя се дали и орез деня е имал температура ама от тая жега да не съм разбрала. Много тъпо се чувствам че не забелязах по рано даже първия път и грешно я измерих😔. Даднох оанадол и я свали вече не е горещ ама аз не мога да се успокоя

# 122
  • Пловдив
Здравейте,
Вчера ми дойде гостенката от червен бряг. Не съм в драма, нещата засега са както преди (без кой знае какви симптоми), дано останат така.
За кърменето да питам с цикъл - млякото спира ли..гърдите са ми доста меки ама си пръскат като пробвам, но дали е намаляло и аз не знам!
Новичка и нашата си дъвче венците и долната устна прехапва..зъби са, няма какво друго. Яко чешат и се спуска на всичко.
За количка- Косато имам Wow. Мнг мнг доволна. Гледах летните им модели. Обаче не искам тип чадър. Искам да се сгъва като палачинка , да е с цяла дръжка, 4 колела, от които предните две да са единични и да е 6-8 кг. На тези критерии горе долу ( с някои мои забележки) отговарят  babyzen  Yoyo и Quinny Zapp flex (plus). И двете са сумати пари за лятна количка обаче и не ги намирам втора ръка достатъчно евтини и запазени.
За бебефони - взела съм камера уай фай. Беше 19 евро на някаква промоция. Сега е 26 евро. Защо вашите са по-скъпи? От марката или просто в Бг като цяло държат цена?! Да си призная не съм я разопаковала още.
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B07SBZ2L5X/ref=ya_aw_od_pi?ie=UTF8&psc=1

Сега мисля за кошара. Ние бяхме с мини кошара 53 на 83 и се чудя 120 на 60 или 140 на 70 да взема...не ми се иска да запуша спалнята с мебели. Някой има ли 120/60 и как е?

# 123
Ние днес бяхме на селото на приятелка. Облякох я с блузка с къс ръкав и къси панталонки, без чорапи, пак беше потна цялата....

Да ви питам, давате ли още вит. Д?

Ние сега сме с детското легло на мъжа ми - 140/70 и то ще остане в къщата на село, а в новия апартамент сме взели 120/60, надявам се да не й е малко, защото реално ще почнем да го ползваме чак след месец-два.

# 124
Момичета, благодаря ви за отговорите!
Аз давам вит.Д, но аз съм ви споделяла, че като се събуди малкият, под главичката му често има мокро петно и се притеснявам от рахит. Затова засега ще продължа с вит.Д.

# 125
Препоръчвам ви да не спирате Вит Д, през първата година се дава всеки ден по 1 капка, след това се дава само зимата.
Нашият лекар специално ми направи забележка преди два дни да не спирам, защото все още му водят бебета с рахит.
Ортопедът каза същото.

Аз на моят редовно му меря темп, при най малкото съмнение и веднага тичам.

От тези бебета които дадоха кръв, трудно ли им взеха от пръста, много ли стискат пръстчетата им докато съберат количеството което им трябва?

Аз ще взема днес да отида да видя колички летни някъде на живо.

Josefin кърмата при цикъл леко изменя вкуса си няколко дни преди да ти дойде, също така леко намаля/ това не е задължителен критерии при всички жени/, така че няма страшно, може малко да ти се мръщи заради вкуса, но в момента в който тръгне мензис връща вкуса си. Виж блога на Хедра там мисля че го пишеше това.

Аз взех шише със сламка и след три дни опити, вчера започна да пие и понеже му е кеф самото смучене, но не иска да пие водата, я смуква и изплюва върху него си. Grinning

# 126
Аз искам да го кръстим на 15.08 ,но не знам с тази пандемия как ще стане.
Нашата кошара е 120/60 и съм доволна.  Само май ско6трябва да му свалим нивото,че взе да се набира на решетката. За къщата/за лятото ще се местим там/ му взех от тези преносимите кошари, и в майкини е с такава.

# 127
Добро утро и ние взехме кошара 120 на 60 с регулираща предна решетка, много е удобна.
Вчера я водихме да ѝ вземат кръв, самото боцкане е за 1 секунда точно, малко кръв се взима, както при възрастните се стиска пръстчето и се пълни контейнерче. Не мисля че я болеше по-скоро се дразнеше, че ѝ държат ръката и я стискат.
Педиатърката ни посъветва да даваме по 1 капка витамин д сега и зимата по 2 до годинката най-малко.
Лятото ще изкараме с летния кош на количката, има голям багажник и ми е удобно, че ѝ нося все много неща като излизаме. И аз не знам вече как да я обличам, ту е топло, ту вятър има 😩

# 128
Да, и аз така знам, че трябва до годинката вит. Д, но все пак се зачудих.

Иначе днес я захраних с американски палачинки 😀😀😀 натика всичко в устата и започна да дъвче. Вчера и череши яде, много добре се справя сама, не знам само кога ще й дам сама да си яде кашата 😀😀😀

А за количката, ние ще сме си със седалката за след 6 месеца, аз заради нея харесах самата количка и се надявам дълго време да си я ползвам 😊

# 129
Ние вече сме с блузки къс ръкав и къси панталонки и боси крачета...даже и тен сме хванали все протестира като го обличам и е голям зор ...две вечери ми отказва вечерята ..давам му каша ..другото зъбче ще избие но и иска сам да яде ..давам му корички хляб и варено картофче ...явно така иска да хапва но нямам идея какво друго да дам поне да знам че е хапнал и не ляга гладен ...

# 130
Мами, има ли друга като мен , която през 2 часа става вечер? Sad кърмя го бебчо, върти се, не си намира място . Общо взето повече от 2 часа сън като продължителност няма .. голяма мъка, така сме от около месец и половина

# 131
Повечето тук сме така ...от месец и половина спя по 3часа ...на моменти ми избиват бушоните ..но нищо не мога да направя ...търпя ...

# 132
И аз почти не спя.... Не си сама!!! Знам, че тази новина не помага, но поне те разбираме...

Нашият малчо вече е като торпедо като лази, но като ви чета, че им давате сами да ядат... това при нас е невъзможно! Аз дори не мога да оставя чинийката на таблата пред него на столчето за хранене, защото той веднага бърка с ръцете в нея. Става мазало! С лъжица хич не го виждам на този етап!

# 133
И аз не мога да оставя купичката и без това след всяко хранене чистя след него,но и отказва да го храня ..буквално реве и се тръшка ..като му оставя парченца пред него и е мн щастлив да си ги взима и да си ги слага в устата ..

# 134
Тези, които слагате на гърне, колко често го правите. Аз го слагам след сън, след хранене и ако видя, че му се ходи. Сега го сложих да пишка и го оставих по гащи да спи да видим дали ще се напишка. Вечер пишка много преди да заспи и се случва сутринта да му е сух памперса и като го сложа на гърне пишка. За цикъла - на мен ми дойде нещо като цикъл(зацапване) и няколко дни преди да ми дойде мъника отказа да суче докато е буден, само докато спи сучеше. Тъй като имах ръчна помпа много бавно с нея изцеждах и му купих изкуствено, докато ми дойде електрическата, но само като го опита и плюе. След като ми дойде пак започна да си суче. Вашите хапват ли риба, моя не я харесва много? Мислите ли да им взимате някакви обувки за лятото?

Общи условия

Активация на акаунт