Октомврийче скоро ще пълзи, готово за бели. - Тема 7

• 19 289
  • 787
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, и при моето момиче вече може би 3 седмици нощния сън е неспокоен. Рита силно и се буди често, понякога заспива сама, понякога я приспиваме бързо, а друг път доооста време. Тази нощ се събуди да яде в 1 в 1:30 беше заспала, а в 04:30 се събуди и я приспивахме до 05 и нещо уж заспи и оставим ли я в леглото ѝ щрак и е будна и така до 07 когато чак заспа. Дано този ужасно дълъг период мине иначе денем спи по 3 пъти.

# 496
И при нас зора е от 3 седмици. През деня започна да спи по 2 пъти, понякога по три.
Снощи се събуди в 5 и до 6 си говори нещо и се въртя, мята, не може да заспи, беше му странно защо е тъмно и не спи, накрая се предаде и после спа до 9.
Дано скоро се свърши с тая регрвсия на съня, отделно и зъби го мъчат.
Но пък от снощи пълзи вече, бавно за момента, обаче се придяижва напред.

# 497
На малкия 100 % му никнат зъбки. Напоследък се случва понякога да вдигне температера вечер 37,3 градуса  , даже 37,4 градуса, която бързо сам сваля.
Чета много противоречива информация обаче- някои казват, че никненето на зъбките НЕ може да са причина за повишена температура. Нашата педиатърка смята, че може.
А вашите педиатри какво ви казват? Вие такъв проблем имали ли сте? Притеснявам се да не би детето да има някакъв друг проблем, за който да говори тази температура, а аз да не знам. Преглеждан е скоро от педиатърката ни, добре е, изследванията му са добре. Единствено все още не сме били на нефролог. След седмица чак ни е часът.
Моля ви, момичета, включете си с вашите впечатления и с мнението на вашите педиатри, защото вече съм доста притеснена да не пропускам нещо....

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 00:11 от Novichka1

# 498
На малкия 100 % му никнат зъбки. Напоследък се случва понякога да вдигне температера вечер 37,3 градуса  , даже 37,4 градуса, която бързо сам сваля.
Чета много противоречива информация обаче- някои казват, че никненето на зъбките НЕ може да са причина за повишена температура. Нашата педиатърка смята, че може.
А вашите педиатри какво ви казват? Вие такъв проблем имали ли сте? Притеснявам се да не би детето да има някакъв друг проблем, за който да говори тази темпиратура, а аз да не знам. Преглеждан е скоро от педиатърката ни, добре е, изследванията му са добре. Единствено все още не сме били на нефролог. След седмица чак ни е часът.
Моля ви, момичета, включете си с вашите впечатления и с мнението на вашите педиатри, защото вече съм доста притеснена да не пропускам нещо....
Според мен температурата си е точно от зъбките, на доста деца се случва да вдигат температура. Щом не виждаш да има проблем, не се притеснявай излишно. Мисля, че би разпознала ако е болно детето или има някакво друго неразположение, най - малко след като сте били на преглед щяха да забележат.

# 499
Точно вчера говорих с една майка на септемврийче, че е вдигнало 39 градуса от зъби, според тяхната педиатърка си е от зъбите тази температура.

# 500
Тази сутрин, явно вече, за да ме довърши съвсем от притеснение, пък се събуди с малко подуто око- клепача и малко под окото- като това е окото на страната, на която е спал. От какво пък може да му се подуе окото, просто вече не знам! Със сигурност не е ударено, сол никаква не яде. Вече много се притесних! Дано да няма детенцето някакъв проблем с бъбреци или нещо такова...
Вашите някога да са се събуждали така? С едно леко подуто око на клепача и под окото???

# 501
Здравейте, малката спи само по гръб с ръце нагоре, не се върти, нищо. Може да е натиснал мястото Новичка с ръчичка например.
Иначе малката има едно зъбче вече, но мина леко, беше ѝ топла главичката за около час, но не е имала температура. Имам приятелки чийто деца бяха често с температура от зъбките, сополи дори проблем с ушите.
Педиатрите дават противоречива информация за едни е нормална темпетарутарата, а за други няма връзка. Ако извън зъбите и температурата детето е нормално игриво и хапва не мисля, че има проблем.
Малката например като ѝ проби точно зъбчето почна да плаче и да се навежда от седнало положение до краката си и дивана и да се удря в тях, после се изправя и се смее, после се удря с ръце много беше странна това беше за около 1 час и заспа. Като се събуди следобяда вече имаше зъбче и това беше.

# 502
  • София
Здравейте, момичета, съжалявам, че нахлувам така в темата. Чета ви  от началото, но не пиша, защото имах тежка бременност и се притеснявах. Слава богу имаме жив и здрав син, роден на 31 октомври.

Влизам, за да пиша на Novichka за температурата. Нашия имаше температура покрай никненето на зъби, която продължи около 3 седмици. Вдигаше до 37,4 горе долу по едно и също  време няколко пъти през деня и я сваляш е за 10 мин. Бях откачила, рзхождах се с термометър. Не исках да ходим при докторката, защото беше периода в карантина. В крайна сметка отидохме. Тогава трябваше да пуснем и кръвните изследвания за 6 месец. Педиатър ката му пусна допълнително ЦРП и СУЕ. Не показаха инфекция. Изписа му хомеопатия за 4-5 дни, но не се повлия и отидохме пак. Тогава му погледна ушите и се оказа, че едното е възпалено. След курса терапия отидохме на контрола беше наред, но продължаваше да вдига температура всяка вечер преди баня до 37,2. Преди банята много се превъзбуждаше явно беше преуморен, затова я преместих 15-20 мин. по-рано и всичко се оправи.
Та да обобщя при нас мисля беше станал проблемът от зъбите в ушето, и отделно е искал да ляга по-рано.
Ако температурата е от дълго време едва ли са само зъбите. Педиатър ката казва, че им намалява имунитета покрай зъбите и могат да хванат някое вирусче. Ако се притесняваш заведи детето да го видят пак. За очичките не мога да кажа нищо.
Извинявам се за дългия пост.

# 503
Тази сутрин, явно вече, за да ме довърши съвсем от притеснение, пък се събуди с малко подуто око- клепача и малко под окото- като това е окото на страната, на която е спал. От какво пък може да му се подуе окото, просто вече не знам! Със сигурност не е ударено, сол никаква не яде. Вече много се притесних! Дано да няма детенцето някакъв проблем с бъбреци или нещо такова...
Вашите някога да са се събуждали така? С едно леко подуто око на клепача и под окото???
И според мен може нещо да се е натиснал клепача през нощта. Моята беба по цяла нощ се върти и редовно си изпуска бибата и спи отгоре й, да не е станало нещо такова 🙄

Иначе при нас сънят е ок, ако през деня е спала нормално и вечерта си има спокойно будуване преди сън. Случва се понякога да се пробужда, но това е, ако има газове, иначе си спинка.

Довечера сме на юбилей и няма как да не я заведем, дано не ми излезе през носа през нощта после..

Иначе от 1 седмица си ходи по голяма нужда само в гърнето. Налага се да й давам сутрешното мляко на гърнето за тази цел де, ама си седи и вече знае, че там се случват важните работи 😄😄

# 504
Един идиотски въпрос Confused
Как се чистят гърнетата след голяма нужда, хвърляш в тоалетната и после на мивката ли миеш или има някаква хитрост ??

# 505
Само ние ли още сме беззъби или има и други като нас?!

# 506
Един идиотски въпрос Confused
Как се чистят гърнетата след голяма нужда, хвърляш в тоалетната и после на мивката ли миеш или има някаква хитрост ??
Ами аз така го чистя, хитрости май няма 😃 С вряла вода на мивката след като малкия си свърши работата и всяка вечер дезинфекцирам с препарат.

Novichka1, преди как му е била температурата на бебока, в какви граници се движеше? Моят например винаги е топъл и му е около 36,9-37,0. Понякога като се развълнува или много играем си я вдига на общо основание до 37,2-37,3. Бяхме на педи и му пуснахме разни изследвания и всичко беше в норма, на УНГ ходихме и там беше ок и според педи просто такава му е нервната система.
Иначе когато избиваше първото зъбче вдигна до 38,0 и му дадох панадол. Свали я супер бързо и не вдигна повече, но и аз бая се бях притеснила. Не знам дали е точно от самите зъби. Според мен много лапат разни неща и се сблъскват с микроби и имунната система работи като вдига температура.
Иначе за оченцето не знам от какво може да е. Сложи му тампонче с хладка водичка, за да се успокои. На синковеца се спука капиляр в самото око ей така от нищото един ден и пак се бях филмирала, но мина за 2 дни. Ако беше от бъбреците биха се подули и двете очи и щеше да е задържал бая вода ( пишка по-малко, тежи повече).

# 507
  • Пловдив
Само ние ли още сме беззъби или има и други като нас?!

Има ката вас хаха. И аз щях да питам.
Също акаме по 4 пъти на ден. Явно скоро няма да минем 7 те кила! Има ли слабички още...?!

Новичка, моята голяма кака е имала подут клепач няколко пъти - от ухапване вечер от комарче или паяче. Първия ден не си личи. После се вижда точица като спадне отока. Утре виж дали има нещо такова. При нас тоолкова зле отичаше, че единия път окото беше затворено дни наред. Друг път е имало лека подутина...та така. Дано ти мине притеснението.
Нашата педиатърка е такъв ларж. До 39 градуса е ок за нея и без лекарство. От зъби е ок темп. Пъпки по тялото са ок и дори нямало проблем да си яде и нови неща...опасна е тая лекарка. Не съм съгласна баш с всичко ама тя е супер спокойна.

Едит: Слагам снимки да видите как ставахме като прокажени от комар!! Бягаха хората от мен, идваха да се заразявали с варицела и прочие неща по площадките. Минаваха й за 2 месеца.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 13:01 от Josefin

# 508
И ние нямаме още зъбки🤣

# 509
Благодаря ви много, момичета!!!
Ще го следя, пък ще видим...

Общи условия

Активация на акаунт