Октомврийче скоро ще пълзи, готово за бели. - Тема 7

• 19 298
  • 787
  •   1
Отговори
# 480
По повод обувките се сетих да ви кажа нещо важно, което каза ортопеда Д-р Фурлакис.
Ако бебето стъпва на цяло стъпало да се вземат обувки с мека подметка, ако бебето стъпва на пръсти да се вземат буйки като на Колев и Колев.

Аз го наблюдавам Дарио той засега стъпва с цяло, но ще изчакам за обувки. В момента ходи по чорапи и стават доста мръсни отдолу.

# 481
Привет и от мен Simple Smile
Да ви разкажа драмата ни през последните два дни.. Реших да ѝ дам едно пюренце "Праскова, ябълка и ориз" на ХИП, пише, че прасковата е 15% и го давах два дни за следобедна закуска. Първо вторник и сряда вечерта имаше температура, но го отдадох на зъбите. От това пюре получи нещо като разтройство, а днес вече е цялата обрината, чак я водих на преглед, защото не сме си вкъщи, а на гости при баща ми и се уплаших. Всичко мина ОК, казаха, че друго ѝ няма и да давам по-запичащи храни. Днес давах морков с пилешко за обяд и следобед ябълка и банан и се оправиха нещата.
До тук добре Grinning
За днес имахме запазен час за пробиване на уши, лекарят бързаше и беше леко груб като държание, не при извършването на манипулацията. Накара ме да я стискам за ръцете и да ѝ държа здраво главата и тя много се разплака и не ми позволи да я успокоя след първото пробиване, ами бързо да давам и другото ухо. Малката така се захласна .... почти 2 часа не можах да я успокоя след това, супер много се уплаши DisappointedAstonished Че и на всичкото отгоре едната обеца я сложи по-нагоре от другата, но аз забелязах чак в последствие. Сега едната я махнах и като зарастне, ще я пробиваме пак. Направо кошмар....... Не е плакала от болката, защото като се успокои и ѝ пипах ушенцата не ѝ правеше впечатление.. плака от страх, миличкото ми Sad Sad Sad

# 482
А защо реши да и го причиниш този стрес? Цял живот има пред себе си да си пробива каквото и падне.

# 483
А защо реши да и го причиниш този стрес? Цял живот има пред себе си да си пробива каквото и падне.
Ами не съм предполагала, че ще се уплаши така. Както описах за мен поведението на лекаря я стресна...
А лично аз си пробих ушите чак в 8ми клас и винаги бях тъжна, че нямам обеци като другите момичета, та затова реших да ѝ ги пробия докато е мъничка и да не го помни.

# 484
Не е лошо, че си решила толкова рано- даже по принцип по-рано по-добре се приема. Лошото е, че си случила на кофти лекар.... ама това няма как да знаеш предварително. С дъщеря ми също беше драма... някакво възпаление си получи, ужас просто! Едва се оправихме. Пръскай я усилено с антибиотичен спрей сега (предполагам, че са ти предписали), за да не стане инфекция!
А температурата от алергията ли се е получила? Не знаех, че при алергична реакция може да се вдигне и температура?
Ами не съм предполагала, че ще се уплаши така. Както описах за мен поведението на лекаря я стресна...
А лично аз си пробих ушите чак в 8ми клас и винаги бях тъжна, че нямам обеци като другите момичета, та затова реших да ѝ ги пробия докато е мъничка и да не го помни.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 00:07 от Novichka1

# 485
Не е лошо, че си решила толкова рано- даже по принцип по-рано по-добре се приема. Лошото е, че си случила на кофти лекар.... ама това няма как да знаеш предварително. С дъщерия ми също беше драма... някакво възпаление си получи, ужас просто! Едва се оправихме. Пръскай я усилено с антибиотичен спрей сега (предполагам, че са ти предписали), за да не стане инфекция!
А температурата от алергията ли се е получила? Не знаех, че при алергична реакция може да се вдигне и температура?
Не, не, температурата беше вторник и сряда, пюрето сряда и четв давах, а реакцията като обрив чак днес..

Да, казаха ми с какво да промивам. Взех стерилни марли, спирт, спрей за изсушаване на а-дерма и гентамицин - в аптеката ми препоръчаха с него, а не със спрей. Вечерта почистих и двете ушенца, явно малко и щипеше от спирта, иначе не е дала признак на друг дискомфорт. Дори не разбра като махнах обецата, на ушенцето, което пробиха криво.

# 486
Мами, вие качвате ли снимки на бебоците онлайн (ФБ, инвтаграм и т.н)? Аз не го правя и съм доста против това. Логиката ми е, че това си е неговия живот и аз нямам право да го споделям без неговото позволение, а и смятам, че подобна информация след години може да се използва за кражба на самоличността или за тормоз в училище или за още куп гадости. На това мнение съм още от преди да родя и съм предупредила всички роднини да не качват нищо онлайн и никой не го прави... освен родителите на ММ. Тъкмо си влизам във фейса и гледам баща му на ММ си сложил малкия на профилна снимка и направо побеснях. Скастрих ММ да йм напомни отново, защото и преди имахме такъв разговор и направо не знам. Сега ми е тъпо, че така бурно реагирах, но все пак има граници които смятам, че е редно да се уважават.

# 487
И Дарио получи обрив и според кожната е от консервантите в пюретата, въпреки че на етикетите не пише да има, според нея има и препоръката беше да се дава предни плодове.

Аз снимки във фб не качвам, слагала съм тук няколко. Но аз лато цяло фейсбук не качвам никаква информация. Други мрежи не изпозлвам.

# 488
Здравейте, малката вече има първо дъбче, затова не е спала. Иначе не беше драма и като проби се успокой.
Аз четох статия за пробиването на ушите чисто от медицинска гледна точка не препоръчват да е под 2 годишна вързаст, но не можах да я намеря сега къде я видях. Иначе много харесвам обици, но ще изчакам.
А относно дали помнят като са малки- помнят да, не мислете, че като са по-малки и нищо не разбират направитв всичко попиват, така наречения попиващ ум, при децата до 2/3 годишна възраст.
Снимки не качвам никъде на бебето, пращам на месинджър на приятели и това е. Не мисля, че социалните мрежи са място за бебета и деца като цяло.
Хубав и спокоен ден.

# 489
Здравейте и от нас!

Относно пробиването на уши- моите са пробити на 9 месеца, но тъй като ухото расте, с времето дупките ми се качиха много нагоре. В 8 клас си пробих дупки под старите, а старите не ги използвам и може би са зарастнали.

Относно снимките- аз също никъде не качвам, пращам на хората лично.

Хубав ден!

# 490
Аз нямам против да качвам снимки. Във фейсбук съм качила една и няколко пъти на стори в инстаграм качвах, но внимавам какви. То аз и мои снимки не качвам, нито се тагвам. Нещо не изпитвам нужда. Сигурно бих се подразнила да видя детето си на профила на някой друг, било то и баба/дядо. Не си представям как нашите роднини биха си позволили да правят така без да питат. Малко е грубо, но най-вероятно е необмислено и ненарочно.

# 491
Аз ползвам Фейсбук, снимки качвам рядко, внимавам обаче какви. Аз във Фейсбук имам малко приятели, не съм от онези със стотици познати... Аз съм щастлива и имам нужда да споделя радостни за мен моменти. Според мен е нормално. Още повече, че е съвсем нормално, че не мога да водя интензивен социален живот ежедневно, както преди, предвид ежедневието ми днес.... Фейсбук частично компенсира това- в крак сме с това какво се случва с всеки от нас.
Приятелите ми споделят с мен и аз с тях. Ако не споделях лична информация, вероятно бих си изтрила Фейсбук, бих избрала да ползвам нещо друго. Също приятели, които не споделят нищо, нямам, а ако забележа, че някой е само воайор, го трия.
На профилна снимка обаче НИКОГА не бих си качила бебето, защото, както казах, аз споделям САМО с реални свои приятели, не искам всеки да ми гледа бебето.
В пълно право си да се сърдиш, че дядото е качил снимка на профила си с бебето- особено, след като е предупреден. Не е редно!

# 492
  • Белгия
Аз нямам нищо против качването на снимки. Много ясно, че качвам само тези, които са хубави, а компроментиращите ги пазя да го излагам пред бъдещите гаджета Smiling Imp

Във Фейсбук ми е малък семеен и приятелски кръг и там качвам повече ежедневни снимки. В Инстаграм наскоро си изтрих всички стари постове и ще го почвам наново. Зарибявам се с фотография и ми харесва как се получава с мааааааалко по-"професионално" изглеждащи снимки.

Тук времето днес е изключително зле - силен вятър и дъжд. Имах намерение да пикникуваме в току-що завършения ни двор, ама кога ще е... Disappointed Relieved

# 493
Осмачета,имате ли регресия на съня?от три дни спим само веднъж на ден по час и половина ..нощния ни сън също е много неспокоен постоянно се върти на четири крака и плаче защото се е събудил ..приспивам го по сто пъти през ноща ..

# 494
Има има вече близо три седмици🤣

Общи условия

Активация на акаунт