Октомврийче скоро ще пълзи, готово за бели. - Тема 7

• 19 260
  • 787
  •   1
Отговори
# 540
Момичета какво давате сутрин за закускаа. Попарата не я иска много е безвкусна,пробвах царевичен грис с масло и сирене същата работа.Днес дадох 🥑 🍌 и 🍒 и бисквитка и изяде всичко.Не ми се иска да свиква да е сладка и тая закуска ама ми е много сложна нещо и не знам какво да давам.

# 541
И при нас горните се белеят ама вече 2 седмици не е пробило зъбче... Иначе днес малкия юнак може да се похвали с първата синина на челото Grinning Както си лазеше и реши, че трябва да мине през рафта на библиотеката и бам! , а после си изтърва една една играчка на главата и тя падна на същото място и такаааа...
Аз още не съм въвела млечни и глутен. Сутрин хапва плодово пюре с каша, на обяд зеленчуци с месо и за СЗ пак плодово пюре чисто.

# 542
Аз все още не съм заместила закуската. На обяд си хапва месно пюре или само зеленчуково със жълтък, за СЗ давам каша не всеки ден понякога само плодово пюре си хапва, мляко или чиста кашичка (тя е бананова). Все още си яде по 150мл вода с 5 лъжички АМ. Зъби все още нямаме кога ще излезнат не се знае иначе всичко навира в устата. Да се похваля днес цял ден заспива сам не иска да го приспивам (ПУ Пу да не му е уроки).

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 14:44 от calibra1829

# 543
Мале като чета колко много ядете, ние не знам кога ще успеем....все още пие мляко по 90мл с 3 лъжици АМ, повече от това количество повръща, за това пък през 2 часа е гладен....
Сутрин и следобед давам нещо плодово, а на обед зеленчук и месо, но винаги дохранвам, цяло бурканче не може да изяде, а млякото си го пие след това т.е. пюрето не му достига, но и не иска да го яде цялото.

Каша и попара педиатърката ми каза да не давам, защото е 9400гр.на 74см, за един месец е качил 700грама, явно от тях се дебелее (някой по-горе се чудеше как да качи килца...та ето).

# 544
  • Пловдив
Хаха. Ох 9400!!  Ние ще ги стигнем на годината сигурно. Ядем каши 3 месеца и сме...7 кила. Днес сме акали 2 пъти до обяд. Ще акаме пак и пак, знам си. Голямо изхождане е при нас, но като се сетя и аз бях така до голяма. Хапна нещо и веднага в тоалетната. Викаха ми , че имам право черво Simple Smile))

Иначе днес ми е хубав ден, като изключим , че пак голямото дете ми направи проблем. Играе с едни кончета Schleich , ако ги знаете. Има 101002 газилион бройки. Не й стигат, почна да се тръшка за още, а е на 9 години. И домъкна един кашон да им прави обор. Боядиса паркета докато го оцвети. И 10 дни й забранявам да взима пясък от площадките. Днес я оставих с баща й и гледам взела пясък и наляла кашона...с един фин пясък. Не мога да се разправям. Все аз лошата. То е ясно, че страда за внимание ама ...ние сме си все у нас и такова не бих казала, че липва. Обаче.....всеки ден нерви!!

# 545
Жозефин... не ти е лесно 😁

# 546
Хаха. Ох 9400!!  Ние ще ги стигнем на годината сигурно. Ядем каши 3 месеца и сме...7 кила. Днес сме акали 2 пъти до обяд. Ще акаме пак и пак, знам си. Голямо изхождане е при нас, но като се сетя и аз бях така до голяма. Хапна нещо и веднага в тоалетната. Викаха ми , че имам право черво Simple Smile))

Иначе днес ми е хубав ден, като изключим , че пак голямото дете ми направи проблем. Играе с едни кончета Schleich , ако ги знаете. Има 101002 газилион бройки. Не й стигат, почна да се тръшка за още, а е на 9 години. И домъкна един кашон да им прави обор. Боядиса паркета докато го оцвети. И 10 дни й забранявам да взима пясък от площадките. Днес я оставих с баща й и гледам взела пясък и наляла кашона...с един фин пясък. Не мога да се разправям. Все аз лошата. То е ясно, че страда за внимание ама ...ние сме си все у нас и такова не бих казала, че липва. Обаче.....всеки ден нерви!!
А какво ще го прави този пясък 😁😁 иначе ти съчувстван, стискай зъби, все ще мине този период.

# 547
Josefin а ти защо реши че страда за внимание твоето момиченце?

# 548
Хихих, ще прави обор на кончетата, еми от морето ще вземете хубав пясък....или и  купи от този за котешка тоалетна поне няма да е мръсен Stuck Out Tongue Winking Eye

# 549
Хора за нормално се смята бебетата на една година да са 10кг.
Някой хапват повече, други по малко и това е нормално.
Здрави са и не виждам защо искате да ги тъпчете.
Джозефин добре си е бебето с кг, ще напредне. Започни да и даваш повече неща да хапва.
Днес пуснах на Дарио кръвни, хемоглобина е 107, нормално за бебета, но е в долната граница.
Та идеята ми е ако някой все още не е започнал да дава месо, не е лошо да започне. Simple Smile

# 550
Ох, при нас хемоглобинът е 103, а не иска да яде и едва едва тъпча месо и жълтък.. но днес например дори една лъжица не опита от обяда си.

# 551
Нашият също около 7- килограмов бебчо хапва добре, ака си поне по 2 пъти дневно, хемоглобинът е 119, така че по килограмите не трябва да се вманиячаваме.

# 552
Жозефин, и ние имаме батко на 8 и изпълненията вярно са по две. Ама да са ни живи и здрави, и радостите са по две.

# 553
  • Пловдив
Хахах оф, да ....обор. И не само. Значи кашонченцето е от 46 инчов телевизор като размер!
В него има конюшна, и арена с пясък, където от на тоалетна хартия картоненото руло и с клечки за кафе е направила препятствия (оцветени както си трябва). В обора има всичко ..закачалки за седлата..храна с хранилки. Доста е изобретателна!
Сега рева от 21 и 30 до 22 и 30, защото й казах, че ще го хвърля след 3 дни. Много труд е вложила , но такива неща като внасяне на пясък след като 4 пъти забраних са си лъжа и подмолни...не трябва така да прави.
Страда за внимание на 100 процента. Защото почна да се държи по определен начин преди няколко месеца...

Относно бебето...аз се шегувам основно с килограмите, сравнение да има. Всяко си е различно. Не се вманиачавам, нито тъпча, доста е пухкава и жизнена всъщност. Яде месо - 2 вида, зеленчуци около 7 вида, плодове -4-5 вида, жълтък и каши - засега 2 вида плюс добавка АМ освен кърма. Всичко за 7плюс месечно в общи линии и за 2 заместени хранения! На 8 плюс ще дам глутен. Така че не мисля , че й давам малко неща. Да не говорим, че яде и доста ..200 грама на ядене винаги. Значи общо 400гр дневно. Хемоглобин не зная, тук няма кръвни изследвания на 6мес. Хляб, гювеч, баничка , кис мляко и сирене не й давам, но както по-рано писах аз съм стриктна с въвеждането на храните.

За авокадо и боровинки щях да ви питам от кой месец се препоръчват? И чех за някакъв детски кус кус , Плазмон, но тук няма, с глутен ли е?! Изобщо някаква различна закуска от каша за 7 -8месечно ако има, споделете.

# 554
  • Пловдив
Забравих нещо -  за кърмещите все още въпрос: в цикъл и преди него намаляват ли ви гърдите и кърмата рязко?!
И как да стане така, че да се откаже бебето от кърмене , а гърдата да не се запуши? Като пропуска кърмене, си се пълни....не ми се пият хапчета.

Общи условия

Активация на акаунт