Октомврийче скоро ще пълзи, готово за бели. - Тема 7

• 19 253
  • 787
  •   1
Отговори
# 555
На мен миналия месец ми дойде нещо като цикъл и тогава малкия отказа да пия в будно състояние само докато спеше. Не искаше АМ и се цедях няколко дни, после всичко се оправи. Този месец пак ми намаля около датата на която уж можеше да ми дойде, но не ми дойде. Този път малкия искаше да суче, но почти нямах. След няколко дни пак се регулира.
Забравих нещо -  за кърмещите все още въпрос: в цикъл и преди него намаляват ли ви гърдите и кърмата рязко?!
И как да стане така, че да се откаже бебето от кърмене , а гърдата да не се запуши? Като пропуска кърмене, си се пълни....не ми се пият хапчета.

# 556
За закуска давам кус кус със сирене и масло, каша всякакъв вид с жълтък или сирене, авокадо със ситен и жълтък

# 557
Добро утро момичета, малката пак не спи спокойно по 100 пъти се буди и иска да я гушкаме, спа в мен гушната и съответно аз не и съм зомби.
Цикъл нямам, но тя е само на кърма и е нормално. С яденето сме до никъде, тя не изяжда и половин лъжичка. Смука домат и краставица. Josefin авокадо и броколи може и сега да дадеш, аз давах, но явно не ги харесва.
Следя Маги Пашова там има страхотни идеи за миню и за закуска и за обяд и вечеря, но за жалост малката не яде.
Малката е 10 кг не знам на годинката колко ще е , тя си качва по повече всеки месец въпреки че не яде. Мъчи се да пълзи но само на ламината, на мекия пъзел седи и от седнало положение се обръща на четири крака, но не е кой знае колко активна.
Аз също не харесвам сравненията, сравнението е най-ужасното нещо, което може да причиним на децата си. Като я видят и всички - лелее каква е дунда, лелел колко е дебела, малко ме дразни, но подминавам с усмивка. Хемоглобина ѝ беше 116 при все че аз съм с таласемия.
Вчера стана на 8 месеца и ми се стрева, че малко ще промени режима, но да видим. Един ден има 3 дремки, друг 4, а два дни имаше 2.
Хубав ден Simple Smile

# 558
Авокадо дадох и много му хареса.

Джозефин виж в блога на Хедра там имаше описани много неща за кърменето.
BMR на моя приятелка така отказва са яде и е голяма мъка. В крайна сметка тя доста рано я записа на кухня и започна да и дава неща за повече месеци, защото тя отказваше всичко. Пробва и да и дава цели парчета да яде и то ядеше повече от пюрета.

# 559
Josefin,не хвърляй на детето обора де, чак на мен ми се доплака като слушам как хубаво си го е наредило детето..... като се сетя как сме си играли в калта и колко хубаво ни е било да правим кюфтета от кал хахах , една конюшна нищо не е хахаха

Да ви попитам във вятър извеждате ли ги децата навън...дават го 6-7метра в секунда, доста ми се излиза, ама да не е гадно ?!

# 560
Аз я извеждам, ако много духа й слагам една грейка с качулка и пускам до долу сенника на количката.

И аз гласувам оборът да остане! Звучи много интересно 😁
Josefin, може да ни качиш една снимка да му се порадваме.

При нас сънят две вечери е много добре, буди се чак сутринта. Виждам 6-тото зъбче, че ще излезе скоро, засега само прозира под венеца, дано не й развали режима.

# 561
И нашата беба вчера направи 8 месеца, но хич не ни беше до нищо , защото вчера приспаха кучето на Мм , което го има 14 години. Доста тежко беше . Все едно човек пт семейството почина .

# 562
  • Белгия
Този обор мен също ме разчувства! Не знам колко място точно имате за „цапаща” игра, но толкова усърдие на детето и на вятъра. От друга страна пък си е урок. Disappointed Relieved

А сега ъпдейт за нас.
На 10ти Виктор стана на 8 месеца. На 9ти както си седя и изведнъж се метна напред и започна да пълзи. Аз говорих с майка ми на скайпа и двете останахме с отворени усти. Имайки впредвид, че е супер стабилен на крачетата си, балансира и постоянно се катери на всичко само и само да е прав бях отписала пълзенето, ама на.

Също така забелязвам, че апетитът му към храната, която му предлагам се увеличава. Все повече изяжда всичко или 90% от това, което съм му направила.

# 563
Здравейте, мами! И Боби е в клуба на беззъбите бебета. Яде по около 120 мл и кърма и АМ много рядко 140-150. Все още не пълзи, но обикаля цялата стая въргаляхки се. Не може да става сам от легнало положение само ако му държа краката или му дам ръка да се набере. Крещи и вече си говори “мамамама “ “бабабабба” “ли “лаллаалаллаа” “гагагагга” много ми е сладък. Не е мерен от началото на март опитахме да го измерим преди около месец беше около 8 сега да е 8,5 макс. Давам му обяд Зеленчуци с месо/жълтък и СЗ плодово пюре/ нишесте с плод или каша с плод редувам започнах да му давам и овесени ядки. Закуска още не съм му давала. Слагате ли все още мляко в СЗ ? А като давате закуска сиренето ли замества млякото ?

# 564
Днес бяхме на консултация 9.700/70 см е 😂след 5 дни става на 9м.
Момичета днес за пореден път казвам на педиатърката че вече един месец с бебо сме спали само 4 дни нормално,че той не спира да се върти по цяла нощ,че се чуди как да се изпъне за да пръцне и да му олекне и ако не може реве и едвам се успокоява. а тя пак  не била сигурна че е само от корема,може зъби да са сега щели да почнат горещините...Какво ял? Да съм давала на обяд първо бульон от направена от мен супа и после пюре.....е как ще изяде толко той отскоро яде 190г. Какъв е тоя бульон? Другото тя си мисли че давам млечни каши...(кога се дава това чудоо) и към грис нишесте да съм добавяла АМ. Един час преди да си легне да съм давала 1-2лъж АМ с бисквитки или млечна каша можело кърмата да не му стига...кърма имам.С Една две лъжички колко че е заситен за да спи.Та демек и вечеря да имал.Ама той още няма 9м. Не е ли рано и вечеря да има. Още не е свикнал  със закуската дажее..... Много ме объркват дайте нещо съвет и извинявайте за дългия пост

# 565
Ако не му стига храната, възможно е да не спи спокойно. Сега нз, всек иси преценя кога и какво. Не мисля, че е чак толкова страшно да се даде вечеря. Хубаво е до годинка да пият около 500мл АМ или кърма. Не пречи да пробваш веднъж-два пъти или да направиш пробно кърмене с кантар - мериш на гладно, после мериш веднага след хранене да видиш колко е изцокал примерно.

Относно обора: аз имам подобни спомени като малка с майка ми, която ми изхвърляше така играчки и са ми оставили трайна вреда 😟 не бих го изхвърлила аз. Цял живот ще помни как си е играла да направи нещо и мама го е тикнала в боклука

# 566
И аз съм от противниците на хвърлянето на обора. Според мен ако го изхвърлиш , малката ще се озлоби и изнерви още повече. Все пак ако наистина търси внимание , по- добре я поущрете колко хубав е станал обора , похвалете я за креативността и го сложете на терасата примерно , за да не цапа този пясък. Обяснете и , че това и е за последно и ако пак се опита да ви прескочи забраната , ще има последствия . Напълно съм за , че не трябва след като сте забранили да си прави каквото иска, но все може да и се обясни , че вие сте родители и трябва да ви слуша . Но пак казвам , че ако го хвърлите ще се почувства изолирана. Мое мнение , не искам да го натрапвам или да давам съвети за възпитание. Просто съм психолог и ми идва от вътре да правя анализ хахаха . Хубав ден от нас Simple Smile

# 567
Здравейте мойто момче от няколко дни вобще нейска да яде нищо със лъжица.Никакви пюрета нито каши нищо като му покажа лъжицата и се обърне на другата страна и стиска устенцата.Само мляко пие.Незнам какво муе иначе е весел игрив.Вчера бяхме на консултация.Тежи 8.600 и е висок 74 см.Казаче ако продължава да отказава др храна да му пуснем изследвания.Дано да е моментни.Иначе си хапваше по 4 пъти на ден каши пюрета и 2 пъти мляко.

# 568
Хахах оф, да ....обор. И не само. Значи кашонченцето е от 46 инчов телевизор като размер!
В него има конюшна, и арена с пясък, където от на тоалетна хартия картоненото руло и с клечки за кафе е направила препятствия (оцветени както си трябва). В обора има всичко ..закачалки за седлата..храна с хранилки. Доста е изобретателна!
Сега рева от 21 и 30 до 22 и 30, защото й казах, че ще го хвърля след 3 дни. Много труд е вложила , но такива неща като внасяне на пясък след като 4 пъти забраних са си лъжа и подмолни...не трябва така да прави.
Страда за внимание на 100 процента. Защото почна да се държи по определен начин преди няколко месеца...

Относно бебето...аз се шегувам основно с килограмите, сравнение да има. Всяко си е различно. Не се вманиачавам, нито тъпча, доста е пухкава и жизнена всъщност. Яде месо - 2 вида, зеленчуци около 7 вида, плодове -4-5 вида, жълтък и каши - засега 2 вида плюс добавка АМ освен кърма. Всичко за 7плюс месечно в общи линии и за 2 заместени хранения! На 8 плюс ще дам глутен. Така че не мисля , че й давам малко неща. Да не говорим, че яде и доста ..200 грама на ядене винаги. Значи общо 400гр дневно. Хемоглобин не зная, тук няма кръвни изследвания на 6мес. Хляб, гювеч, баничка , кис мляко и сирене не й давам, но както по-рано писах аз съм стриктна с въвеждането на храните.

За авокадо и боровинки щях да ви питам от кой месец се препоръчват? И чех за някакъв детски кус кус , Плазмон, но тук няма, с глутен ли е?! Изобщо някаква различна закуска от каша за 7 -8месечно ако има, споделете.
От тези можеш да пробваш. Авокадо след 5ти месец може да се дава. Бамболина, стресна ме като каза за зъбките, че 2 месеца са минали при вас докато избият. Сутринта напипах едното, че е избило🥳🥳🥳😄

# 569
От тези можеш да пробваш. Авокадо след 5ти месец може да се дава. Бамболина, стресна ме като каза за зъбките, че 2 месеца са минали при вас докато избият. Сутринта напипах едното, че е избило🥳🥳🥳😄
Наистина много време, че и даже преди да избият горните, изби 3-тото долно 🙄🙄

Общи условия

Активация на акаунт