Октомврийче скоро ще пълзи, готово за бели. - Тема 7

• 19 259
  • 787
  •   1
Отговори
# 585
Ами да то аз за това питах няма ли при кого да ги оставите защото това е нетърпимо, но щом кърмите няма как. Аз не знаех че кърмите.

# 586
Привет, отново кофти нощ, единия път я приспивахме от 2 до 3 и просто я зарязахме в леглото ѝ и тя взе че заспа.
Мъжът ми е чужденец а аз живея на майната си от роднините, тъй че недоспиване братче и това е , няма за 5 мин на кой да я оставим и като чуя - е то така е по-добре да не ви се бърка никой, ами не е вярно това е опит да се успокоят такива като нас. Ако има как искайте си помощ, оставяйте децата, от умора сме станали много изнервени и двамата.
Мъчат я зъбчетата това е ясно, даваме прахчета вечер преди лягане, но пак се буди не плаче, нищо не прави просто се буди. Не знам тези консултанти по детски сън колко са надеждни да потърсим мнение.
Потърси, аз след един уебинар успях да й изградя режим и не се буди вече. По-напред в темата бях обяснила, сега нямам време да пиша по-дълго. Ако не го откриеш, ще напиша пак Simple Smile

# 587
Здравейте, мами!
При нас избиха двата долни зъба. През деня като спи се буди на 30-35 мин като по часовник, проплаква малко, дори не си отваря очите и пак заспива. Дали е от зъбите?
Иначе малкият вече не иска да спи много в количката. Преди се възползвахме от това да се видим с приятели, а той да си спи, случвало се е и по 2 часа. Вчера се събуди на 35-тата мин и вечертя трябваше да си легне в 7, понеже не можеше да издържи повече.
Сега вече не му е интересно да се катери по мебелите. Директно подава ръчички и иска да го държим, за да ходи. Много му е интересно в кухнята, там съм му дала едни празни кутийки от метал и той дрънчи с тях. Не знам какво им е на съседите от долу...

Друго, което исках да ви питам - понеже се решихме да правим кръщене през август месец, вече каним гостите. Чудя се от къде да взема торта - искам да не е такава с фондан. Това чудо е много безвкусно, само вид дава, а после се хвърля, за мен няма смисъл. Тези от вас, които са от София - от къде имате опит с поръчване на торти?
Хубав ден на всички!

# 588
  • Белгия
При нас тоя режим с дремките на определен интервал и нощен сън еди-колко си време след последната дрямка само доведоха до това, че започна да се събужда по-рано, например в 4 е свежа краставичка.

Майка ми пристига в четвъртък и направо нямам търпение. Предполагам, че на Виктор ще му трябват няколко дни за да свикне с нея, но след това.... Олеле, едва ли не съм казала, че само за кърмене ще го взимам от нея хихих (дано поне няколко часа на ден ми се освободят реално де...)

Също, може ли някой да ми препоръча лятна количка, лесно и бързо сгъваща се, със стабилни колела. Ние имаме Maxi Cozi, но пък ни се очертават пътувания с влак и нашата просто не е достатъчно удобна за това. До сега не съм имала никакви оплаквания, лека и маневрена е, но ако съм сама с бебо е абсурд да я сгъна и кача във влак..

# 589
  • Пловдив
Здравейте! Ние спахме. Т.е бебето. Понеже спи до мен, аз много не спя, но важното е то да спи..днес до 9 и нещо милото!
И нашата баба ще идва, юхуу хахах. И ние се гласим за помощ, но от няколко дни бебето се стряска от всеки , различен от нас. Само да я закачи някой и да й се усмихне и нашата пищи. Отразила й се е изолацията. Миличката. Като зайче се разтрепера вчера от братовчедка ми, уж я гушиха миналата седмица. Но явно забравя и е в период сега.
Относно лятна количка, ти не беше ли в Англия , Диди? А и дори да не си в Сф зареждат Косато. Аз съм си заплюла една , която излиза след 2 седмици. Отговаря на всичките ми критерии за лятна количка! Цяла дръжка, 2 предни колела единични, а не двойни, сгъване палачинка, а не чадър, пълно легнало и кош за бягаж. И 6 кг!! Сега нали няма да е супер стабилна като голямата количка и с огромни колела, но за лятна и компактна няма и как!

# 590
  • Белгия
В Белгия съм, ще търся тук. Как се воду това, косато? Woosh?
Редактирам се. Ох то си пише Joy

Редакция№2: А дали има някакви колички, които да стават и за до повече килограми? Гледам тази на косато е само до 15 кг (Виктор сега е пичти 9 кг), страх ме е, че няама да я използваме дълго.. Не знам дали е основателен този мой страх.

Здравейте! Ние спахме. Т.е бебето. Понеже спи до мен, аз много не спя, но важното е то да спи..днес до 9 и нещо милото!
И нашата баба ще идва, юхуу хахах. И ние се гласим за помощ, но от няколко дни бебето се стряска от всеки , различен от нас. Само да я закачи някой и да й се усмихне и нашата пищи. Отразила й се е изолацията. Миличката. Като зайче се разтрепера вчера от братовчедка ми, уж я гушиха миналата седмица. Но явно забравя и е в период сега.
Относно лятна количка, ти не беше ли в Англия , Диди? А и дори да не си в Сф зареждат Косато. Аз съм си заплюла една , която излиза след 2 седмици. Отговаря на всичките ми критерии за лятна количка! Цяла дръжка, 2 предни колела единични, а не двойни, сгъване палачинка, а не чадър, пълно легнало и кош за бягаж. И 6 кг!! Сега нали няма да е супер стабилна като голямата количка и с огромни колела, но за лятна и компактна няма и как!

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 16:04 от _____ДиДи_____

# 591
  • Пловдив
Повечето летни по EN мисля, че се водят до 15кг. Не всички се водят обаче от новородено. И другото е, те се тестват на 10 пъти повече кг, за да бъдат официално пуснати на 15 кг. Така , че..релакс. Ние имахме Quinny Senzz (спряна е) и до 4 годишна я бутах голямата ми без проблем.

# 592
Здравейте, мами!
Малкият от вчера не иска твърда храна... Скоро му избиха долните два зъба, но вече венците не са червени, може ли от това да отказва да се храни...  До онзи ден всичко си беше нормално Sad

# 593
Здравейте мами,
При нас захранването е до никъде все още. Пт вчера давам и закуска. Вече е на 8м, но все така продължава да отказва да се храни. На хранене не изяжда повече от 50 грама (това даже е много). Често опитва една лъжица и до там.
Чували ли сте за консултант по хранене? Започвам да се притеснявам... хемоглобинът е нисък и с това неядене...

# 594
BMR , и при нас хемоглобина беше нисък и ни изписа желязо на капки. Не иска да яде пюрета с месо, не иска да яде и зеленчукови купени. Всичко аз и приготвям, от време на време като съм навън купувам плодови само. Така яде една идея повечко.

# 595
Cosatto woosh в дават до 25кг. Аз в гледах е магазина и я бутах- хареса ми, единствено поставката за крачета е много къса.

За тортата ако сте от София, задължително трябва да пробвате тортите на сладкарница Вила Росиче - просто уникални на вкус!

# 596
Здравейте, мами!
Малкият от вчера не иска твърда храна... Скоро му избиха долните два зъба, но вече венците не са червени, може ли от това да отказва да се храни...  До онзи ден всичко си беше нормално Sad
Привет!
Пробвай да му даваш пюретата без да ги топлиш. Установих, че при нас така е ок, ако избива зъбче. Дано бързо му мине 😊

# 597
То проблемът е, че те вече са избили и си растат. Иначе днес и аз не го топлих... Не знам дали не е от това, че последните дни имаше някакви малко по-едри частици в него - от жълтъка, от месото... И той правеше едни физиономии, гадеше му се и си мисля, че може да има някакъв лош спомен.
Ако е така, ще гледам да спра за няколко дни пюретата...
Уф, все има по нещо Confused
Здравейте, мами!
Привет!
Пробвай да му даваш пюретата без да ги топлиш. Установих, че при нас така е ок, ако избива зъбче. Дано бързо му мине 😊

# 598
  • Пловдив
Cosatto woosh в дават до 25кг. Аз в гледах е магазина и я бутах- хареса ми, единствено поставката за крачета е много къса.

За тортата ако сте от София, задължително трябва да пробвате тортите на сладкарница Вила Росиче - просто уникални на вкус!

Тази Woosh е тип чадър мисля? Ние коментираме една , която още я няма на пазара. Аз си я поръчах, но уви заради вируса ще се забави. Uwu се води модела и е доста лека и малка, та затова явно до 15 кг. Ама нищо, ние ще ги стигнем в 1ви клас както върви!

Иначе биваме. Аз ям и като за бебето, даже като за 3 бебета поне. Хаха. Вафли основно, пристрастена съм. Днес си купих 700 грама ХЛ пакет ММ бонбонки и Нутела 1 кг. Ще се натравям.
Ние нямаме проблем с храненето. А с качването на кг. Толкова много яде милата. Даже сигурно е прекалено. Каша сутрин, каша вечер, обедно с месо или без. Кърменето ми остана нещо като 2 пъти. Особено последните 3 дни с този цикъл, хич го няма млякото. Слагам и АМ в кашата. Обаче не мога да намеря Холе с козата и се изнервям. Ще пускам в амазона поръчка явно!

# 599
Нашата количка е голяма находка, но я избрахме след негативния ни опит с много скъпа, но и много тежка количка, която имахме с голямото детенце.
Тази струваше само около 400 лв., от тези преобразуващите се (3 в 1 ли се водеха... 4в 1 ли... не мога да си спомня), но е мноооого лека- мисля, че беше 8 кг., но така удобно и лесно се разглобява, че не вдигаш повече от 4-5 кг., когато си я качваш в багажника например. Много е маневрена, абе жестока количка за смешни пари. Тя е един от моделите на Cangaroo, но е супер попадение, защото другите им модели са масово може би около 10-11 кг.
Ние като я преобразувахме да си е вече седнал малкият, сме също супер доволни, защото всичко е изпипано и много лесно регулируемо- наклон на гръбчето, на седалчицата, коланите от къде точно да минават, посоката, в която ще го возиш се променя с 1 щракване.  Като му се доспи за 2 секунди вече е легнал, като пак можеш да регулираш лесно колко високо да е главичката. Освен това е с много стабилен твърд гръб, за да има стабилна опора гръбнакът- особено важно като го возиш легнал като съвсем малко бебенце.
Като цвят също е жестока! Аз хич не исках черна или пък някакъв съвсем неутрален цвят- сиво или бежово. Тази е много ярка и готина.
Всичко е с ципове и елементарно се разкача и пере.
Абе, страшна находка!
Като си спомня колко тежка и ужасна беше миналата ни количка... това е мъка!
Ние сме в къща и нямам да качвам стълби, но ми беше много важно да си я качвам с лекота в колата- да не се мъча с някакви тежести и да се изнервям.

Общи условия

Активация на акаунт